Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Potężne kolumny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Potężne kolumny

Witam planuje zrobić potężne kolumny Czy 2xGDN 32/150/4 połączone szeregowo i pomóżcie jaki średniak do tego i wysokotonowca.Zwrotnicę woałbym uniwersalną.Albo zastosować 2x GDN-22-120-4-SC połączyć szeregowo i jakiś wysokotonowiec np.GDWK-10-200-8-AJ Oczywiście wszystko z STX.Tylko moge zastosować zwrotnice dwu czy trójdrożną??

trójdrożną.

swoją drogą nie czytałeś nic jak działa budowa dobrego DIY, marnujesz kasę :) Wiecej hałasu bedzie niz muzyki z tych kolumn.

Skomentuj

A może coś z tonsila??Np.GDN 25/80/1 [8ohm] ??Chodzi o to aby było dużo bassu.Bo moje stare kolumny mają dużo sopranu i aż w uszach piszczy

Skomentuj

Jak słyszę już takie słowa: "potężne kolumny", "dużo basu" to już wiem, że nic z tego nie będzie :P

Tylko moge zastosować zwrotnice dwu czy trójdrożną??
        Rozumiem, że możesz "załatwić" zwrotnicę do każdej konfiguracji, czy to dwudrożnej, czy 3 drożnej :P

El_liero, dobrze Ci mówi.

Ja proponuje kupić coś lepszego, a słabszego, choć będzie się to nadawało do słuchania muzyki lepiej, niż to Twoje " 1000 W " :P

Skomentuj

Może źle to nazwałem :razz: Bo potężne to raczej nie będą chce coś kształtu altusów tylko że altusy mają więcej sopranu niż basu PODOBNO

Skomentuj

Przygotuj się na ostrą krytykę :razz: Ale taki masz gust i o gustach się nie dyskutuje. Wierze że ktoś Ci coś sensownego doradzi.

Skomentuj

moze zacznij po kolej? co :?: ile kasy masz? doczego to ma byc[jak muzyka]? jakie pomieszczenie? jaki wzmac?itp....

Skomentuj

Muzyka głównie techno,pop,hip-hop Wzmak narazie Universum DPL-777 Później jakiegoś Dapa kasa to 600zł na dwie kolumny
                http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=7160 Chyba takie coś skolonuje

Skomentuj

W jakim pokoju to ma grać? Zamiast ARV weź choćby STXa. Na pewno potrzebne Ci 4 x 27 cm w pokoju? Może zamiast w ilość lepiej iść jakość?

Skomentuj

Narazie bym zrobił tylko jedną kolumnę a za drugi czas drugą.Mam duży dom więc chyba będzie to odpowiednie i nie chce mieć suba

Skomentuj

duzy??? moze podaj ile na ile metrów ma pokoj w którym to bedzie stało?

Skomentuj

Ma coś około 42m/2 To taki duży salon(mieszkam w domku w lesie)

Skomentuj

mmm chciałbym taki pokój bez sąsiadów na dodatek
                          ps. Tonsil jest według mnie neutralny pod względem niskich i wysokich tonów i jakoś nie moge narzekać :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez AnakinSkyWalker
                            Tonsil jest według mnie neutralny pod względem niskich i wysokich tonów i jakoś nie moge narzekać
                            tak wiec widac ze nie slyszales niczego lepszego :P

Skomentuj

Czaruję...
                            X