Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głosnik do 12mk

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głosnik do 12mk

Szukam głośniczka do 200zł do suba. Głośnik ma grac razem z kompletem z mojego opisu. Chciałbym żeby obudowa nie była za duża. Sygnał na sub będzie dawał amplituner Yamaha rx-v420

jaki masz napęd/ile chcesz na niego wydać ?
    co to za kolumny ?

Skomentuj

Napęd zapewne będzie to 2xtda.
      Kolumny to te z mojego podpisu, oparte sa na tonsilowskich głośnikach 2xgdn 16/40/4 + gtc 11/100. Do tego doszły niedawno małe satelitki na tył gdn ale od stx 14/50/4sc. Mam okazje kupić arn 312 za 120zł myślę nad nim, ale chyba za duży do tak małego pokoju blokowego.

Skomentuj

Zamieszczone przez czuczu
        Mam okazje kupić arn 312
        - wówczas nie będzie to już mały sub
        Skoro masz mostek na tadkach, to tylko głośnik 8-omowy :/
        Gdyby to miało byc pod 4 om, to miałbym parę sensownych propozycji :)

Skomentuj

ten arn to straszny mulator, nadaje się tylko do kina...
          Poszukałbym jakieś okazji na allegro na Twoim miejscu.

Skomentuj

Mostka jeszcze nie mam, to wszystko narazie jest w fazie zakupu. Na razie chce kupić głośnik i zrobić budę. Po świętach zabrać sie za dalsza cześć. A i rodzaj muzyki który preferuje to Hip hop, niekiedy jakiś fajny hausik

Skomentuj

Jak hip hop to jakiś zamulacz będzie w sam raz...tylko po co wydawać 2 stówy za arn'a skoro zamulić potrafi 27-150...

Skomentuj

No to panowie dlatego przychodzę o pomoc do was :)

Skomentuj

tonsila bym kupil

Skomentuj

Może Mivoc XAW210hc, albo Intertechnik mds08, ale ten drugi nie wiem jak sie sprawuje w domu... :razz:

Skomentuj

20 100 3 ;]

Skomentuj

A co powiecie na Visaton WS 25E 4Ω winisd wskazał przy 40[l] zejscie do 36Hz przy br 10cmx37,5

Skomentuj

Zamieszczone przez czuczu
                          A co powiecie na Visaton WS 25E 4Ω winisd wskazał przy 40[l] zejscie do 36Hz przy br 10cmx37,5
                          To nie jest najciekawszy głośnik - stara konstrukcja i do tego ten wysoki Qts...do kolumn ujdzie, ale nie do suba.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                            20 100 3 ;]
                            ta kup tego :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver
                              tylko po co wydawać 2 stówy za arn'a skoro zamulić potrafi 27-150...
                              akurat niemialem ARN 312 ale reszta tesli mimo "zamulania" jest dosc zroznicowana brzmieniowo... nie mecza tak jak inne tanie glosniki

tonsilek tutaj bedzie dobrym kompromisem.
                              Zamieszczone przez UKA
                              Może Mivoc XAW210hc
                              musze sie w koncu przejsc do ciebie :P

Skomentuj

a moze 12br70? tez fajny glosnik. ewentualnie 10calowka

Skomentuj

Nom beym ładny głośniczek i opinie ma pochlebne. Tyle ze jest trochę drogowy ;/ i nie wiem czy potrzebuje takiego kopa. Juz jedna szafa u mnie stoi w pokoju która włączę to zaraz sąsiedzi sie zbierają pod drzwiami :( tyle że to nie gra a buczy. No dobra to teraz czym np zasilic tego tonsilka ?? a czym bema ?? Może zamiast 20/100/3 wybrać model testowany 20/80/2. Co do stx hmmm ja wiem wolał bym dać trochę więcej forsy i wiedzieć przed odsłuchaniem ze sie nie zawiodę.

Skomentuj

fuj, tani szit...

Skomentuj

Nie słyszałem tego 20/100/3 ale powiem Wam, że za 180zł (tyle kosztuje nówka (po znajomości mogę załatwić) na prawdę warto wziąć Mivoc-a. Ja płaciłem nieco mniej, bo moje są drugiej kategorii - maja uszkodzone lub przebarwione pierścienie ozdobne. Miałem tez 18cm z tej serii, mam tez 30cm i powiem, że wszystkie są warte swojej ceny. Ja planuje zrobić suba do auta na 4 x 210hc w ok. 15-18l CL... :razz:
                                      Dodam, że w tej wielkości budzie zagrają one od ok. 35Hz...kto zgadnie w jaki spośób? :twisted:

Skomentuj

izobaric;]

Skomentuj

Czaruję...
                                        X