Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer do mini wieży. Jaki głośnik?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer do mini wieży. Jaki głośnik?

Witam!
    Mam wieżę, w której siedzi STK4192 MK II, to jest 3 kanałowy wzmak 25+50+25, w każdej kolumnie jest 3-omowy głośnik basowy, połączone są szeregowo. Potrzebuję jakiegoś głośniczka, zamiast tych dwóch, moc ok 40-50 watów na jakieś 6 omów, chociaż całkiem możliwe, że na 4 ale tego chyba nie da się sprawdzić za bardzo. Może coś z STX 8''? Przydałby się jakiś lepszy bas. Podoba mi się jak grają mini wieże Sony. małe kolumny, głośniki 16cm a bas mają moze nie świetny ale wg.mnie dosyć ciekawy, może da rade osiągnąć coś takiego w mojej wieży;D. Pozdrawiam!

jak głośnik do suba to mminimum 20cm

Skomentuj

A jakie masz w tej chwili glosniki basowe i co Ci sie nie podoba w ich brzmieniu?
      Jak lubisz brzmienie sony to moze naklej znaczek sony i powinno wystarczyc :)

Skomentuj

Właściwie nie wiem jakie są to głośniki, bas jest dobry ale jak się podgłosi to juz lipa. W kolumnach jest labirynt jakiś, więc głośników nie widać. Podłączyłem ostatnio jakieś 16cm (4 omowe, połączone szeregowo) samochodowe tylko, że w małej skrzynce i juz lepiej grało, do tego nie było zestrojone. Pomyślałem więc, że jak podłącze lepszego suba to zagra fajniej i tak napewno będzie. Może mi coś doradzicie. Wzmak ma jakieś 50watów.

Skomentuj

No skoro jakies glosniki samochodowe z jakiejs obudowie lepiej graly to te kolumny z wierzy nia prawde jakis szajs pozbadz sie ich :razz:
          Zamiast suba zrob sobie monitorki na arn 150 i np stx gdwk aj i zasilaj to z tej wiezy :wink:
          Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Nie nie to musi być coś bi-wiring czy jakoś tak to sie nazywa :grin: . Bas jest zasilany oddzialnym kablem, a głosniki majaponad 10 lat a to subwoofer zwykły, wiec po tylu latach to i tak, że wogóle grają.

Skomentuj

domyslam sie ze te 50W to mostek wiec ponizej 8ohm nie schodzimy...

niewiem ktore STXy sa dobre ale np ARN 226 bylby juz calkiem dobry
              nic innego na tyle slabego nie kojaze...

Skomentuj

Jak podgłośnisz to bas się kaszani bo sprzętowi mocy brakuje. Więc wymiana głośników nie wiele Ci tu pomoże, a szczególnie kiedy dasz głośniki, które potrzebują więcej mocy :razz:

Skomentuj

A co sądzicie o tym subie? http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?...3D17%26fvi%3D1
                  6 omów, pasuje jak nic innego. Ciekawe tylko czy nie jest przypalony głośnik i co tam wogóle siedzi w środku.

Skomentuj

kup i sie przekonaj tylko niepisz wiecej ze zle gra...

Skomentuj

Niestety cena jest często trafnym wyznacznikiem tego, czego można się spodziewać po danym sprzęcie. Dlatego ja bym nie ryzykował z tym czymś za 120zł :mrgreen:

Skomentuj

Czaruję...
                      X