Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

STX - GDN-15-100-8-AKX jaka wysokotonówka?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

STX - GDN-15-100-8-AKX jaka wysokotonówka?

Witam coś mnie napadło na ten głośnik i będę go brał tylko nie wiem co dobrać na górę i czy ktoś już słyszał ten głośnik? Dobrze to gra? Jest do tego jakaś gotowa zwrotka? Jeśli nie to na ile go ciąć itp, jakieś rady czy coś, byłbym wdzięczny :). Jeśli nie będzie zwrotnicy mogę nawet zrobić jiga itp do speaker workshop ale nie zmienię na pewno głośnika na żaden inny - koniec kropka :P.
    Oczywiście ma być jak najtaniej :)

przeciez ten glosnik juz jest dobrze znany i sporo o nim jest na forum - poszukaj

zajzyj do przyklejonego tematu i gotowych shematach zwrotnic - tam masz min 2 zwrotnice

Skomentuj

gosciu jest kilka komstrukcji i tematow na temat tego glosnika... sam zrobilem teraz konstrukcje , patrz: monitor v3

Skomentuj

nosmaster, zanim cokolwiek napiszesz, a tym bardziej założysz temat użyj wyszukiwarki !

Skomentuj

W gotowych projektach zwrotnic nic nie znalazłem, więc chyba słabo szukałem ;/ przepraszam. To żeby nie było, dużo lepiej ten stx gra od arn?

Skomentuj

Zamieszczone przez nosmaster
            W gotowych projektach zwrotnic nic nie znalazłem
            ... :|
            http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=4530
            Bez przesady - jeśli nie potrafisz znaleźć obrazka w temacie na jedną stronę to muszę Ci powiedzieć że w czasie budowy kolumn napotkasz większe problemy...

Skomentuj

W gotowych projektach zwrotnic nic nie znalazłem,
              włącz monitor.

Skomentuj

heh no nie zauwarzyłem ;/ kupię może okulary :P. a co myślicie o wsadzeniu tych stx w labirynty?

Skomentuj

wsadz, pomierz, pobaw sie, pomierz i zdaj relacje :P

Skomentuj

a co myślicie o wsadzeniu tych stx w labirynty?
                    nic ciekawego z tego nie wychodzi...
                    Wytrzymałość mocowa znikoma, muli, dudni i gra mało urozmaiconym dołem, jednym słowem nic specjalnego.
                    Dużo lepiej spisuje się w br.
                    nosmaster, chyba nie zdajesz sobie sprawy ile trwa wykonanie dobrego TL...

Skomentuj

Czyli nie ma sensu. A ze strojeniem itp to nie było by problemu bo lubię się w to bawić :).
                      A obudowa zamknięta?

Skomentuj

Strojenie...to sie liczy w chwile...gorzej z pomiarami i kombinowaniem z wytłumieniem takiego TL :)

Skomentuj

A obudowa zamknięta?
                          można, br jakoś specjalnie nie działa z tym stxem.

Skomentuj

Tylko właśnie to ma przynajmniej miesiąc grać bez suba i nie wiem czy w zamkniętej nie będzie za mało basu...

Skomentuj

w obi za deski na jedną próbną closed zapłacisz może z 5zł...

Skomentuj

W sumie i tak tylko front trzeba by zmienić jak coś więc spróbuję najpierw w zamkniętej później wywiercę dziurę i porównam co lepsze :)

Skomentuj

to już lepiej będzie kupić deski na dwie dodatkowe kolumny, grosze to wyniesie, a łątwiej będzie wrócić to configu closed ;]
                                  Tym bardziej żę jeśli closed to raczej malutka...

Skomentuj

hmm myślałem nad 5~6l miło by było gdyby to szło do 60hz bez znaczeggo spadku efektywności, nie miał bym tego dylematu gdybym miał pieniądze na wzmacniacz do suba no ale niestety ponad miesiąc na pewno mają grać bez suba a nie wykluczone że nawet kilka miesięcy... trzeba by porobić symulacje tylko nie mam programu :P

[ Dodano: 2008-02-07, 13:11 ]
                                    symulacje w winisd pokazują że nie ciekawie to w zamkniętej będzie wyglądało ;/ -3db przy 88hz

Skomentuj

winisd to się nadaje...
                                      w wypadu tych głośników br nie działa zbyt efektywnie więc źle nie będzie.

Skomentuj

Czaruję...
                                      X