Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głosnik do 12mk

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak dla mnie isobaric na 4 głośnikach jest bez sensu...why?? W isobaricu względem normalnej konstrukcji tracimy 3 db, odrabiamy te 3 db dokładając drugą pare głośników jednocześnie zwiekszając 2 razy obudowe...suma sumarum mamy taką samą skrzynke jak dla jednego głośnika, taką samą efektywność, tylko wiecej mocy...jak dla mnie sie nie opłaca :)

Skomentuj

Jest w tym trochę racji...ale biorąc pod uwagę niską cenę głośników i to, że w drzwiach będa siedziały MDS08...więc trzeba troszkę głośniejszego suba. Oczywiście mógłbym wsadzić XAW310HC, ale potrzebne mi jest miejsce w bagażniku, a 15l skrzynka prawie go nie zabierze - zwłaszcza, ze będzie zlokalizowana pomiedzy fotelami z tyłu. :razz:

Wracając do problemu autora postu: szukaj raczej pośród 20cm, masz już 3 rozsądne propozycje
      Przed świętami będę miał również MDS08, ale jeszcze ich nie słyszałem, także nie wiem jak to zagra w domu.

Skomentuj

Zamieszczone przez UKA
        w drzwiach będa siedziały MDS08...więc trzeba troszkę głośniejszego suba.
        a czasem nie przeginasz?? :shock: to juz lepiej zostaw MDS06 w drzwiach

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
          a czasem nie przeginasz?? :shock: to juz lepiej zostaw MDS06 w drzwiach
          Myślałem o tym, ale 06 już nie było :P W sumie drzwi mają dosyć dużą objętość i jak trochę pokombinuję to sie zmieszczą. Więc czemu by nie? :cool:

Skomentuj

Zamieszczone przez UKA
            Więc czemu by nie?
            bo na wzmaka kasy niemasz :P

Skomentuj

Masz racje. nie mam kasy, ale mimo to zrobię tą zabudowę, bo będzie fajnie wyglądała. A Ty co myślałeś, ze to ma grać?

Skomentuj

Zamieszczone przez UKA
                A Ty co myślałeś, ze to ma grać?
                no a niby po co sie robi naglosnienie w samochodzie??;>

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                  no a niby po co sie robi naglosnienie w samochodzie??;>
                  Dla szpanu, żeby laski na nie wyrywać!! :P

a tak na powaznie, to napisałem tak, bo piszesz mi jakieś bzdury, że nie mam kasy...nawet jesli, to co za problem ją zdobyć?
                  W Polsce to normalka, że sprzęt sie buduje stopniowo, krok po kroku. Najpierw skompletowałem głośniki, bo akurat miałem okazje kupic je w dobrej cenie, potem kupiłem okablowanie,maty... przyjdzie czas i na wzmacniacz.

Skomentuj

Zamieszczone przez UKA
                    Dla szpanu, żeby laski na nie wyrywać!!
                    a ciekaw jestem co na to twoja?? :twisted:

Skomentuj

A moze Peerless SLS10?

Skomentuj

blee...
                        ten głośnik to nic specjalnego.

Skomentuj

na poczatku glosnik mi sie podobal (mialem SLS12) ale teraz za te pieniadze mozna kupic sporo lepsze glosniki...

Skomentuj

Czaruję...
                          X