Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

morel mtd29 + vifa m18wh

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

morel mtd29 + vifa m18wh

witam czy ma ktos moze rozrysowana zwrotnice do tych glosnikow pracoeac to bedzie w 20 litrach

pozdrawiam
    krzysiek

a w jakich to kolumach bylo??
    ewentualnie mozesz jeszcze na audiostereo poszukac

Skomentuj

w jakich kolumnach hmmm chyba zadnych standardowych :) mam takie 2 w pkoju graja slicznie tylko ze kolega ktory mi projektowal zwrostnice wyjechal i kontaktu nie ma a chce dorobic jeszcze 4 (6.1) dlatego otrzebuje pomocy w zwrotce i dlatego jestem uwiazany do konkretnych przetwornikow bo chce miec 6 identycznie brzmiacych kolumn (2 podlogowe + 4 podstawkowe+ sub ale ten juz jest ps irek dzieki za wzmacniacz)

Skomentuj

Zamieszczone przez XYS
        mam takie 2 w pkoju graja slicznie tylko ze kolega ktory mi projektowal zwrostnice wyjechal i kontaktu nie ma a chce dorobic jeszcze 4
        no to skoro masz takie gotowe no to skopiuj je. wykrecaj zwrotnice i dawaj fotki

wartosci kondow odczytasz sam. cewek na 90% nie. tak wiec albo bedziesz musial pozyczyc miernik albo zrobisz sobie JIGa i pomierzysz te cewki

Skomentuj

do jiga i tak sie przymierzam wiec moze to jakies rozwiazanie z tym ze te ktore mam sa do glosnikow od dali czyli 9 omowych a teraz bede kupowal nowe wiec 8 omow

krzysiek

Skomentuj

po co 6.1 ? Masz jakiś film w takim standardzie ?

Skomentuj

na razie ich nie ma za duzo ale czy zrobie 3 czy 4 kolumny co to za roznica wiec nazwijmy to na zapas :) muza to i tak oczywiscie stereo

Skomentuj

i niestety raczej nie będzie, już nawet z 7.1 zaczynają sie wycofywać...

Skomentuj

takero 5.1 czy 6.1 nie zmiania fakto ze zwrotnica by sie przydala :)

Skomentuj

Dogadaj się z Irkiem :)

Skomentuj

z irkiem juz gadalem bo bralem od niego panel do suba zreszta bardzo zgrabny glosniczek wyszedl :) no nic chyba z tego wszystkiego zaopatrze sie w sprzet pomiarowy wgryze sie w ksiazki i naucze sie projektowac zwrotnice wkoncu mi sie nie pali :)a i tak kiedys trzeba sie nauczyc

Skomentuj

XYS, ale przeciez pisales ze masz juz gotowa zwrotnice? czy ona jest poprawnie zrobiona? jezeli tak to tylko ja kopiuj

Skomentuj

mam otowa i wedlug mnie jest poprawna brzminie mi sie podoba elelmty tez niezle tylko ze kopiujac sie nie naucze nic noiwego wiec to ostatecznosc

Skomentuj

no to montuj sprzet pomiarowy i pomierz te kolumny. jak wyjdzie ladnie to znaczy ze zwrotnica jest OK i mozesz kopiowac. jezeli niebardzo to rob od podstaw

jak bedziesz kopiowal to niezapomnij sie podzielic schematem

Skomentuj

Niestety żeby zaprojektować dobrą zwrotę trzeba nie książkowej wiedzy, której też wiele nie jest, ale przede wszystkim doświadczenia!
                              To nie jest tak że pomierzysz głosniki, wrzucisz elementy takie żeby charka w miarę równa była i to zagra...
                              Choć oczywiście jestem za tym żebyś zestaw pomiarowy, oraz co ważniejsze - odpowiednio duży zasób części na zwroty sobie nabył :)

Skomentuj

takero zdaje sobie sprawe ze nie tylko czyste cyferki sie licza i nie spodziewam sie powalajacego efektu za 1 razem ale kiedys czas zaczac sie w to bawic to jak ze stolarka na poczatku tez nie wychodzi idealnie a w tej chwili po kilku konstrukcjach naprawde nie mam sie czego wstydzic wiec pewnie zwrotnica przejdie niezla ewolucje zanim usiade i powiem kurcze fajnie to wyszlo ale tym chyba jest ta zabawa a ze pieniadze ani czas mnie nie ograniczaja wiec ... innymi slowy jak sie nauczylem obudow breflexow i jak sie bawic wytlumieniem to zwrotnic sie tez naucze w koncu pocos sie te technikum elektroniczne konczylo tylko to bylo daaawno temu hihi

Skomentuj

wejdz na audiostereo tam powinien byc taki zestaw gdzies a jak nie to McGyver mysle Ci pomoze

Skomentuj

na audio dopiero po tygodniu od zalogowania mozna sie wypowiadac wiec sobie odpuszcze :P a nie znalazlem takowego schematu

Skomentuj

http://www.allegro.pl/item310092387_...gwarancja.html tak wiec napewno taki schemat gdzies jest :P

swoja droga to on niezle zdziera na tych zwrotnicach

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                        http://www.allegro.pl/ite..._gwarancja.html tak wiec napewno taki schemat gdzies jest

swoja droga to on niezle zdziera na tych zwrotnicach
                                        Chyba że zrobił na podstawie wykresów impedancji i charek oraz obliczeń kalkulatorowych co wcale by mnie nie zdziwiło.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X