Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pomoc w podjeciu decyzji.... :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

pomoc w podjeciu decyzji.... :)

Witam
    mam maly problem.... pomozcie mi się zdecydowac

1.
    -2x Tonsil GDN 13/40/2 15ohm
    - GDWK 10/80/7 8ohm Tonsil

Poprostu kopia Totem Mite ...

2
    2x ARN150 + GDWK11/100
    a moze zamiast GDWK dac tutaj SC10N

3
    a moze cos innego :)

praktykow prosze by wypowiedzieli sie sie cos na temat tych zestawów
    w sumie bylem zdecydowany na pierwszy zestaw tylko jak sobie tak czytam to ludzie piszą (nie wiem czy to teoretyczne wywody czy faktycznie "prawda")
    ze te GDN duzo gorzej schodzą nisko.... ale maja duzo lepsza srednice ...

chce by byla to dosc uniwersalna konstrukcja czyli jak trzeba to basik musi uderzyc (ale bez jakiegos dodatkowego eksponowania czy zamulania :) )

nie wiem tez co z tymi wysokotonowcami... te ktore sa podane beda dobre do tych zestawow czy dac cos innego ......

poprostu prosilbym o jakies zestawienie ....... wiem ze niby tego pelno ale znalezc cos sensownego od doswiadocznych..... sami wiecie

to taki ogolny plan

jako ze to pierwsza konstrukcja zwracalem tez uwage na to by byly juz jakies sprawdzone projekty zwrotnic nie mam z tym doswiadczenia i chce zlozyc jakis gotowy sprawdzony projekt :)

ostatnia sprawa .... na pierwsza konstrukcje wybralem wlasnie ktoros z tych rozwiazan by nabrac wprawy ....jak cos spierze nie bede "plakal" :) a nabiore potrzebnego doswiadczenia .... w przyszlosci chce sobie cos skleic na czyms blizszym "hi-endowi" jakas vifa, czy na peerlessach........ a te oddam bratu :) przeciez nie bede zabieral sie z motyka na slonce jak nie mam doswiadczenia :) --- to takie podsumowanie

Jeśli 1szy projekt to 150+sc10n napewno ci starczy

Skomentuj

hmm ten drugi zestaw mam. i jakbym mial go robic jeszcze raz to tylko z wysokotonowa vifa - czyli tak jak to kolega zrobil

gdyby do tonsili byla lepsza zwrotnica to bym je wybral. ale chyba i tak bym sie na nie skusil bo taniej i lepsza srednica co czesciej sie przydaje niz bas...

Skomentuj

Wtrącę się troszkę, gdyż też planuję zrobić podłogówki ...

Te tonsile są rzeczywiście lepsze od arn150 ?? Ja słyszałem, że te arny jak na 15cm są potężne ...

I arny są tańsze przecież ...

Skomentuj

Te tesle mają więcej dołu, ale kosztem jakości , no i dużo gorszej średnicy.

Skomentuj

bardzo ogolnie mozna powiedziec - ARN do basu, tonsil do reszty

Skomentuj

Z drugiej strony tonsil jest brzydszy :P

Skomentuj

protonsil na allegro sprzedaje ładniejsze wersje :)

Skomentuj

dobra to mam rozumiec ze bardziej uniwersalne bedzie ARN plus ten visaton ?
                  naprawde mocno czuc ta roznice jakosci w srednicy na korzysc tonsila ?

no i jak naprawde z tym basikiem w tonsilu :)

o tych tonsilach naczytalem sie duzo pozytywnych opinii ......tylko pewnie trzeba by je wspomoc subem (a przynajmniej tak rozumiem z waszych odpowiedzi ) ..........

moze cos jeszcze jest godnego uwagi ?

a moze ktos ma oba te projekty mieszka we Wroclawiu i zaprosi amatora na odsluch

Pawle i takero dzieki za rzeczowe odpowiedzi :)
                  powiedzcie mi jeszcze jedno ....... do takiego sluchania w domu .... bez suba ... ktory z tych projektow byscie wybrali ?

PS "protonsil" --- co to jakies podroby ? czy orginal czy co ? jesli robilbym pierwszy zestaw warto od nich kupic czy ..... poprostu nie zawracac sobie nimi glowy bo widze ze ceny maja dosc konkurencyjne

Skomentuj

Oba te projekty pozwalają cieszyć się muzyką bez suba - bez przesady z tym dołe, po prostu tesla ma go więcej, ale kosztem urozmaicenia i jakości średnich...

Zamieszczone przez bawolek
                    PS "protonsil" --- co to jakies podroby ? czy orginal czy co ? jesli robilbym pierwszy zestaw warto od nich kupic czy ..... poprostu nie zawracac sobie nimi glowy bo widze ze ceny maja dosc konkurencyjne
                    To spadkobierca tonsila www.protonsil.pl - poczytaj. W każdym razie są to pełnowartościowe ,oryginalne tonsile.

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek
                      PS "protonsil" --- co to jakies podroby ? czy orginal czy co ? jesli robilbym pierwszy zestaw warto od nich kupic czy ..... poprostu nie zawracac sobie nimi glowy bo widze ze ceny maja dosc konkurencyjne To spadkobierca tonsila www.protonsil.pl - poczytaj. W każdym razie są to pełnowartościowe ,oryginalne tonsile.
                      hehe sorki rzucilem pytaniem bez jakiegokolwiek sprawdzenia zaraz po tym jak przeczytalem "protonsil" w twojej wypowiedzi.......

tak wiec zdecydowalem.......... bedzie konstukcja na tonsilach :)
                      zostawic tam tego gdwk czy jakis inny (byle by tez juz byl projekt zwrotnicy)

Skomentuj

Najpierw znajdź projekt zwrtoy, a potem szukaj głośników...

Skomentuj

czyli i tak wychodzi kolejny klon TOTEM MITE

obojetnie jak duzo bedzie tego basu to ja i tak nie slucham muzyki z subem (w domu). przeciez sluchamy MUZYKI a nie basu

Skomentuj

Czaruję...
                          X