Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy peerless sls 6 :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nowy peerless sls 6 :)

http://www.akustyk.com.pl/peerless/P830946.html

5 litrów... chciałbym to usłyszeć.
    Kosztuje tylko 150 zł, wierzę, że ktoś się na to skusi.

Skomentuj

:lol: po symulacjach w winisd ja bym sie na to nie odwazyl...

Skomentuj

Co do 5l - wygląda mi to tak żę ktoś z akustyka wpisał TSy do bb pro i przepisał na papier to co pokazał symulator.
        Ten głośnik może miałby szanse zagrać, ale napewno w nie mniej jak 10 litrach...
        Wogóle śmiesznie charki wyglądają - mms grubo ponad 30g robi swoje i przy 800hz jest już spadek ostry :)

Skomentuj

Widziałem już wcześniej i tak patrząc czysto po parametrach nie widze zastosowania dla tego głośnika :| Bynajmniej nie za taką cene...

Skomentuj

jest nawet 5 calowa wersja tego subbasowego głośnika

150zl za 6.5 cala ? bez przesady, cena nie jest zła, o ile tylko głośnik by się niezły okazał...

Skomentuj

5 cali ma już niestety mniejszy xmax: +- 5mm
              Pewnie, że cena nie jest zła Cos czuję, że po nowym roku będę miał tą 6-calówkę :mrgreen:

Skomentuj

No ja nie mówie że 150 to majątek...jednak prócz jakiegoś mini pseudo suba to ja nie widze dla niego zastosowania...a za tą cene idzie już wyrwać głośnik z którego da sie zrobić coś poważnego...więc? Chodź to tylko tak patrząc na parametry...trzeba by go kupić i obadać :)

Ps. A co myślicie o TL dla niego?? Myśle że to mogło by być jakieś wyjście...

Skomentuj

TL - nie ma co myśleć, trzeba zrobić prototyp, choć na jednym napewno się nie skończy , posłuchać, pomierzyć i zobaczyć czy to ma sens.
                  Ja nie myślałem o nim jako o głośniku do suba tylko raczej na jakieś małe 3way.

Skomentuj

Wg. mnie robienie 3 -waya (ze względu na koszty zwrotki) przy tak małym głośniku nie do końca ma sens. Wolałbym już choćby nie wiele droższego tonsila gdn 30/120...

Skomentuj

Nie każdy chce 3way na 12 calach w 80 litrach :)
                      Jak się okazuje nieraz 3 drogi na naprawdę bardzo malym głośniku ,lecz dobrze zaaplikowanym potrafią zagrać bardzo ciekawie.

Skomentuj

można by spróbować zrobić alternatywny sub do kompa dla jakichś tam creative`ow.

Skomentuj

dokladnie:)

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver
                            No ja nie mówie że 150 to majątek...jednak prócz jakiegoś mini pseudo suba to ja nie widze dla niego zastosowania...a za tą cene idzie już wyrwać głośnik z którego da sie zrobić coś poważnego...więc? Chodź to tylko tak patrząc na parametry...trzeba by go kupić i obadać :)

Ps. A co myślicie o TL dla niego?? Myśle że to mogło by być jakieś wyjście...
                            Chyba, że ktoś potrzebuje coś naprawdę małego, że tak powiem: o dobrym stosunku wielkości do możliwości

Skomentuj

Czaruję...
                            X