Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośnik do suba do 300 PLN

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Szukam głośnika do suba tj. w temacie. Głośnik miałby służyć do muzy i do kina. W sumie zależy mi na tym żeby miał wykop. Wzmacniacz będe dobierał do głośnika. Myślałem o jakimś dobrym 20cm bo wydaje mi się, że w tak małym pokoju większy nie ma sensu, czekam na propozycje, pozdrawiam!!

p.s. Przeszedł mi przez myśl SLS 8". Ten głośnik nadaje się tylko do zamkniętej i w związku z tym martwi mnie to, że może mu zabraknąć kopa nawet przy jakimś mocnym wzmaku. Zresztą ma 8Ohm, a preferowałbym 4.

beyma 12br70

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
      beyma 12br70
      Ten głośnik trochę słabo mnie przekonuje ze względu na jego awaryjność, a po drugie do niego trzeba wielkiej obudowy, a mnie zależy na max 40l. Najlepiej mniej:-)

Skomentuj

Mivoc XAW210HC - jak najbardziej polecam, albo Intertechnik MDS08

Własnie testuję oba głosniki i nie mogę wyjść z podziwu jakiego ten Mivoc potrafi narobic zamieszania, mds też ma coś w sobie- jest taki fajny, sprężysty. jednak Mivoc to trochę większy kaliber.

Skomentuj

Zamieszczone przez UKA

Własnie testuję oba głosniki i nie mogę wyjść z podziwu jakiego ten Mivoc potrafi narobic zamieszania, mds też ma coś w sobie- jest taki fajny, sprężysty. jednak Mivoc to trochę większy kaliber.
          Gdzie kupiłeś tego mivoca??

Może dodam, że maksymalny rozmiar głośnika to 25cm, a najlepiej jakaś ciekawa 20cm.

Skomentuj

Od tego Pana:
            http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=541398

Skomentuj

ta beyma się średnio do kina nadaje...

sls8 to głośnik na poziomie nieco wyższym od stxa tak naprawdę :)

Skomentuj

Zamieszczone przez UKA
                popieram tego pana - naprawde niezle wrazenie robi
                jak chcesz to zaladuje filmik z pracy tego glosnikia lub fotki

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                  ta beyma się średnio do kina nadaje...

sls8 to głośnik na poziomie nieco wyższym od stxa tak naprawdę :)
                  heh.. no to ładnie sobie śpiewają za tego stx'o podobnego :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85
                    heh.. no to ładnie sobie śpiewają za tego stx'o podobnego
                    pod wzgledem wykonania to faktycznie stoja na bardzo podonym poziomie. ale co do brzmienia to jednak wole peerlessa

Skomentuj

beyma ... to jakis mit (moze kiedys byly awaryjne) zapytajcie LukaszN czy cos sie z nia dzieje nie tak. mialem tez beyme i bylem zadowoliny.
                      12br70 potrafi tez ladnie zamruczec w kinie a do tego jest cholernie muzykalna

Skomentuj

mIKI, z f3 na poziomie 50hz to bardzo mruczeć nie będą ;]

Skomentuj

Zależy czego bedzie wiecej muzyki czy kina. Jeżeli muzyki, to jak najbardziej polecam, zejscie nie jest moze imponujace, ale przy słuchaniu muzyki nie odczówa sie braku basu, jest w sam raz, za to melodyjnośc tego głośnika i wykop tworzą piękną całośc A głośnik jest jak najbardziej uniwersalny.

Jeżeli chodzi o kino, to osobiscie nie jestem wymagajacy i mi to wystarczy, nadal czuć wykop, tylko że nie ma zbędnego mułu. A jezeli ktoś kojaży kino z rozlałym basem no to polecam STXa

Mit o awaryjnosci, hmm..... Najpierw zadajcie sobie pytanie ile razy tak naprawdę odkręciliście swój sprzęt na maxa. Ja dosłownie kilka razy przekręciłem potencjiometr na godzine 9 i to było sporo za dużo (pokój 12m^2). I raczej nie miało to nic wspolnego z muzyką, gdy połowe mieskzania chce poruszać sie w takt najniższych częstotliwosci. A ze głośnik jest dosc efektywny było naprwdę głośno. POzatym moja beyma dalej żyje :]

