Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

CLARION SRW1243

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

CLARION SRW1243

Witam,
    chciałem prosić was o pomoc, mam przetwornik podany w tytule i chciałbym zbudować na nim suba do domu.

Pytania:
    1. Czy zalecana obudowa przez producenta bass reflex to 53,8 l
    2. 7,6 x 12.7 - te wymiary tyczą sie otworu bass reflex?
    3. Czym go zasilić?? Czy może wybrać coś z oferty matronixa, czy może ktoś by coś polecił lub np. podjął by się budowy?

1. Tak
    2. Tak
    3. Ten głosnik ma zabójczo małą efektywność, więc będzie potrzebny mocny wzmak. zapytaj Irka z tego forum. On robi świetne wzmacniacze :)

P.S. Ze względu na wysoką wartość Qts polecałbym raczej obudowę wybrać zamkniętą.

Skomentuj

OK spytam Irka, a jeszcze co do otworu bass reflex to rozumiem ze 7,6 to średnica? Czyli lepiej wybrać band- pass ? rozumie że wtedy bedzie to 35,4 l?

Skomentuj

tak, 7,6 to średnica.nie wiem czy dobrze odczytuje ale b-r ma lepsze zejście

Skomentuj

tez to widzę i chyba dobrze odczytujesz

Skomentuj

Zamieszczone przez krzyhoo9
            tak, 7,6 to średnica.nie wiem czy dobrze odczytuje ale b-r ma lepsze zejście
            Też mi nowość :grin: zejście to nie wszystko. Jak ma dudnić, to lepiej niech ma gorsze zejście, ale niech gra!

Skomentuj

tylo ze ja bym sie nie zdziwil jak ten glosnik w domu sie nie sprawdzi.
              Zamieszczone przez Bezimienny
              7,6 x 12.7
              no i ciekaw jestem jak glosno bedzie sie przeciskac tyle powietrza przez taki maly tunel :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                tylo ze ja bym sie nie zdziwil jak ten glosnik w domu sie nie sprawdzi.
                Zamieszczone przez Bezimienny
                7,6 x 12.7
                no i ciekaw jestem jak glosno bedzie sie przeciskac tyle powietrza przez taki maly tunel :P
                Popieram Cie, przypuszczam, że ten tunel ma sporo za mały przekrój dla tego głośniczka.

Niech kolega zrobi sobie symulacje w winisd i pokombinuje:-) Napewno lepiej mieć więcej opcji do wyboru;-)

Skomentuj

Czaruję...
                X