Po dlugich rozwazaniach i dosluchach kolumn stwierdzilem ze to co mnie intersuje nie jest w zasiegu moje kieszeni ,a konkretnie zalezy mi na poteznym sejsmicznym basie w dobrym wykonaniu i dosyc aktywnej czystej mocnej gorze ,preferencje myzyka raczej rozrywkowa o dzym natezeniu dzwieku.Do tego najlepij podpasowal mi Paradigm Monitor 9v3 ale cena to 3000zl a ja mam do wydania max 1900zl i takie kolumny chcialem kupic w sklepie ,az wreszcie pewien czlowiek o pseuda na allegro "cypise13" pokazyl sie takze tutaj no forum moze ktos go zna ,mieska w Pawłowicach niedaleko Kroakowa .On wlasnie zaproponowal mi zlozenie kolumn czyli DIY na 2xpeerles sredniosnikotonowe okolo 17,5 cm membrany i gwizdek tez peerlesa DT100 ,twierdzi iz takie kolumny zagraja naprawde poteznym dzwiekim ,lepiej niz kazdy zestaw w sklepie z woferami 20cm w cenie do 2500zl
--Moje pytanko czy on ma racje? czy ktos z was mial stycznosc z tymi glosnikami i wie ze one rzeczywiscie maja takie mozliwosci i sa dobre w przetwarzaniu niskich czestotliwosci ?? Poradzcie ze wybor DIY na peerlessie to o wiele leprze rozwiazania w kwocie od 2000zl niz zakupu jakis nowych kolumn ??
--Moje pytanko czy on ma racje? czy ktos z was mial stycznosc z tymi glosnikami i wie ze one rzeczywiscie maja takie mozliwosci i sa dobre w przetwarzaniu niskich czestotliwosci ?? Poradzcie ze wybor DIY na peerlessie to o wiele leprze rozwiazania w kwocie od 2000zl niz zakupu jakis nowych kolumn ??
Skomentuj