Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Alphard, Boshman, 777 i inne chińskie badziewa(wysokotonowe)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Alphard, Boshman, 777 i inne chińskie badziewa(wysokotonowe)

Witam, mam pytanie odnośnie takiego chińskiego badziewa, chodzi o głoniki wysokotonowe, kolega się uparł na jakiś badziew za kilka zł ale mi się wydaje że to grać nie będzie... jeden wielki syk i szum, ale jak to jest z tym naprawdę, ktoś słyszał takie tanie badziewa? I co ze średniotonowcami? Słyszałem kolumienki "kinyo" komputerowe i tam jest jeden wielki... no nawet nie wiem jak to opisać poprostu cały dźwięk się zlewa w jakieś nie wiadomo co, czy to samo dzieje się w tych najtańszych shitach?

To nawet nie warto do tego skrzynek budować.... Bo szkoda czasu i pieniędzy. Jest pełno taniego i sprawdzonego sprzętu więc nie ma co sie bawić w te shity jak to napisałeś.

Skomentuj

niedosc ze to niegra jalepiej to w dodatku ma strasznie niska efektywnosc. bawilem sie tylko kilkoma sztukami jakis czas temu bo to tylko strata kasy.
      jak chce tani glosnik wysokotonowy to niech kupi STXa http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&vMenuItem=2
      lub taniego tonsila http://www.allegro.pl/item291340238_...nie_nowe_.html

Skomentuj

w kilku budżetowych konstrukcjach użyłem wysokotonówek nierenomowanej firmy "dibeisi" model e124 (http://www.lechpol.pl/img_tow/E124.jpg) kosztuje jakieś 15zł, gra w miarę tymbardziej jak na tą cenę, wg mnie jest to chińska kopia wyżej wymienionego STXa PJ - z budowy różni je tylko panel frontowy
        Osobiście wybrałbym jednak polecanego przez Pawła.S tonsila za 25zł

Skomentuj

przeciez najtanszego stxa mozna miec za grosze wiec po co kupowac cos co w ogole nie gra? a raczej gra ...ze krew z uszu leci.

Skomentuj

Zamieszczone przez paweu
            Osobiście wybrałbym jednak polecanego przez Pawła.S tonsila za 25zł
            a ja wole dolozyc 2zl i kupic lepszego STXa

Skomentuj

Jeśli to "coś" gra jak te głośniki kinyo to naprawdę to nie jest nic przyjemnego... Ale naprzykład głośniki "easy touch" za które jakieś 3 lata temu dałem 140zł naprawdę grają. A co z tymi super wielkiej mocy głośnikami średniotonowymi? Też są do dupy?

[ Dodano: 2008-01-13, 17:22 ]
              Znalazłem na jednaj aukcji takie coś: http://www.allegro.pl/item292565945_...ca_testow.html nie wiedziałem że alphard wygrywa jakieś tam zawody car audio. Trochę mnie to zaciekawiło, może to nie jest aż taka zła firma? Wiem że na tych zawodach chodzi tylko o ilość basu ale skoro potrafią zrobić dużo to może niedługo zrobią coś na jakość a nie ilość?

Skomentuj

Wstawili 4 yakuzy do wartburga i napędzili je buszmenami, ot całe zawody ;]
                nosmaster, takie gdybania ideologiczne są bez sensu, każda firma może wygrać takie zawody - dB drag, wszystko jest kwestią ilości głośników i mocy wzmacniaczy.
                Zamieszczone przez nosmaster
                Ale naprzykład głośniki "easy touch" za które jakieś 3 lata temu dałem 140zł naprawdę grają.
                odróżnijmy granie od wydawania z siebie dźwięku.

Skomentuj

Faktem jest że brakuje częsci pasma mniejwięcej od 500hz w dół ale do tej częstotliwości no za 140zł... i najciekawsze jest to że wzmacniacz który siedzi w tych głośnikach jest zrobiony z zapasem bo suba nie da się przesterować, satelitki niestety tak. Słyszałem ostatnio kolumny na 15 arn i miło to grało :) ale tak szczerze nei dużo lepiej od mojego sprzętu gdyby nie ten brakujący wycinek pasma...
                  Myślałem żeby do tych arn które mam budować nie kupować wysokotonowców tylko wyciągnąć te które siedzą w satelitkach bo dźwięk jaki się z nich wydobywa mi bardzo odpowiada :) co o tym myślicie?

