Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowa zestawu 2.2 dla mobilnego Dj.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Budowa zestawu 2.2 dla mobilnego Dj.

Witam serdecznie. Tak jak w tytule potrzebuje zbudować dwie nadstawki i dwa basy. Będą one służyły do nagłaśniania różnego rodzaju imprez typu 18-nastki małe wesala imprezy itd. Moje propozycje są takie:
    Nadstawki: Celestion tf 1225 + Selenium dh200E-E lub Eminence gamma15
    + selenium dh200E-E. Tylko nie wiem jakie obudowy do tych głosników zrobic i jakikie strojenie. Obudowy maja byc trapezowe. No i zasadnicze pytanie który zestaw lepszy.
    Basy: Po upadku z odwrotkami na delta15lf totalnie nie wiem co kupic myslałem nad kappa15lf. Głośnik do 500zł max 550zł
    Zasadnicze pytanie co wy o tym sadziecie co doradzacie zmienic itd?? Pzr NeptykTomek

Jak chcesz robic 2.2 to zdecydowanie lepiej wziasc truvoxa 12" od gammy 15"

Skomentuj

A dlaczego uzasadnij swoja wypowiedż. P.s nadstawki maja zagrac kilka imprez bez sóbów wiec musze miec jako taki bas.

Skomentuj

No chyba ze chcesz tym grac czasem bez subow... to wszystko zmienia....
        truvox bardziej nadaje sie na 2 way... ale basu to z niego nie uzyskasz... gamma 15" nada sie bardziej na kolumny szerokopasmowe.
        zastanow sie dokladnie czego oczekujesz..
        sam bede niedlugo robic podobny zestaw i tez sie wachalem nad wyborem... u mnie wybor padl na truvoxa ;]

Skomentuj

Mnie sie wydaje że lepiej przeboleć kilka imprez ze słabym basem, niż później sie męczyć kilka lat z kiepskimi średnimi.

Skomentuj

chyba wybiorę gamme bo czasami zdarza sie grac na naprawde małych salach i wtedy nie ma sensu brac subów. A z celestiona marny bas. A doradzicie jakie suby do tego i jakie paczki je wstawić.

Skomentuj

Problem jest taki że aby nadgonić nadstawki na 15-stu calach trzeba na basie mieć 18 cali...i tu zaczynają sie schody gdyż w tym budżecie może być cieżko. Chyba że w gre by weszły ostatnio dość chawlone magnumy, jednak wiadomo że to taki "troche" ryzykowny zakup.

Skomentuj

gammy tez sa 12calowe i obydwa projekty sa zaprezentowane na elce

Skomentuj

A byłbyś w stanie dociułać na b&c?

Skomentuj

to jest na takiej zasadzie ze kasa narazie jest tylko na andstawki i one maja grac kilka imprez zeby zarobic na suby a reszte kasy co bedzie potrzebna to ołoze z wypłaty bo od lutego zaczynam nowa lepsza prace. Ale tez z kasa nie chciałem przesadzac bo tak dokładac po kikadzziasiat zł mozna bez konca.

Skomentuj

Wiem że można bez końca ale jest taki pewien poziom w którym stosunek cena/jakość jest najlepszy, i wydaje mi sie że produkty B&C są właśnie na takim poziomie :) A poza tym "biednego nie stać na oszczędzanie"

Skomentuj

Shiver B&C to juz "troche" wydatek jak na 2.2 ;]
                        Jak na poczatek to mysle ze truvox 12" na nadstawki styknie ;] - w koncu to juz tak jakby legenda sie robi ;]

[ Dodano: 2008-01-15, 23:35 ]
                        No ale on bez suba sie zapewne nie obejdzie.... takze nawet na takie male imprezy przydaloby sie jakies wsparcie...

Skomentuj

Najtansza 18-stka kosztuje 7 stów, wiec w sumie 150 wiecej niż planowano, ew za 650 jest 15PS 76, chodź on taki pół na pół do nadstawki lub do suba.

Skomentuj

Po namysłach i wielu konsultacjach na 99% beda nadstawki na gammie15. Po pierwsze dla tego ze nadstawki maja grac same a po drugie mam wysoki rabat na eminence. A subami sie nie przejmuje bedzie kasa bedzie lepszy nie bedzie bezie kappa. A mam teraz taie pytanie jakie obudowy do tych kolumn zrobic z moich obliczen wyszło z około 80l i 2x bas reflex 7.5 cm srednicy ale nie jestem pewien w projekcie na elce jest 90l.

Skomentuj

W sumie nawet lepiej dać troszke mniej litrów...głośniki zyskają kopa, a zejścia i tak z nich nie bedzie...zawsze to ino troche popuka. Kappa oczywiscie nie jest zła...jak zabraknie spl zawsze można wyrwać projekt horna do niej, to dość popularny głośnik :)

Życze udanych projektów :)

Skomentuj

Czaruję...
                              X