Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie glosniki do 400zl?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie glosniki do 400zl?

Jak w temacie. Jakie glosniki kupic do 400 zl. Mam juz wlasno recznie zrobiony zestaw 2.1 ale nie jestem zadowolony z przetwornikow w kolumnach. Subwoffer od biedy jeszcze zniose btw. gra on od 250hz.

temat wałkowany x razy poszukaj na forum a nie zakładasz nowy temat

Skomentuj

Sprecyzuj czy 400zl na jeden przetwornik? przetworniki na jedną "kolumne" czy też na dwie "kolumny" już z bebechami? czy chodzi o głośnik w sensie głośnik czy też głośnik w sensie kolumne?
      Jakjej muzyki słuchasz i jaka przestrzeń do nagłośnienia?
      Na jakich przetwornikach masz teraz zestaw? skoro nieodpowiada to trzeba coś innego ale za mało informacji...

Skomentuj

Mam na mysli glosniki do 2 kolumn .Pare glosnikow wysokotonowych i pare glosnikow niskosredniotonowych tak zeby graly od tych 250hz. Kwota ktora moge maksymalnie przeznaczyc na ten cel to 400zl

Skomentuj

Co to za subwoofer posiadasz...??

Skomentuj

Na "estradowym" stx 32-200 z starej serii.

Skomentuj

Zamieszczone przez xix
              tak zeby graly od tych 250hz
              no bez przesady. optymalny podzial to 80-120Hz

STX 15AKX + AKX
              jak dolozysz to i 18AKX + AKX
              no i chyba nic wiecej do czego sa gotowe zwrotnice. osobiscie bym sie pobawil w tej kwocie tonsilem GDN 16/50/6 + vifa DX25

Skomentuj

Dzieki za rade, wlasnie tak myslalem zeby zrobic na tym 18AKX i akx. Szkoda tylko ze ta kopulka jest niedostepna na ich stronce.Jest moze jakies inne miejsce w sieci gdzie mozna by ja kupic?

Skomentuj

xix, spróbuj u Irka

Skomentuj

subwooofer ci psuje efekt i tyle. jak moze subwoofer grac do 250hz? toz to totalne nieporozumienie... juz przy 130hz jest zle, a co dopiero o oktawe wyzej... jaki masz pokoj? bo moze sie okazac ze te stxy akx ci w zupelnosci wystarcza - rowniez jesli chodzi o bas, a o subwooferze sam zapomnisz

Skomentuj

Czaruję...
                    X