Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z Magnatem xpress 12

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Problem z Magnatem xpress 12

witam mam głośnik Magnat xpress 12 i wzmacniacz Matronix WXP2K
    (mam go od dzisiaj) Gdy puszczę techno i podgłośnie pod sam koniec regulatora głośnik ''pierdzi'' wygląda to na jakby walił o cewkę ale to przecież nie możlie ponieważ gdy puszczłem go pod kinem domowym 50wat rms na kanał suba to grał czysto i nie pierdził.Co jest grane??
    P.S.Głośnik ma 200wat rms a wzmacniacz 175wat rms

Może matronix ma za mały DF i głośnik lata jak szmata przez co uderza cewka w nadbiegunnik. Ew. za duża obudowa przez co spadła wytrzymałość mocowa.

Skomentuj

ale te głośniki podobno tak miały że potrafią uderzać w nabiegunnik...

Skomentuj

Zamieszczone przez mari5508
        Gdy puszczę techno i podgłośnie pod sam koniec regulatora głośnik ''pierdzi'' wygląda to na jakby walił o cewkę
        primo - niemoze walic o cewke bo to ona sie rusza...
        secundo - przesterowujesz wzmacniacz i to jest przyczyna. ustwa regolacje glosnosci na subie na "trzecia" i wylacz korektory w zrodle...

Skomentuj

Puszczam narazie sygnał z wieży i gdy ustawie na wieży volume na 10 i puszczę wzmacniacz w subie na full to nie ''pierdzi'' A gdy zgłośnie na wieży do 20 do już zaczyna pierdzieć
          Obudowa taka jaką zaleca producent czyli 60l br średnica 10cm długość 30cm

Skomentuj

no to dodatkowo sumuja sie znieksztalcenia z wiezy...

Skomentuj

Gdy teraz podłączyłem sub do kompa to dajo się puścić na full i nie ''pierdziło'' ale gdy przełączę na mojej karcie muzycznej na bass to już sie zaczyna

[ Dodano: 2007-12-20, 20:02 ]
              A może to przesterowanie wzmacniacz???

Skomentuj

Na bank wzmacniacz nie wyrabia, czyli po prostu przesterowuje się.

Skomentuj

co to znaczy wzmacniacz nie wyrabia???
                  Kazdy wzmacniacz sie przesteruje jak sie poda za duzy sygnal na wejsciu.
                  No chyba ze jest wyposazony w limiter mocy tak jak estradowe wzmaki wtedy mozesz odkrecic na maxa i niec nie bedzie przesterowane.

Skomentuj

co to znaczy wzmacniacz nie wyrabia???
                    No przecież wiesz o co chodzi :wink:
                    Kazdy wzmacniacz sie przesteruje jak sie poda za duzy sygnal na wejsciu.
                    Właśnie to miałem na myśli :)

Skomentuj

Zamieszczone przez bart210
                      No przecież wiesz o co chodzi
                      mozna tez pomyslec ze wzmacniacz nie kontroluje nalezycie glosnika...

Skomentuj

Czaruję...
                      X