Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny podłogowe-pomoc w budowie.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez damiani
    na wysokotonowy idzie taka mala moc (max 2-3W) ze jego nie bierze sie pod uwage
    niebierze sie go pod uwage ale z innego powodu. chodzi tu o zastosowanie konda w zwrotnicy...

Skomentuj

Czyli zrobię obudowę 200x560x200 to będzie około 18l. Średnica Br 6cm, tylko nie wiem jaki długi ma być...

Skomentuj

mi wyszło 14l ...
        Zamieszczone przez _Robal
        Średnica Br 6cm, tylko nie wiem jaki długi ma być..
        Jedno słowo - winisd!
        Przejrzyj artykuły na stronie głównej, tam masz tutorial, zresztą jest niejedna taka konstrukcja w dziale Własnych konstrukcji, wystarczy skopiować, ale niestety - to wymaga pewnego zainteresowania z Twojej strony, łatwiej jest po prostu zapytać, prawda ?
        To już zaczyna mnie wkurzać...

Skomentuj

Jejku takero, mówiłem, że jestem początkujący...
          w WinISD wyszło mi, że długość br powinna być ~30 cm, to chyba za dużo nie?

Skomentuj

a wpisales strojenie takie jak podalem wyzej?? ;>

proponuje dac front szerokosci 17cm - ladniej wyglada
            jak dasz 18 litrow to idealnie pasuje tunel z polinka (www.polink.com.pl) fi 68x160

Skomentuj

Wydaje mi się, że wszystko wpisałem dobrze... Wysłałem Ci w załączniku zapisany projekt z winisd, jak będziesz miał czas i ochotę to możesz zobaczyć, bo ja już nie wiem.
              Załączone pliki

Skomentuj

Jejku takero, mówiłem, że jestem początkujący...
                To nie zwalnia Cię z myślenia. Na stronie głównej masz tutorial do winisd gdzie masz opisane podstawowe funkcje.

Wydaje mi się, że wszystko wpisałem dobrze... Wysłałem Ci w załączniku zapisany projekt z winisd, jak będziesz miał czas i ochotę to możesz zobaczyć, bo ja już nie wiem.
                To nie projekt tylko plik z TSami głośnika.

Skomentuj

Na stronie głównej masz tutorial do winisd gdzie masz opisane podstawowe funkcje.
                  Wiem o tym i czytałem wszystkie artykuły.

To nie zwalnia Cię z myślenia.
                  Nie zarzucaj mi, że nie myślę, po prostu brak mi doświadczenia i chce się poradzić bardziej doświadczonych.

Skomentuj

wszystko co potrzebujesz napisalem wyzej.

napisz konkretne pytania czego niewiesz to moze moja cierpliwosc jeszcze to wytrzyma...

Skomentuj

Dzięki wszystkim za pomoc! Linki bardzo się przydały. Jak zacznę robić kolumny, porobię zdjęcia i się pochwale ;] :mrgreen:

[ Dodano: 2008-02-08, 09:44 ]
                      Zrobiłem dokładniejszy projekt tych kolumn.
                      Będą zrobione z płyty wiórowej o grubości 1,8 cm.
                      Wymiary zewnętrzne: 90x20x23 cm (wys.sze.głę.), wymiary budy na głośniki :razz: 30x20x23cm. Obudowa około 8L.
                      Przetworniki: Arn 150+GTC 8/10/1
                      Bassreflex: 15cm, średnica 6cm.
                      Wytłumienie gąbka 1cm na wszystkie ścianki, oprócz przedniej.
                      Rysuneczek robiony w paincie, ale chyba jest w miarę czytelny. :mrgreen:

Nie wiem tylko jakie zwrotnice dać, ktoś może jest z łodzi i może mógłby takowe wykonać, albo polecić sklep gdzie takie części dostane. :mrgreen:
                      Oceniajcie jak wyszedł mój projekt, wszelkie propozycję i sugestie mile widziane. ;]

Skomentuj

Czaruję...
                      X