Beyma 12br70 240zł + STX jakś tam za reszte kasy i mamy wyjscie

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN
                            Zależy czego bedzie wiecej muzyki czy kina. Jeżeli muzyki, to jak najbardziej polecam, zejscie nie jest moze imponujace, ale przy słuchaniu muzyki nie odczówa sie braku basu, jest w sam raz, za to melodyjnośc tego głośnika i wykop tworzą piękną całośc A głośnik jest jak najbardziej uniwersalny.

Jeżeli chodzi o kino, to osobiscie nie jestem wymagajacy i mi to wystarczy, nadal czuć wykop, tylko że nie ma zbędnego mułu. A jezeli ktoś kojaży kino z rozlałym basem no to polecam STXa

Mit o awaryjnosci, hmm..... Najpierw zadajcie sobie pytanie ile razy tak naprawdę odkręciliście swój sprzęt na maxa. Ja dosłownie kilka razy przekręciłem potencjiometr na godzine 9 i to było sporo za dużo (pokój 12m^2). I raczej nie miało to nic wspolnego z muzyką, gdy połowe mieskzania chce poruszać sie w takt najniższych częstotliwosci. A ze głośnik jest dosc efektywny było naprwdę głośno. POzatym moja beyma dalej żyje :]

Beyma 12br70 240zł + STX jakś tam za reszte kasy i mamy wyjscie
                            Wierze Wam chłopaki, że ta beyma to fajny głośniczek na suba do muzy i nawet w jakimś stopniu do kina. Jednak mnie zależy na dobrej 20-stce bo to się równa nieduża obudowa, a po drugie więcej basu w moim skromnym pokoiku, a mniej w pozostałej części mieszkania:-) Myślałem o TiW 200, ale to małe cholerstwo kosztuje w greltonie 390PLN.. Do tego za panelik do suba będe musiał dać 400PLN i zaczyna być ciekawie;-) Dlatego poszukuje czegoś trochę tańszego, typowo subowego :mrgreen:

Skomentuj

Adam_85, napiszę po raz ostatni. MivocXAW210. Do muzy i do kina. Masz dobre 8" i to w promocyjnej cenie. No chyba, że już źródełko wyschło...

Skomentuj

Zamieszczone przez UKA
                                Adam_85, napiszę po raz ostatni. MivocXAW210. Do muzy i do kina. Masz dobre 8" i to w promocyjnej cenie. No chyba, że już źródełko wyschło...
                                Odezwę się do tego typka z allegro. Thx:-)

Skomentuj

UKA A ja mam do Ciebie pytanie. Bo widze że wychwalasz te mivoc'i ponad niebiosa, i dla Ciebie wszystkie inne głośniki to kupa. Ile słyszałeś wcześniej 8 cali, bo wg. Twojej opini to on nawet od Tiw'a jest lepszy. To robi sie troche irytujące...

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver
                                    UKA A ja mam do Ciebie pytanie. Bo widze że wychwalasz te mivoc'i ponad niebiosa, i dla Ciebie wszystkie inne głośniki to kupa. Ile słyszałeś wcześniej 8 cali, bo wg. Twojej opini to on nawet od Tiw'a jest lepszy. To robi sie troche irytujące...
                                    Wiesz coś o Tiw'ie?? Bo kiedyś ktoś dobrze o nim pisał i szczerze bardzo mnie interesi ten głośnik :mrgreen:

Skomentuj

Może to Ci coś rozjaśni:

http://www.audiomania.info/forum/index.php?topic=1578.0

Skomentuj

Shiver, a czy ktos cos pisal ze to jest najlepszy glosnik 8"?? slyszalem ten glosnik u UKA a przed nimi MDS08. szczerze mowiac za te pieniadze to naprawde rewelacja!!
                                        i przypominam ze ten glosnik lekko uszkodzony mechanicznie (kosz) slusarczyk sprzedawal za nieco ponad 100zl!!

Skomentuj

Czaruję...
                                        X