Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pierwsze głośniki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pierwsze głośniki

Witam
    Chciałbym zmontować zestaw głośników 2.1 do kompa. Ponieważ jestem w tym zielony na początku chciałbym kupić gotowe elementy i je po prostu złożyć :P mam do wydania około 600zł.
    jaki wzmacniacz kupić?
    jakie głosniki?
    jaką zwrotnice?
    ewentualnie kartę dźwiękową ?

Pomieszczenie w jakim będą używane ma powierzchnię 16m^ :)
    Z góry dziękuje za pomoc
    Pozdrawiam
    Marek :)

za takie pieniadze to ja bym nierobil 2.1
    zrob klony totem mite na 2xGDN 13/40/2 15ohm (zobacz allegro) i do tego GDWK 10/80/7
    kolumny zbudujesz za ok 300zl i do tego dokupisz wzmacniacz. jak niemasz karty jakiejs lepszej to kup przynajmniej SB Live! 5.1

Skomentuj

a jaka zwrotnice do tego?? jaki wzmacniacz?? i jakie mniej więcej to wymiary będzie miało

Skomentuj

obawiam sie ze w 600zl sie nie zmiescisz razem z karta dzwiekowa i wzmacniaczeem
        co do wzmacniacza poszukaj na allegro, moze akurat trafi sie jakas okazja

Skomentuj

600zl chodzilo mi o same głośniki i wzmacniacz bez karty dźwiękowiej (ta będzie kupowana z innych funduszy ) :P a jaka zwrotnica do niego, i parametry wzmacniacza, co musi mieć, a co mi nie jest potrzebne :)

Skomentuj

stx 18AKX + Vifa DX, głośniki to koszt ok 500zł, zwrota w dziale akustyka w przyklejonym temacie.
            Wzmak - najlepiej coś na tranach, uniamp lub symasym, koszt ogólny wyjdzie nieco więcej niż zakładasz, ale warto.

Skomentuj

a jak nie znasz się na elektronice to kup Diorę WS442 ( 50zł max daj)
              2x35W 8 ohm RMS na starcie będzie git, miałem go i spoko jest.

Skomentuj

co do wzmaka to unitra tosca 303 dzwiek nie najgorszy a za 100 juz mozna ja lyknac plus sb live z allegro to zostaje 450 na moniotorki akurat

Skomentuj

dzieki :) wszystko już prawie wiem z wyjątkiem tego jak zrobić zwrotnice :P czy mógłby mi z tym ktoś pomoc <prosi>? te schematy na stronie mi za wiele nie mówią :/
                  nawet nie wiem co powinienem kupić :P może są jakieś gotowe zwrotnice do kupienia??

[ Dodano: 2008-02-07, 02:44 ]
                  a co powiecie o tej zewnetrznej karcie dzwiekowej?? dobre to jest czy lepiej normalna kupic?? http://www.agito.pl/karty_dzwiekowe/....85.38167.html

Skomentuj

Zamieszczone przez tasiemiec
                    może są jakieś gotowe zwrotnice do kupienia??
                    jak już wybierzesz co chcesz robić to napewno znajdzie się ktoś kto zrobi Ci zwroty pod ten zestaw :)

a co powiecie o tej zewnetrznej karcie dzwiekowej?? dobre to jest czy lepiej normalna kupic?? http://www.agito.pl/karty...0.85.38167.html
                    Właśnie wczoraj do mnie przyszła taka :)
                    120zł z pilotem i wysyłką :)
                    Karta nie jest zła i o dziwo wydaje sie lepsza od wewnętrznych sb live :)
                    Jeśli tak jak ja potrzebujesz rozbudować laptopa do 5.1 to polecam, ale jeśli masz peceta i nie zamierzasz korzystać z podstawowej właściwości tej karty jaką jest mobilność to rozważyłbym kupno wewnętrznej , np a2zs.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                      jak już wybierzesz co chcesz robić to napewno znajdzie się ktoś kto zrobi Ci zwroty pod ten zestaw
                      niedlugo bede zamawial czesci z polinka wiec moge zlozyc jak chcesz...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                        zrob klony totem mite na 2xGDN 13/40/2 15ohm (zobacz allegro) i do tego GDWK 10/80/7
                        Zamieszczone przez Pawel S.
                        niedlugo bede zamawial czesci z polinka wiec moge zlozyc jak chcesz..
                        Byłbym bardzo wdzięczny, do tego zestawu co podałeś :) ile by mnie to złożenie kosztowało? A jaka jest różnica między tymi 15ohm a 4ohm(oprocz tego ze 4 są droższe )??

Skomentuj

taka że 15r służą do łączenia równoległego , a cena taka bo protonsil się ich pozbywa ;]

Skomentuj

aha dzięki

[ Dodano: 2008-02-07, 21:14 ]
                            hmm czy te 13 nie będą za małe? (jak już kupować to porządnie) :) O jakiej pojemności powinienem bude zrobić??

Skomentuj

ile by mnie to złożenie kosztowało?
                              bralem 20zl za klasyczne 2 drogi ale 2 rzedu wiec tutaj bedzie mniej roboty.
                              lubie montowac na terminalu - moze byc terminal z polinka?? czy masz juz kupiony?

hmm czy te 13 nie będą za małe?
                              wystarcza
                              O jakiej pojemności powinienem bude zrobić??
                              mysle ze 15 litrow bedzie OK

Skomentuj

nic jeszcze nie mam kupionego :) ale cały czas się zastanawiam czy może nie zrobić od razu jakiś kolumn :/ hmm chyba aż tak dużo więcej by mnie to nie wyniosło? <help>

Skomentuj

hmm chyba aż tak dużo więcej by mnie to nie wyniosło?
                                  to zalezy co bys chcial. np GDN 16/50/6 + sc10n to koszt 400zl
                                  STX 18 AKX + Dx25 to koszt ok 800zl
                                  vify z mojego podpisu to koszt ok 1200zl

Skomentuj

A np takie coś miałoby sens?
                                    2 głośniki stx 17-80-4-SC
                                    1 głośnik arv 104-04/8

Skomentuj

nie !
                                      To straszny syf...

Skomentuj

hehe ok
                                        a może: