Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki głośnik do subwoofera 25 - 30 cm do 350 zł ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki głośnik do subwoofera 25 - 30 cm do 350 zł ?

Chciał bym kupić głośnika do subwoofera średnicy 25 - 30 cm. Maksymalna kwota jaka mogę przeznaczyć na jego zakup to 350 zł + ewentualnie koszty przesyłki. Głośnik będzie zasilany wzmacniaczem Irka 300 W. Głośnik będzie używany głównie w muzyce i czasem w kinie domowym 80/20. Jeśli chodzi o wymagania jakie powinien spełnić to :)
    - ma grać zróżnicowanym basem
    - ma być muzykalny
    - nie powinien gubić się w muzyce
    - powinni potrafić czasami „kopnąć”
    - z uwagi na ograniczoną przestrzeń w moim m4 nie biorę pod uwagę budowy większej skrzyni niż 70 L
    Najchętniej kupił bym BSW 124 ale już chyba nie jest nigdzie osiągalny. Zastanawiałem się też czy nie zaryzykować zakupu głośnika MIVOC 310 http://allegro.pl/item314638596_high...d_ss_lodz.html
    Niestety nie znalazłem na jego temat zbyt wielu opinii. Za wszelkie dobre rady będę bardzo wdzięczny.

Hmm bsw bylby idealny
    A co do mivoca, to mniejszego brata sie zachwala, mozesz sprobowac i kupic...

Skomentuj

A może chcesz sprawdzić monacora sph 250CTC....?? Warla mi się gdzieś taki w niezłym stanie. Mozemy się jakoś dogadać...

Skomentuj

adasko, UKA mial tego mivoca. fajny glosnik ale szkoda ze niemielismy odpowiedniej ilosci mocy zeby go odpowiednio wysterowac.
        napisz do slusarczyka i zapytaj czy niema wiecej tych glosnikow z uszkodzona ramka. mial takie lekko powgniatane (nic nie szkodzi) za ok 200zl

glosnik idealnie sie nadaje do muzyki klubowej i muzyki ktora niewymaga superszybkiego basu. ale spokojnie sie wyrabia w wiekszosci utworow

Skomentuj

To był najlepszy głośnik jaki miałem okazje słyszeć z takich stricte do domu. Jakość basu i jego kultura były wręcz niewyobrażalne przy bardzo dobrym wzmacniaczu. Wymaga on silnego napędu, wzmaka o dużym współczynniku tłumienia w pasmie basowym, oraz przyzwoitym slave rate. Ma duzy Xmax, co powoduje ze z pasmem basu sobie radzi doskonale, zresztą SD jest dosyć pokaźne jak na 30cm po prostu HighEnd u sąsiadów za granicą, razem z HCM12T tworzą rynek można powiedzieć hehe pozdrawiam, warto kupic, i tak jak napisał Pawel S., napisz do Rafała czy ma jeszcze te lekko uszkodzone.

Skomentuj

Panowie a może dayton rs225? Gra ponoć mocnym wykopem i sięga tak nisko jak się potrzebuje. Poza tym po obniżce cen Seasa w Poliku mozna wyrwać L22rnx/p, a to już naprawdę wysoka półka.
            Warto sie zastanowić nad tymi 2 propozycjami.
            A to, że są już opracowane to chyba dodatkowa zaleta:)
            http://www.rjbaudio.com/Astorius/astorius.html

Skomentuj

Ten Mivoc zagra już w 45l b.r. i przy odpowiednim wzmaku wgniecie Cię w fotel. Nie napisałeś jakie masz pomieszczenie i ile chcesz wydac na wzmak. Moim zdaniem do xaw310 i 500W nie zaszkodzi.

Skomentuj

UKA,
                Zamieszczone przez adasko
                Głośnik będzie zasilany wzmacniaczem Irka 300 W

Skomentuj

Kupiłem już ww głośnik z uszkodzoną ramką za 230 zł ( dzisiaj odebrałem przesyłkę, niestety po podłączeniu okazało się że że cewka jest źle wycentrowana i ociera ). Niestety był to ostatni głośnik z uszkodzoną ramką i teraz pozostały tylko pełnowartościowe za 350 zł. Sam głośnik sprawia wrażenie solidnego i był bym gotowy dołożyć 120 zł do sprawnego egzemplarza jednak chciałem wiedzieć czy w tej cenie mogę kupić coś lepszego.

Skomentuj

Zamieszczone przez adasko
                    niestety po podłączeniu okazało się że że cewka jest źle wycentrowana i ociera
                    :???: ale pech...
                    odsylasz czy naprawiasz?

w tej cenie naprawde trudno bedzie znalezc cos lepszego

Skomentuj

Zdecydowałem się na zakup Miwoca xaw310 ( udało się znaleźć jeszcze jedną sztukę z uszkodzoną ramką ). Po pierwszym dniu odsłuchów w obudowie ok. 55 L mogę śmiało napisać że nie żałuję zakupu. Głośniki które wcześniej przeszły mi przez ręce to kilka tonsili, mniejsze stxy 22, STX AP i SLS 10, przy nich ww głośnik jest demonem szybkości. Gra wtedy kiedy powinien, bas jest zróżnicowany i odczuwalny a kiedy trzeba potrzeba wgnieść w fotel. Jak wykonam docelową obudowę napisze więcej na temat samego głośniczka.

Skomentuj

Adasko czy mugłbyś podać parametry tej docelowej obudowy?
                        Zamówiłem też ten głośnik Mivoc XAW 310 HC i w 100% nie jestem pewny co do mojich
                        parametrów 45-50L i strojenie 35-38Hz. Za porade będę bardzo wdzięczny.

Skomentuj

Czaruję...
                        X