Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Beyma Power 15 czy cos innego?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tak sobie myślałem że jak na 500zeta za sztuke znajdzie sie jakieś dwie 12 które z niewiele niższą jakością zagrają to co te modele które podawaliście.
    Tanner pisał że pomimo przesówania wszystkiego w pokoju hertz i tak nie grał odpowiednio... to co z tego że wsadzi do pokoju gigantczny generator ciśnienia skoro i tak akustyka pomieszczenia nie pozwoli na to żeby wszystkie porządane częstotliwości docierały do miejsca odsłuchu...
    Chyba trochę w tym racji jest... jak myślicie?
    Też mam spory pokoik bo też około 25m2 i suba na 25 monacora który robi niezłe zamieszanie... niestety najbardziej optymalnie słychać niskie tony (mam na myśli i puknięcie i mruknięcie i zejście i ciśnienie) po środku dłuższej ściany... Środek odsłuchu już trochę tak muli i bas opływa bardziej dookoła... Kiedyś gdzieś przeczytałem że budując nawet najwyższej klasy sprzęt bez odpowiednio zorganizowanego pomieszczenia odsłuchowego zagra jak kupa...

Skomentuj

MormoN, nie gral odpowiednio bo to spory pokoj do tego wysoki. a hertz spl'em nie grzeszy wiec normalne ze moze zniknac i byle jakie stereo odkrecone glosniej zabija go

Tanner, jesli masz robic suba i potem 3way to warto zrobic odwrotnie! co jesli zrobisz zajebiste kolumny i sub bedzie zbedny? porzadne 8cali potrafi zagrzmiec, a nie musisz sie do tego wymiaru ograniczac, moze zrobic nawet aktywny dol na 10-12 calowcach i styka

Skomentuj

Coś estrady do domu ? Nigdy eminence - bierz B&C np. 15PS100, miekkie brzmienie, nie potrzebują duzych pak. Jak masz wiecej kasy to szarpnij się na jakiegoś 18sound ;]

Skomentuj

Jak ma być konkret to PD1550 http://www.case-pack.com.pl/

Skomentuj

PD do domu to już przerost i ~1400zł mniej w kieszeni...

Skomentuj

coolombo, PD1550 juz lepiej, w budzie 125L strojonej na 35Hz, licząc odcięcie na 60Hz, F3 mamy 33Hz a F6 30Hz, praktycznie tak samo przy odcięciu 50Hz :) Jednak widze, że ciężko z dostępnością, a i 1400zł to juz za dużo...

dragon, 15PS100, w takiej samej budzie praktycznie idento, moze o 1-2Hz nizej, ale to pomijam. Ważne że +3dB spl w całym paśmie No i cena przystępnijesza
              Słuchałeś go? Możesz do czegoś ów "miękkość" porównać? :)

Skomentuj

Z tego co pamiętam to PD1550 kosztuje około 1kpln.
                A tu trochę napisane jak głośniki są robione http://www.precision-devices.com/pd-transducers.asp

Skomentuj

C&B 15PS100 licze z 800zł i jednak IMHO będzie lepszy od PD1550, spl wyższy o 3db, a przy strojeniu na 30hz F6 względem 60hz wypada na 25Hz. Chyba, że ktoś słyszał oba i może porównać?

A w ogóle to tak 30-35hz to odpowiednie strojenie dla 15"?

Skomentuj

Czaruję...
                  X