Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

który amplit lepszy??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

który amplit lepszy??

Yamaha RX-330 260Wat za 260zł

Amplituner Denon DRA-55 za 250 zł
    czy Kenwood KR-A4080 tez za 250 zł

który z nich najmocniejszy i najbardziej sie opłaca??

Denon - moim zdaniem:)

Skomentuj

tu linki dla pewności

http://www.allegro.pl/item289069139_..._260watt_.html

http://www.allegro.pl/item290393903_...on_dra_55.html

http://www.allegro.pl/item290640521_...e_polecam.html

Skomentuj

Wg. mnie najlepsza będzie Yamaha. Ma większą moc wyjściową niż pozostałe i do tego na pewno ładne brzmienie.

Skomentuj

Patrząc na pobór można wnioskować, że yamaha będzie najmocniejsza. Pzdr

Skomentuj

Patrząc na pobór niczego nie można wywnioskować.
            Wszystkie te modele to stare i niskie serie więc nie ma się czego po nich spodziewać, jeśli moc jest dla Ciebie najważniejszym kryterium to www.google.pl i sprawdź po ile one rzeczywiście mają.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
              Patrząc na pobór niczego nie można wywnioskować.
              Wszystkie te modele to stare i niskie serie więc nie ma się czego po nich spodziewać, jeśli moc jest dla Ciebie najważniejszym kryterium to www.google.pl i sprawdź po ile one rzeczywiście mają.
              Nie da się wywnioskować napewno, ale mocniejsze trafo daje szansę na więcej mocy, czyż nie??

Skomentuj

A kto powiedział że większy podawany pobór mocy to większe trafo ?
                Zresztą nie liczy się tyle moc co napięcie i sztywność.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                  A kto powiedział że większy podawany pobór mocy to większe trafo ?
                  Zresztą nie liczy się tyle moc co napięcie i sztywność.
                  Być może zrobiłem błędne założenie, widocznie byłem w błędzie myśląc, że pobór mocy może świadczyć o mocy zastosowanego trafa. Napięcie jedno, a prąd jaki może oddać to chyba druga ważna rzecz. Pisząc sztywność masz na myśli, małe spadki napięcia, tak??

Skomentuj

ludzie spokojnie ja tylko chciałbym wiedzieć który z nich bedzie najlepszy

lub możecie mi coś tak do 280/300zł polecić ok

Skomentuj

Ostatnio za 100 pare zł możnabyło kupić nady z końca lat 80 - dużo lepsze rozwiązanie niż te ampli które proponujesz.

Skomentuj

co sądzicie o yamaha rx-570
                        pobur mocy 180 lub 170W i 4 kanały niby po 80W

Skomentuj

raczej 2 kanały po 30 góra 40w.

http://www.allegro.pl/search.php?clo...category=20120
                          http://www.allegro.pl/search.php?clo...&category=5232

Skomentuj

Zamieszczone przez adam11d
                            co sądzicie o yamaha rx-570
                            pobur mocy 180 lub 170W i 4 kanały niby po 80W
                            napisz email do kolesia żeby w łeb się pier... i nie naciągał ludzi, bo już ty sam się wziołeś na to :)

tak jak Takero napisał około 2x 30W 8ohm RMS.

[ Dodano: 2008-01-02, 20:18 ]
                            eheeheh nie no nie unoszę...

adam a ty sam też się nie domyśliłeś że skoro pobiera 180W to jak może "wydawać" 4x80 = 320W ?

[ Dodano: 2008-01-02, 20:22 ]
                            swoją drogą ja bym się kierował mocą danego amplitunera bo wszystkie są takie same jakościowo.
                            NADów nie znam to nie powiem nic.

Skomentuj

no ja juz czegoś nie rozumiem na necie jest napisane ze ma 2 wyjścia a sąsiad go ma i moze go bede brał i ma 4 kanały posiadam alphard sw1203z tak somo jak sąsiad 180rms/360W max a na ok 40/45% mocy i membrana mało z kosza niw wyskoczy

no to ja juz nic nie rozumiem :-(

Skomentuj

no ja juz czegoś nie rozumiem na necie jest napisane ze ma 2 wyjścia a sąsiad go ma i moze go bede brał i ma 4 kanały posiadam alphard sw1203z tak somo jak sąsiad 180rms/360W max a na ok 40/45% mocy i membrana mało z kosza niw wyskoczy

no to ja juz nic nie rozumiem :-(
                                bo ten głośnik jest niesamowicie mocożerny, a przy tym cichy jak cholera.. Wzmacniacz się przesterowuje i dlatego głośnik tańcuje. Trzeba coś mocniejszego.. dużo... A ten sw siedzi w jakiejś kolumnie czy to sub jest..?? Jak to ma być sub to najlepiej jak będzie miał osobny napęd.. ale ten głośnik z tego co piszą to kiszka...

Skomentuj

na ok 40/45% mocy i membrana mało z kosza niw wyskoczy
                                  gałka potencjometru to nie wskaźnik poziomu mocy , bo jak zapewne się przekonałeś to przy jakim obróceniu gałki wzmacniacz odda pełną moc zależy też od tego jaki sygnał podasz na jego wejście prawda ?
                                  To że głośniki latają znaczy tylko tyle że wzmacniacz nie ma już nad nimi kontroli, a nie że ma tak ogromną moc.
                                  no ja juz czegoś nie rozumiem na necie jest napisane ze ma 2 wyjścia a sąsiad go ma i moze go bede brał i ma 4 kanały
                                  ma 2 kanały i 4 wyjścia.
                                  posiadam alphard sw1203z tak somo jak sąsiad 180rms/360W max
                                  szkoda że nie podałeś jeszcze mocy pmpo np ;]

Skomentuj

no czy ja wiem kiszka>>>
                                    gra dość głośno ja mam pudło ok 60l z BR ale chce zrobić większe a sąsiad ok 120l ze "szparą " ok 45x4cm i poziomą przegrodą a głośnik koszem na zewnątrz
                                    gdy gałka potencjometru jest na te ok 45% i wzmacniacz podłączony jest go kompa z głośnością ustawioną na ok 80% to gra naprawdę głośno i jest potężny bas jak tak mocno membrana sie wychyla nic nie charczy trzeszczy itp. gra dość czysto

jaki taki tańszy sprzęt powiedzmy do 350zł polecacie do tego ALPHARDA??
                                    o co chodzi osobny napęd do suba??

Skomentuj

mam pudło ok 60l z BR ale chce zrobić większe a sąsiad ok 120l
                                      niema sensu - niewiele sie zmieni a spadnie wytrzymalosc mocowa
                                      jaki taki tańszy sprzęt powiedzmy do 350zł polecacie do tego ALPHARDA??
                                      o co chodzi osobny napęd do suba??
                                      subwoofery robi sie aktywne. niemozesz podlaczyc suba pod drugi kanal wzmacniacza stereo i podac mu calego pasma...
                                      taki glosnik potrzebuje sporo wiecejmocy niz kolumny i w dodatku ma to byc sygnal odfiltrowany (sam bas)
                                      najtanszy panel jaki mozesz kupic to 250zl za 150W/4ohm lub uzywana koncowka mocy(min 200W) + filtr

Skomentuj

jak si nazywają takie panele??
                                        tj. ja bym chciał na allegro znależć to co ma wpisać???

Skomentuj

Czaruję...
                                        X