Szukam głośniczka do 200zł do suba. Głośnik ma grac razem z kompletem z mojego opisu. Chciałbym żeby obudowa nie była za duża. Sygnał na sub będzie dawał amplituner Yamaha rx-v420
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Głosnik do 12mk
Collapse
X
-
Napęd zapewne będzie to 2xtda.
Kolumny to te z mojego podpisu, oparte sa na tonsilowskich głośnikach 2xgdn 16/40/4 + gtc 11/100. Do tego doszły niedawno małe satelitki na tył gdn ale od stx 14/50/4sc. Mam okazje kupić arn 312 za 120zł myślę nad nim, ale chyba za duży do tak małego pokoju blokowego.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Shivertylko po co wydawać 2 stówy za arn'a skoro zamulić potrafi 27-150...
tonsilek tutaj bedzie dobrym kompromisem.
Zamieszczone przez UKAMoże Mivoc XAW210hc
Skomentuj
-
Nom beym ładny głośniczek i opinie ma pochlebne. Tyle ze jest trochę drogowy ;/ i nie wiem czy potrzebuje takiego kopa. Juz jedna szafa u mnie stoi w pokoju która włączę to zaraz sąsiedzi sie zbierają pod drzwiami :( tyle że to nie gra a buczy. No dobra to teraz czym np zasilic tego tonsilka ?? a czym bema ?? Może zamiast 20/100/3 wybrać model testowany 20/80/2. Co do stx hmmm ja wiem wolał bym dać trochę więcej forsy i wiedzieć przed odsłuchaniem ze sie nie zawiodę.
Skomentuj
-
Nie słyszałem tego 20/100/3 ale powiem Wam, że za 180zł (tyle kosztuje nówka (po znajomości mogę załatwić) na prawdę warto wziąć Mivoc-a. Ja płaciłem nieco mniej, bo moje są drugiej kategorii - maja uszkodzone lub przebarwione pierścienie ozdobne. Miałem tez 18cm z tej serii, mam tez 30cm i powiem, że wszystkie są warte swojej ceny. Ja planuje zrobić suba do auta na 4 x 210hc w ok. 15-18l CL... :razz:
Dodam, że w tej wielkości budzie zagrają one od ok. 35Hz...kto zgadnie w jaki spośób? :twisted:
Skomentuj
Skomentuj