Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Potrzebna rada w doborze głośników

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Potrzebna rada w doborze głośników

Witam, obserwuję jakiś czas temat o głośnikach z Audiocomponents i zachciało mi się zbudować zestaw na głośnikach sprowadzanych przez XYS. Jako napęd mam ampli Yamaha Rx-530. Na same głośniki jestem w stanie wydać 600zł ewentualnie ciut więcej. Myślałem nad jakimś połączeniem Peerlessa i Vify ale przyznam szczerze nie siedzę w diy długo i nie bardzo mam rozeznanie, a chciałbym budżet wykorzystać maksymalnie. Ceny bierzcie pod uwagę z audiocomponents. Dzięki z góry za zainteresowanie

tylko na 2 way cie stać:
    http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=1...98082d1#136299

poszukaj sobie co ci odpowiada.

Skomentuj

El_liero, przecież maaaly może kupić głośniki i podesłać komuś do przymiarki i zaprojektowania zwroty, po co znowu powielać jakiś gotowy schemat? Jest możliwość wypróbowania czegoś nowego więc może warto. A z tego co wiem to chce te głośniki na jakiś monitorki więc oczywiście że 2way.

Skomentuj

El_liero, tak jak mowi eXe, uwierz ze gotowe zwrotnice już przestudiowałem. Mógłbym śmiało zrobić coś co już ktoś wcześniej przetestował, ale chciałbym wypróbować coś nowego. Dlatego zakładam temat, żebyście mi pomogli się wypowiedzieli jakie głośniki polecacie jako nisko-średnio tonowe a jakie na wysokotonowe. Najlepiej żeby to był zestaw który zagra lepiej niż stx-y akx-y. Nie spieszy mi się, na czym słuchać mam, spokojnie mogę czekać na zwrotkę.

Skomentuj

a to HDS 180 + XT25 juz niewystarcza?
          jezeli nie to szukaj gosnikow vify z oznaczeniem WO. np M18WO, XT18WO lub PL18WO

Skomentuj

Pawel S., przyznam szczerze najbardziej myślałem o HDS 180 i Xt 25 bo do tego zwrote mam na forum i jakieś opinie o nim mam. Aczkolwiek interesuje mnie zrobienie czegoś innego. Te PL18WO dobre opinie zbierają jak tak poczytałem. Jak one wypadają w porównaniu z HaDeSami? Ewentualnie jak macie jakieś dobre stronki z opisami głośników to nie pogardzę lekturą

Skomentuj

Moze poczytaj to forum? Tu jest sporo tego! Polecam jakze przecudowna opcje "szukajki" :mrgreen:

Skomentuj

proponowalbym zrobic kopie czegos sprawdzonego np
                http://www.zaphaudio.com/audio-speaker17.html

[ Dodano: 2008-02-27, 10:24 ]
                duzo konstrukcji
                http://www.zaphaudio.com/

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                  ktora tak zaje... dziala ze nawet polowy interesujacych nas teatow nie wyszuka ;]
                  kwestia logicznego wpisywania chaseł.... ale nie bede sie kłucił! Moze faktycznie kiektórych haseł nie wyszukuje-mi sie jeszcze nie zdazyło...

Skomentuj

Zamieszczone przez pizdzik
                    Zamieszczone przez Pawel S.
                    ktora tak zaje... dziala ze nawet polowy interesujacych nas teatow nie wyszuka ;]
                    kwestia logicznego wpisywania chaseł.... ale nie bede sie kłucił! Moze faktycznie kiektórych haseł nie wyszukuje-mi sie jeszcze nie zdazyło...
                    90% postów to offtopy przez co jak ktoś nie jest na bieżąco to się to ciężko czyta. Takie offtopy jak robi się tutaj teraz. Koniec

Skomentuj

dolphin123, ta konstrukcja wydaje się ciekawa aczkolwiek, zamawiając z Audiocomponents wyszły by mnie jakoś 670zł za same głośniki, a do tego dochodzi jeszcze dość rozbudowana zwrotka. Powiedzmy, że byłbym w stanie tyle wydać, jeżeli rzeczywiście jest to zestaw tak jak piszą "najlepszy w tej grupie cenowej". Ktoś miał z nim bliższy kontakt? Jak on gra?

Skomentuj

milej lektury mysle ze wiele wyciagniesz z tego:
                        http://www.audiostereo.pl/forum_wpis...at=37441&p=1#k
                        L18RNX/P + 27TBFC/G

Skomentuj

Czaruję...
                        X