Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wymiana kina... z visaton na??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wymiana kina... z visaton na??

Witam was, mam takie pytanko, pod koniec lutego ohandluje moje kino na w170sc i sc10n.
    Teraz zastanawiam sie co zaczac robic w zamian tego...
    za kino dostane 1200zl plus powiedzmy 500 moge dolozyc.
    nastepna sprawa to, to ze, tyl musza byc monitorki front oczywiscie wolnostojace.
    zastanawiam sie nad nowym stx 18 x2 do tego centra i tyl to 15akx, tylko zwrotki do takiego czegos, no i wysoki moze xt19 lub dx25??
    a i zapomnialem dodac... mysle jeszcze nad jednym rozwiazaniem...
    zainwestowac tak: zrobic np. porzadne fronty i zakupic wszystkie wysokie na przyszlosc, a za tyl wziasc sie jak bedzie kolejny przyplyw gotówki.
    Pozdrawiam Maciek!!

Bez sensu z tymi dwiema 18 stxa na fronty, po pierwsze wolałbym dołożyć do jednego, ale lepszego głośnika, po drugie nie ma zwroty, a po trzecie takie rozwiązanie nic nie daje...

Suba masz ?

No i po co kupować od razu komplet wysokotonówek ?

Jakiego masz ampli ?

Skomentuj

no tez prawda z frontem dlatego sie pytam, amp to rxv-559 yamaha
      suba nie mam, narazie bo wiadomo koszta...
      no to co sugerujesz jako jeden tylko na front??

Skomentuj

Ja bym w ogóle zrobił 5x 18AKX+DX i ew do centrala dołożył MB - jeśli zależy Ci na względach wizualnych, wystarczyloby zamówić dodatkowo jeden głośnik bez układu magnetycznego :)

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
          Ja bym w ogóle zrobił 5x 18AKX+DX i ew do centrala dołożył MB - jeśli zależy Ci na względach wizualnych, wystarczyloby zamówić dodatkowo jeden głośnik bez układu magnetycznego
          zgodze sie z tym. lub zamiast MB poprostu dac niekonwencjonalna obudowe... lub maskownice odpowiednia

Skomentuj

no dobra jesli idzie o obudowe cos by sie wymyslilo, tylko martwi mnie puzniej wielkosc tej centralnej na 2x18:)
            a moze cos innego??

Skomentuj

Zamieszczone przez DeKeR
              , tylko martwi mnie puzniej wielkosc tej centralnej na 2x18:)
              dlatego to bez sensu...

1700zł / 5 daje 340zł, a to raczej niewiele, więc niczego lepszego raczej nie wymyślisz...

Skomentuj

dlatego tez mowie ze mogl bym robic to kino nawet w duzym odstepie czasu, ale front i central musi byc zrobiony jednoczeesnie, a tyl moge puzniej pomalu dorobic.
                dlatego te 1700 zl moge przeznaczyc tylko na przod, a i to pieniadze powiedzmy na same przetworniki i zwrotnice

Skomentuj

Zamieszczone przez DeKeR
                  tylko martwi mnie puzniej wielkosc tej centralnej na 2x18:)
                  akurat tutaj moznaby dac 15

akurat nieznam jeszcze tego STXa ale wydaje mi sie ze polka wyzej to sa juz np ushery lub cos lepszego. moznaby tez jakies vify zakupic ale niewiem czy bedzie az taka wielka roznica...

Skomentuj

A co powiecie na Daytony?? W sieci jest dość szeroko opisanych kilka konstrukcji, w tym kino domowe:
                    http://dayton-seas.blogspot.com/

Polink za 1,5 miecha przywozi głośniczki, a na audiostereo pisali, że mają być też inne modele niż te wymienione obecnie na stronce. Ceny są więcej niż OK - może warto się zastanowić.

Skomentuj

no wlasnie ushery, np ta wersja z akkus x3, tylko zwrotke z kat wytrzasnac:) ??
                      no i dalej problem z centralnym... hmm... widze bedzie ladny problem z kinem zanic ma cos sie zdecyduje :)

metalowiec seasa odpada a "szmaciaka" sam mam w domu ale jeszcze nie aplikowany :)
                      no ale z seasami mi podsunoles dobry pomysl :)

ale co do dayton.. hmmm musze poszperac na stronie ktora mi podales i zobaczyc jakie maja tam zwrotnice i co pisze o nich

Skomentuj

Oho - ktoś mnie z postem wyprzedził :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez DeKeR
                          no wlasnie ushery, np ta wersja z akkus x3, tylko zwrotke z kat wytrzasnac:) ??
                          przeciez daja zwrotnice w zestawie... a do kilku KITow zwrotnice mam

no ale center to tez 18cm :/

Skomentuj

dokladnie to jedyny minus usherow, jak zrobic central...

Skomentuj

To, że tak napomknę nieśmiało... może Dayton? :mrgreen:
                              http://dayton-seas.blogspot.com/

Skomentuj

Zamieszczone przez DeKeR
                                dokladnie to jedyny minus usherow, jak zrobic central...
                                http://www.loudspeakershop.eu/zestaw-montazu-akkus-p-1668.html ale to i tak niepasuje stylistycznie :/

mor den siur, niewiem czemu ale daytony mnie nie przekonuja. moze dlatego ze ich opinie sa typu "dobre jak na swoja cene" :|

Skomentuj

no wszystko fajnie pieknie ale jakos do metalowego seasa nie jestem przekonany...
                                  a poza tym dayton jak narazie rs180 nie widze nigdzie w polsce do kupienia nawet w ofercie polinka go nie pokazuja, co prawda mam system pomiarowy w domu i moge bawic sie z zwrotnica ale jak narazie seas i scan lezy na szafce u mnie jak i u Pawla S i sie kurza mam nadzieje ze bede mial pod koniec lutego czas na sprawdzenie sprzetu:)

jedno ze stylistycznie a dugie ze polaczenie x3 i y5 troche chyba mija sie z celem na kino :)

Skomentuj

Zamieszczone przez DeKeR
                                    a poza tym dayton jak narazie rs180 nie widze nigdzie w polsce do kupienia
                                    polink zamawia za 1,5misiaca sporo pozycji z part express tak wiec mozna zamowic

ja bym jednak sklonil sie ku kinie na STXach

Skomentuj

czyli 18akx i dx front i tyl a 15 central i dx??
                                      z tego co slyszalem 18 bedzie z dx zgrywana w najblizszym czasie :)??

Skomentuj

Zamieszczone przez DeKeR
                                        z tego co slyszalem 18 bedzie z dx zgrywana w najblizszym czasie :) ??
                                        zwrota jest już z tydzień...
                                        Zamieszczone przez DeKeR
                                        czyli 18akx i dx front i tyl a 15 central i dx??
                                        ja bym i centrala na 18 zrobił, żeby 'tradycyjnie ' wyglądało dałbym MB.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X