Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Monacor SPH-265 vs Peerless SLS10

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

heh ale to mi całkiem nie pasi dopiero co sprzedałem wzmak stereo i kupiłem ampli do kina i do x360. Wiec naprawdę, z poprawa stereo poczekam.

Skomentuj

Użytkuje na tą chwilę monacora sph 250CTC. Początkowo cykał w ponad 50l strojone na około 37hz. W HH i czarnej muzie get lołach i kinie na prawdę fajnie mruczy. I to całkiem głośno a gra właśnie 4.1 w zestawie z 2.5 na tonsil 16/50 i gdwk 11/100.
      Jako że kino i hh to dla mnie druga sprawa wcisnąłem w br 40l / około 40hz i fajnie masuje wnętrzności przy szybszej muzie. Po opise tego 265 widać że to bardzo podobne głośniki...
      Ale jako że lubie ciśnienia niedługo ogarnę jeszcze do testów tyranta od boshmannów i będę se porównywał :-)
      Fachwowcem nie jestem ale porównujac tego monacora do mojego poprzedniego nisko na jakiś 2 samochodowych buszmenach to je normlanie zagłusza :-)

Skomentuj

No dobrze wybrałem slsa10. Co wybrać jaki panel 300w czy 150w.

Skomentuj

panel 150W przy 8 ohmach bedzie mial jedynie 90W. wiec sam widzisz ze calkowity koszt juz rosnie. czy nie lepiej byloby poszukac ciekawszego glosnika??

Skomentuj

wybierałem wybierałem i w końcu wybór padł na slsa. Forsa wpłacona wiec już wycofać sie nie mogę. Co do panelu lukasz testując panel matronixa opisał że sls10 ładnie sie sprawuje pod wodza tych niby 200w wiec czy mi do pokoju 12 metrowego potrzebna 3 setka ??

Skomentuj

ten test jest sprzed dwóch lat ponad więc brałbym go z przymrużeniem oka...
              o ile się nie myle tam alpierd cw1202 jest zachwalany więc...
              200w matronixa czyli defacto 160w przy 4R to poniżej 100w przy 8R , w sam raz do 6.5 cala, ale napewno nie dla 10'.

Skomentuj

Oj widzę, że kolega dokonał złego wyboru...na tym wzmaku na pewno Monacor zagrałby lepiej :neutral:

Skomentuj

czy wybor dobry czy zly pozostawimy do oceny autorowi jak dostanie zbuduje suba. kup panel 300W od irka to przynajmniej jak glosnik sie znudzi bedziesz mial naped do nowego suba

Skomentuj

Panel będzie 300 teraz myślę nad strojeniem, 40 litrów buda na br, opieram sie trochę na danych ze strony akustyka tyle ze dziwi mnie strasznie długa rura br, oni podają 7x32 a np widzę tu na forum projekt suba tez na sls i jest 9x17.

Skomentuj

nie patrz na rozmiary tuneli tylko na to co symulacja pokazuje - ja stawiam na 40Hz

Skomentuj

Obudowa skręcona uszczelniona, zaraz biorę sie za wycinanie otworu pod głośnik. Mozę wiece jakie ma wymiary montażowe wzmacniacz irka 300. Co do konstrukcji buda ma pojemność 40[l] zamierzam lekko jeszcze ja ocieplić wata od środka. Spróbuje ja zestroić na 35[hz] ale raczej będzie to mierny efekt.

Skomentuj

napisz do irka o dokumentacje

Skomentuj

sls zdołał by normalnie oddychać przy rozmiarze br 7cm ?? trochę mam za niska obudowę zęby wcisnąć 10 ;/ coś mi źle w bani sie ułożyło projektując obudowę.

Skomentuj

a zobacz czy wejdzie b-r z polinka?? one sa malo "rozlegle" przy kolnierzu
                              max srednica otworu w zaokragleniu to 140mm

przez 7cm moga byc problemy :/

Skomentuj

Czaruję...
                              X