Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

potrzebuje pomocy w zaprojektowaniu obudoy do kolumn.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez jaro_21
    skoro killer robi według sprawdzonych schematów to co w tym złego ?
    bo niewiesz ktora to ktora
    Zamieszczone przez jaro_21
    z tym studentem to nie łapie
    tak zawsze mowi moj profesor od fizyki...

ja zrobilem kolumny na tych glosnikach

ale jakos niemialem czasu ani natchnienia zeby je opisac...
    proponuje pod tego tonsila 15 litrow b-r

ale zanim zdecydujesz sie na ktores glosniki to wrocmy do podstawowych pytan na ktore chyba nie odpowiedziales

ile masz kasy?
    jakie pomieszczenie?
    jaki masz wzmacniacz?
    czego sluchasz?

Skomentuj

mój profesor od fizyki mawiał przeważnie "wyciagamy karteczli będzie kolos" :)

sorry za oftopic :)

Skomentuj

mam do przezaczenia 400zł na komplet
        słucham wszystkiego prócz cięzkiego rocka i techno
        mam koncówke mocy 2x100W w sin bedzie miał 2x60W.
        i chce zastosowac głośniki tonsila 2x GDN 16/50/6 i SC 10 N.

Skomentuj

no i ostatnie pytanie - stawiasz na bas czy na cale pasmo?
          bo jezeli bas niejest priorytetem to faktycznie ten zestaw moze byc

ja te kolumny zrobilem w formie malych podlogowek (i tak nie staly na podlodze) ale jak sie pozniej okazalo taka duza pojemnosc (ok 25litrow) nic nie wnosi wiec proponuje duze monitory o pojemnosci ok 15 litrow

no i zapomnij o 2xgdn bo ja mialem budzet 400zl i zostalo mi 7zl na piwo :P

Skomentuj

a wiec tak, ja chce przekazac 400zł na głośniki i zwrotnice do nich. drzewo mam , lakier mam i inneduperele, a no pozostaje tylko do kupna jeszcze tylko fornir. mam pokój o pow. około 22m2 . bas hym.. byłby mile widziany, ale chcę cos co bedzie ładnie grało , (nie koniecznie bas) za kwote 400zł. poza tym chciałbym dalej oprzec sie na tych 2x 16/50/6 i SC10N . wizja konstrukcji wygladu, Myslałem na jakis podłogówkach takich do wysokości 85 cm i ciekawym wygladzie.wykonanie nie jest problemem , jedyne co to te zwrotki, nie ukrywam ze z tym bede miał wiecej problemu niz z innymi rzeczami.

[ Dodano: 2008-01-23, 14:04 ]
            a wiec tak decyduje sie na Tonsile 16/50/6 x2 i sc10n . teraz takie moje pytanie . czy na 2 tonsile wystarczy komora o pojemnosci jakis 25 l ?? no bo po wyliczeniu w WinISD to nimy 98l no ale to chyba lekka przesada prawda?? wiec mysle ze 25l powinno wystaczyc... a na sc10n moze ktos powie jaka komore zastosowac, gdyz juz budowaliscie na tym przetworniku projekty. chcetnie widziane porady. czestotliwośc strojenia po przeliczeniu wychodzi 40Hz dla 49 l. no i jeszcze pozostaje sparwa b-r którego nie potrafie wyliczyc, czy ktos mogłby mi wtym pomóc??

Skomentuj

Czaruję...
            X