ja bym jeszcze wtracil zdanie nt. tylow - imo najlepiej bedzie je dac na bocznych scianach w rogu - klik
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
witam i prosze o ocenę 5.1-7.1
Collapse
X
-
Witam, mądrzejszy o miesiąc zastanawiania się i czytania forum zmieniam decyzję:
- pomieszczenie nadal to samo - 25m2
- kasa do wydania - tyle ile trzeba ale nie może przekroczyć wytrzymałości rodziny:)
- planuję wykonać 5 identycznych dwudrożnych satelit na HDS180EXC + XT25TG (w tym jeden jako centralny) co umożliwi mi rozsunięcie frontów tak jak trzeba (ok.40stopni) w obudowie 12litrów
- planuję wykonać sub na sls12 + panel irka 150W
Wprawdzie wypowiadałem się że planuję MDS08+05+XT25 ale kłopoty z rozstawem frontów i brakiem zwrotnic nieco mnie zniechęcają.
Co wy na to?
Skomentuj
-
tak to jest z kompromisami.... zalezy mi na tym aby w stereo też sie sprawdziło jako tako, ale może faktycznie 15cm byłyby wystarczające?? I tańsze i lepiej byłoby mi wkomponować mniejszy litraż. Czekam na opinie.
PS. Podpowiedziano mi że sls10 lub 12 do muzyki jest wolny i radzono MDS08. Co wy na to? Może inne propozycje?
Skomentuj
-
w stereo sie tym bardziej sprawdzi. 13cm maja ta generalna zasade ze po pierwsze maja lepsze ch-ki kierunkowe, mozliwy jest wyzszy podzial, za lzejsze, czyli cala srednica jest ladniejsza, smuklejsze sa kolumny, co tez jest nie bez znaczenia dla dzwieku oraz projektu zwrotnicy (kompensacja bafflestep wymaga mniejszej cewki), no i sa tez tansze. Wada jest nieco mniejszy SPL i bas, ale skoro docelowo ma to pracowac z subwooferem to te wady sa tak naprawde malo istotne...
MDS08 moze byc tez np ravemaster bsw124II
Skomentuj
-
Zamieszczone przez stypioHDS180EXC + XT25TG (w tym jeden jako centralny) ... w obudowie 12litrów
Zamieszczone przez Calebjesli kolumny maja byc wspomagane subwooferem to ja bym szczerze mowiac wzial sie za cos na 13cm midwooferze
Zamieszczone przez stypioPodpowiedziano mi że sls10 lub 12 do muzyki jest wolny i radzono MDS08. Co wy na to? Może inne propozycje?
a podobno SLS10 jest szybszy niz SLS12 ktorego mialem i za bardzo nie narzekalem
Zamieszczone przez Calebmoze byc tez np ravemaster bsw124II
Skomentuj
Skomentuj