Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki głośnik niskośredniotonowy dla SC10N?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki głośnik niskośredniotonowy dla SC10N?

Tak jak w temacie. Szukałem na forum, ale nigdzie nie mogłem znaleźć jasnego i wyczerpującego porównania trzech głośników:
    ARN150
    ARN188
    XW165

Wszystkie oczywiście firmy TVM Acoustics.
    Planuję zbudować dwudrożne monitorki, zdecydowałem się na SC10N w sekcji wysokotonowej, lecz nie wiem, jaki dół-środek mu dobrać. Obawiam się, że 15cm nie zejdzie tak nisko jak 188, za to 188 pewnie ma gorszy środek niż 150? Jak w ogóle sprawuje się XW165? Słucham głownie rocka oraz metalu. Proszę o doradzenie, który głośnik byłby najlepszy? ZA arn-em 150 przemawiają gotowe projekty zwrotnic, dla takiego zestawienia przetworników, natomiast ARN-188-07 ma aż 88dB skuteczności (84dB dla ARN-150-05)

ARN 188 i XW165 to te same glosniki tylko z innym koszem

wszystkie te glosniki maja taki sam naped wiec tym samym wieksze glosniki stoja na gorszej pozycji.

Zamieszczone przez Shanleaf
    Obawiam się, że 15cm nie zejdzie tak nisko jak 188, za to 188 pewnie ma gorszy środek niż 150?
    jest zupelnie odwrotnie.
    ARN 150 ma chyba najlepszy bas. ARN 188 bedzie wytwarzal wieksze cisnienie bo ma wieksza membrane ale jego ja tylko w obudowie zamknietej widze...
    co do srodka... te glosniki ich niemaja :lol:

Zamieszczone przez Shanleaf
    Słucham głownie rocka oraz metalu. Proszę o doradzenie, który głośnik byłby najlepszy?
    w takim razie odpadaja ARNy. wlasnie przez taka muzyke koledze robilem kolumny na tonsilu...

http://www.e-tonsil.pl/index.php?d=produkt&id=175 kup ten glosnik a ja ci dostarcze pozniej zwrotnice...
    moze w koncu zachce mi sie je opisac :wink:

Skomentuj

ARN150
      ARN188
      XW165
      żaden...

ARX150 lub ew tonsil 13 40 2 czy coś w tym stylu.

Skomentuj

Czaruję...
      X