Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer taniutki prosze o rade

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

a wiecie może czy dało by rade zrobić filtr przy mojej karcie(gdzie sie sorawdza jej model)
    Realtek HD audio
    wersja sterownika audio: 5.10.0.5532
    kontroler audio: HD audio
    kodek audio: ALC 888
    jest to karta zintegrowana max 8H głośnik jednak w sterownikach nie ma opcji filtra dolnoprzepustowego
    może jakiś program?
    jeżeli dało by się filtr zrobić komuterowo mogł bym wtedy sobie piozwolić na droższy głośnik
    aha i jakie daje kożyści głośnik 2 cewkowy

Skomentuj

chyba sie nieda :/
      zobacz czy KXy maja taka mozliwosc

Skomentuj

zainstalowalem kx ale nie moge wlaczyc kxmiksera wyskakuje mi blad: File kxskin.kxs not found or is invalid The kx audio driver wasn't installed correctly Please re run setup
        podczas instalacji wyskakuje onkno znajdz jakis tam folder do przechowywania wtyczek VTS ale nie wiem o co chodzi

Skomentuj

A kxy w ogóle współpracują z twoją kartą ?

Skomentuj

nawet nie wiem jaka mam karte

[ Dodano: 2008-01-05, 00:31 ]
            a zeby zrobic na jakims glosniku jak by to powiedziec "kolumne basowa" bez filtra co o tym myslicie

[ Dodano: 2008-01-05, 14:22 ]
            i powiedzcie w koncu co to by dalo zebym ta tesle 2 cewkowa zasilil z 2 kanalow z mojego wzmacniacza

[ Dodano: 2008-01-16, 16:46 ]
            i co panowie na to? user ten z innego forum ma spore doświadczenie w audio

[ Dodano: 2008-01-16, 16:48 ]

[ Dodano: 2008-01-16, 16:49 ]

[ Dodano: 2008-01-16, 16:50 ]

Skomentuj

Zamieszczone przez muczak
              a zeby zrobic na jakims glosniku jak by to powiedziec "kolumne basowa" bez filtra co o tym myslicie
              bez sensu bo bedzie zagluszalo kolumny tym czego niepowinien przenosic...

skoro ma ta wieksza moc to moznaby wtedy smialo podlaczyc na poczatek ta tesle - jak chcesz to mam na sprzedaz taka z filtrami pasywnymi
              jak nie podpasuje to wtedy zmienisz na suba aktywnego

Skomentuj

Będę zbierał kase na 20/80/2 filtr aktywny juz mam zrobiłem go na ka4558, wzmacniacz to bedzie właśnie ten z at zasilanie +- 39V 2n4688 2n4691 (15A 75W)
                Obudowa to będzie 30L BR Φ80 dł. 220 strojenie 40Hz (tak wyczytałem na jedym z forów)
                Dziekuje wszystkim za odp. i pozdrawiam

Skomentuj

w kxach mozna zrobic filtr na subwoofer. warunek: karta sb live/audigy (nie wiem czy z x-fi dziala)

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb
                    warunek: karta sb live/audigy
                    tylko ze te karty maja tak funkcje na fabrycznych sterownikach

Skomentuj

mam filtr wiec nie potrzebuje juz robić tego na sterownikach

Skomentuj

w mojej sb live nic takiego nie bylo

Skomentuj

a zainstalowales "surround mixer"??

Skomentuj

hmm mozliwe ze tak, ale mozliwe ze go pominalem. tak czy siak na kx karta zadziwiajaco lepiej gra (chociaz moze to zasluga grania z tylnego wyjscia ktore jest podobno na innym ukladzie

Skomentuj

a jaką obudowę zrobić do stx 25-100-8-SC bo będę miał te głośnik za free i puki co z nim sie pobawię BR bądź BP wiem że on sie zabardzo nie nadaje do otwartych ale mimo to chciał bym spróbować

Skomentuj

zrob byle co i opchnij go dalej. u mnie lezy taki jeden (ale 4ohm) i sluzy do testowania wzmacniaczy bo do niczego innego sie nie nadaje

Skomentuj

Czaruję...
                                X