Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

głosnik, obudowa bass reflex czy cos jescze trzeba ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

głosnik, obudowa bass reflex czy cos jescze trzeba ?

tak jak w temacie , mam juz obudowe w niej glosnik celestiona BL15-250 bas reflex do tego , czy trzeba wstawic jeszce jakies gwizdki ( w ogole co to takiego ) czy glosniki wysokotonowe , zaznaczam ze kolumna jest do wzmacniacz gitary basowej a nie hifi

ty jestes konstruktorem jak nie wiesz co budujesz to wspolczucia

Skomentuj

nie tylko myslalem ze ktos moze mi pomoc , a jak nie masz nic modrego do powiedzenia to sie nie wpisuj

Skomentuj

ale jak ty sam nie wiesz co ty budujesz to jak mamy ci pomodz

Skomentuj

No jesli nie wiesz co i jak to ciezko.Do basowki nie potrzebujesz nawet zwrotki ani gwizdkow.Przewaznie glosnik przetworzy ile trzeba podlaczony do spec wzmacniacza z odpowiednia korekcja i czuloscia.

Skomentuj

Ja jednak optowałbym za dostawieniem tam jakiegoś wysokotonowca piezo i obciął go samym kondensatorem.

Skomentuj

a blizej,jaki model glosnika byl by najlepszy ? jaka wartosc kondensatora ? moze ktos by narysowal mi jakis schemat calosci : glosnika + glosnik wysokotonowy + ten kondensator , z gory dzieki

Skomentuj

Re: głosnik, obudowa bass reflex czy cos jescze trzeba ?

Zamieszczone przez pszemas
                czy trzeba wstawic jeszce jakies gwizdki ( w ogole co to takiego ) czy glosniki wysokotonowe hifi
                gwizdki i glosniki wysokotonowe to jest to samo

Skomentuj

Ktos widzial kiedys policjanta trzymającego arvke w ustach albo vife dx w czajniku

Skomentuj

hehe
                    pszemas wez poczytaj troche na temat diy na stronie i pozniej zadawaj pytania ok ?

Skomentuj

Głośnik wysokotonowy jest moim zdaniem nie potrezbny.

Skomentuj

a ja powiem że mam dość takich pytań ... człowiek pyta lecz nawet sam nie wie o co pyta i na jaki to temat... Ja zanim zarejestrowałem się na forum to 3 razy przeczytałem artykuły na stronie. Widzę że naród polski leniwy coraz bardziej - najlatwiej aby inni zrobili wszystko za Ciebie nie ?
                        Pozdro

Skomentuj

Zamieszczone przez Mig 16
                          Głośnik wysokotonowy jest moim zdaniem nie potrezbny.
                          Dlaczego ? IMHO głośnik wysokotonowy poprawi brzmienie. Przecież gitara basowa nie wydaje z siebie tylko basu poniżej np. 300 Hz. Istnieje coś takiego jak wyższe harmoniczne.

Skomentuj

Ja obstaje przy swoim jednak to nie ja decyduje tylko pszemas

Skomentuj

Czaruję...
                            X