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                    Wstawili 4 yakuzy do wartburga i napędzili je buszmenami, ot całe zawody ;]
                    To akurat mój sąsiad zbudował i użytkuje tego wartbuga. Szkoda że za baze posłużyło to auto bo to śmieszny pojazd. Właściciela nieznam mimo że mieszka 100m obok mnie ale coś mi sie zdaje że auto to jego projekt własny na sprzecie alpharda a nie auto demo. Zapewne za podpisanie sie tej firmy nad projektem były niskie ceny zakupu komponentów. Zreszta drugi demo car został równiez zbudowany przez właściciela wartburga tyle że dla kogoś.
                    nigdy niesłyszalem jak te yakuzy graja(w sensie dosłownym) bo auto zostało zbudowane do "pompowania" i w tym ten sprzęt cyt. yakuzy i buszmeny, sprawdzają się niezykle dobrze bo właściciel kosi wszystkich w swojej klasie nietylko w pl ale i za granica . Co do wrażen akustycznych to niesłyszałem muzyki jako takiej lecz charakterystyczne "brrrrrrrrrr" do testów jakim właściciel "delektuje" mnie i sąsiadów dość czesto co sprawia ze podłoga w domu mi sie trzesie bardzo wyczuwalnie a mieszkamu w "szczerym polu" na wsi...
                    Jako osoba neutralna (bo właściciela nieznam) moge napisać ze sprzęt ten robi istna masakre w dość dużym promieniu...czasem sie zastanawiałem czy to burza konkretna nadciaga mimo iż chmur niema... tak czy siak ten sprzet do takich rzeczy sie nadaje a wygrane w zawodach też o czymś swiadczą choć sam nieprzepadam za sprzetem tych marek to tak to wygląda...

Skomentuj

Z tego co pamietam to w samochodzie alpharda (wartburgu i mazdzie) sa glosniki yakuza i wzmacniacze tez alpharda typ RB-4s, ktore kiedys mialem stuningowac na potrzeby demo cara.
                      Czasami wygrac takie zawody jest bardzo prosto bo wystarczy na nich byc. Pod promenada w 2006 w niektorych klasach nie bylo nawet trzech zawodnikow.

Skomentuj

irek chce żebym z zezem został do końca życia ...
                        W zeszłym roku pan T. proponował mi pracę,nawet jeden dzień na serwisie spędziłem,wspominał o super demo carze (ale nie o wartburgu),o nowych planach,komorze bezechowej.I co?
                        I jak wsio w alfredzie,TiS na wagę według kaprysów własciciela,zwalnianie wartosciowych ludzi bo maja inne podejście niż właściciel który nie ma pojęcia w jakiej branży siedzi.Ogólnie burdel na maksa,i najśmieszniejsze że na hasło LDM robią ogromne oczy.
                        Najciekawsze ze oleli naprawdę dobre próbki 6,5 calówek szerokopasmowych do aut,mam 2 sztuki i uważam że popełnili ogromny błąd,ogromny.Ogólnie w tej marce ma być kolorowo,wodotryskowo,a jak zagra...ważne aby coś tam było słychać.

Skomentuj

Zamieszczone przez umberto
                          Najciekawsze ze oleli naprawdę dobre próbki 6,5 calówek szerokopasmowych do aut,mam 2 sztuki i uważam że popełnili ogromny błąd,ogromny.
                          jakie??:>

Zamieszczone przez irek
                          kiedys mialem stuningowac na potrzeby demo cara.
                          irku a moze zrobisz cos wlasnego projektu do samochodu?? bo bym szukal czegos dobrego w niedalekiej przyszlosci do napedzenia VIF + DLSa w samochodzie

Skomentuj

Skoro już jesteśmy przy tej firmie, to moze ktoś miał z tym do czynienia?
                            http://www.allegro.pl/item294114964_...tem_165mm.html

Skomentuj

UKA, czy naprawdę nie wiesz co z kasą robić?Nawet tego nie tykaj,ani konkret dołu ani środka,swego czasu sie zastanawiałem po co to wypuścili,chyba tylko na wygląd bo innego wytłumaczenia nie widzę.Zdecydowanie lepiej wypadają seryjne głośniki opla rodem z tvm(tesla).
                              Pawel S.,
                              Zamieszczone przez Pawel S.
                              jakie??:>
                              heh,mam Ci numer technologiczny wstawić,dojdziesz?Wątpię.

Skomentuj

UKA, maja takie w mikro na dzieci wrzesinskich za 30zl...

umberto, czyli nieda sie ich dorwac??

Skomentuj

Jak na razie nie.

Skomentuj

Zamieszczone przez umberto
                                    Zdecydowanie lepiej wypadają seryjne głośniki opla rodem z tvm(tesla).
                                    Fakt nie sa takie złe, a przynajmniej nie kusi mnie tak bardzo by je wymieniać
                                    A tak pozatym to w oplach były wsatawiane jakieś Blaupunkty (wyglądem jedynie podobne do tesli )

Skomentuj

w starszych na 100% byly tvm'y a teraz moze tylko logiem sie roznia?:P

Skomentuj

hmm no to nie wiem, ale na allegro zdaje sie kiedyś widziałem głośniczki z astry II i niby to był wyrób Blaupunkta.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X