Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pierwszy głośnik, czego potrzebuje do konktrukcji ;)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pierwszy głośnik, czego potrzebuje do konktrukcji ;)

Witam,
    to moj pierwszy post. Pisze dlatego bo jestem zainteresowany zbudowaniem czegos banalnie prostego za smieszne pieniadze , jednakze nie mam o tym zielonego pojecia. No moze cos tam wiem , ale niekoniecznie.

Mianowicie chodzi mi o to co oprocz desek , kabli (ale jakich?) i glosnika bedzie mi potrzebne do zbudowania kolumny , ktora wyda z siebie jakis dzwiek, nawet basowy. I oczywiscie gdzie moge dostac te nie wymionione elementy o ktorych istneiniu w glosniku nie mam pojecia

pozdrawiam

t0m3k, tak sie sklada ze wlasnie zaczynam zbierac elementy (i chetnych) do napisania tutoriala dla poczatkujacych. przeczytaj ten temat http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=11485 (oczywiscie niecaly bo tam rozne watki sa) i odpowiedz czy na cos sie zdecydujesz

budowa kolumienek/monitorow nawet na najtanszych komponentach to i tak spory wydatek. ponizej 200zl niemasz szans zejsc

jezeli niechcesz koniecznie sam ich budowac to mozesz skozystac z okazji i ja ci je zbuduje po kosztach (czytaj ww link) ale do wyboru masz juz tylko
    STX GDN 14-50-4SS + GDWK PJ
    lub
    TVM ARN 150 + PJ

Skomentuj

kurcze nie rozumiem o co ci chodzi chcesz sie dowiedziec co oprocz ww rzeczy ci potrzebne zebys zrobil kolumne :P po drugie nie rozumiem po co robic cos banalnego za smieszne pieniadze napisz co chcesz zbudowac ile masz pieniedzy jaki wzmak posiadasz do czego to ma ci sluzyc a napewno znajda sie chetni by ci odpowiedziec :)

Skomentuj

Po pierwsze - co to są śmieszne pieniądze ? Konkretnie.
        Po drugie - potrzebujesz:
        -głośników
        -obudów - czyli płyt wiórowych , kleju, wyrzynarki , wkrętów
        -zwrotnic - czyli odpowiednich kondensatorów , cewek i rezystorów
        -akcesoriów - terminali, kabli
        -wykończenia-okleina, fornir lub farba

Po trzecie - najtańsze rozwiązanie to tesla ARZ w obudowie zamkniętej - poczytaj wątek ŁukaszaN w dziale konstrukcji.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
          to tesla ARZ w obudowie zamkniętej
          wentylowanej

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
            takero napisał/a:
            to tesla ARZ w obudowie zamkniętej

wentylowanej
            to moze odrazu tuba :P

Skomentuj

Pawel S.: jesli oferta z kolumnami na arnach jest jeszcze u ciebie aktualna to bardzo prawadopodobne ze sie do ciebie zglosze

Skomentuj

Caleb, no to pisz jak najszybciej bo niepozniej niz na poczatku tygodnia chcialbym zamowic gosniki

Skomentuj

a jak kogos interesuje to sprzedam monitory arn50+ arv za 300zl, po kosztach

Skomentuj

Czaruję...
                  X