Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Monacor SPH-265 vs Peerless SLS10

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Monacor SPH-265 vs Peerless SLS10

Rozważam zakup któregoś z tych głośniczków. kompletnie nie mam pojęcia jak graj nigdy nie spotkałem sie z głośnikami tych firm. Muzyka do której maja służyć to głownie house i hip hop. Pomieszczenie docelowe to 12mk. Wzmacniacz zapewne będzie ten od Irka 150/8.
    Slsa chciałbym wpakować w bude około 50 l zamknięta. Monacora około 55l bs. teraz proszę was drodzy koledzy który głośnik bardziej dla mnie.

nieznam monacora ale mialem SLSa 12
    do HH bedzie dobry bo jest troche wolniejszy i odbierzesz wrazenie ze basu jest duzo. bedzie bardzo dobry do "amerykanskiego brzmienia"

co do obudowy to kompletna przesada. ja bym dal 35-40 litrow i chyba jednak b-r

Skomentuj

aha jestem ciekawy opinii na temat Monacora

Skomentuj

Raczej wątpię żeby ktoś coś napisał, bo to mało popularny głośnik ze względu na cenę. SLS jest bardziej efekciarski i rozreklamowany.

Skomentuj

heh na to wygląda. Wiec chyba sie zdecyduje właśnie na Mancora :)

Skomentuj

Patrząc na to co masz w podpisie to zdecydowalbym się wpierw na poprawę stereo, a dopiero potem zajął się dołem.

Skomentuj

To znaczy co masz na myśli, bo mówisz pól zdaniem.

Skomentuj

czuczu: z dobrym stereo w takim pokoju - nawet na 13-tkach (byle dobrych) spokojnie basu bedzie pod dostatkiem. dlatego tak jak takero proponowalbym sie zajac najpierw ulepszeniem przodow...

Skomentuj

albo i zmiana

Skomentuj

Zamieszczone przez czuczu
                    To znaczy co masz na myśli, bo mówisz pól zdaniem.
                    Oj zrywało się z lekcji języka polskiego, zrywało :P
                    Co tu jest niejasne:
                    Patrząc na to co masz w podpisie to zdecydowalbym się wpierw na poprawę stereo, a dopiero potem zajął się dołem.
                    ??

Zamieszczone przez czuczu
                    Sub - 2x Cw802c 80 [l] - do rozbiórki
                    Przód - 2x GDN 16/40/4 + GTC 11/100
                    Tył - GDN 16/50/6,8 + GDWK-10-200-8-PJ
                    Central - Na razie myśle
                    Ja bym zaczął od wyprzedania tego wszystkiego i zajął się w pierwszej kolejności stereo, ale dobrym, dopiero później rozbudowywałbym je.

Skomentuj

Myśle że dobrego stereo nie trzeba już rozbudowywać...chyba że jedynie w kierunku KD :)

Skomentuj

Z polskim bywa ciężko :( A co do mojego stereo nie jest doskonałe ale mi sie dźwięk podoba, do lata go nie ruszam. Potem wywiozę go na działkę i niech sie tam zestarzeje. A do tego czasu chciałbym żeby coś wypełniło mi dół. A poza tym mam chęć coś pomajsterkować.

Skomentuj

Rób jak chcesz, my tu tylko doradzamy jakie byłoby najlepsze wyjście...
                          Twojemu stereo do doskonałości t brakuje bardzo wiele ;]
                          11 100 jest cholernie ostry, nie wiem jak się podobać może... Co najwyżej można ją akceptować.

Skomentuj

Tyle że te kolumny były robione za czasów gdy ten głośnik górował w każdej konstrukcji na forum. A nie jestem aż takim zapaleńcem żeby co miesiąc kupować wymieniać sprzedawc itp. Jak gra to dobre jak nie gra to sie wtedy zmieni. Na tamte czasy był to niezły głośniczek tak uważam.

Skomentuj

No ale skoro masz możliwości zrobienia teraz lepszego sprzętu...to w czym problem??

Skomentuj

Problem tkwi w tym ze po co mam rozwalać to wszystko jeżeli gra. Temat jest o doborze głośnika do suba, który z podanych jest lepszy. Gdybym chciał mieć nowe stereo jak i satelity to założył bym oddzielny temat nie Tak jak napisałem wywiozę na działek będę myślał nad nowymi. Ale na razie wyczekuje śniegu i św Mikołaja

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                                  11 100 jest cholernie ostry, nie wiem jak się podobać może... Co najwyżej można ją akceptować.
                                  bez przesady. z odpowiednim tlumikiem da sie ich sluchac. staja sie wtedy... akceptowalne?? :lol:

czuczu, ile chcesz przeznaczyc na tego suba? bo mam nadzieje ze nie zapomniales o wzmacniaczu?

Skomentuj

wiesz myślałem na początku nad jakaś poczciwa unitra ;p ale jednak chyba wezmę coś od irka a na suba liczę 300 wzmak, 200 głośnik i około 200 obudowa z innymi duperelami

Skomentuj

no to widzisz - masz juz 700zl. sprzedaj kolumny i zrob 3 drogi
                                      takero niedlugo bedzie mial zwrotnice pod XT + 8"tonsil lub MDS

Skomentuj

takero niedlugo bedzie mial zwrotnice pod XT + 8"tonsil lub MDS
                                        albo dayton :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X