Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumna 3 drozna 600 zl na przetworniki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumna 3 drozna 600 zl na przetworniki

Kolega poprosil mnie o poradzenie Mu glosnikow do Jego pierwszej konstrukcji DIY.
    Warunki:
    Kolumna MUSI byc 3 drozna i od tego nie ma sily Go odwiesc chyba ze Wy dacie rade
    Pokoj 40 mkw
    Slucha wszystkiego z nachyleniem na techno i disco polo
    Na pierwsza mysl mowie 3 drogi na Arn 226 sredniotonowce tez z tesli i wysoktonowka taka zeby byla do tego wszystkiego zwrotnica a wiec o ile dobrze pamietam kolumny LukaszaN, jednak ARN nie zrobil na mnie dobrego wrazenia i nie mialbym sumienia polecic go juz nikomu.
    Pozdrawiam!!!

jak koniecznie 3way to chyba tylko 2xARN 226 + ARX + np sc10n

LukaszN mial na ARN 188

EZO taj jak mowilem tyle ze na zwrotkach jambo

Skomentuj

A co myslicie o tym ??
      Gdn 30/120/1
      gdn 16/50/6-sredniotonowy
      sc10n
      Zwrotki na pewno nie bedzie ale tak mysle ze jak to Jego pierwsza kolumna to zastosowalby jakas janbo i po krzyku bo z rozmowy wychodzi na to ze ma byc glosno i bas ma sciany przestawiac, najwyzej jak mi sie udaloby zlozyc jakies porzadniejsze monitorki na peerlessach i vifach to docenilby ze nie sam rozmiar ma znaczenie :mrgreen:
      Pozdrawiam!!!

Skomentuj

tonsil 20 100 3
        tonsil 13 40 2
        vifa dx25

Skomentuj

Zamieszczone przez dulin7
          Kolumna MUSI byc 3 drozna i od tego nie ma sily Go odwiesc chyba ze Wy dacie rade
          Pokoj 40 mkw
          no to faktycznie musi byc

Gdn 30/120/1
          gdn 16/50/6-sredniotonowy
          sc10n
          brak zwrotnicy spowoduje to ze nieosiagniesz zbyt dobrego efektu i kolega bedzie szukal jeszcze wiekszych glosnikow

Zamieszczone przez takero
          tonsil 20 100 3
          tonsil 13 40 2
          vifa dx25
          no chyba jedyna rozsadna kombinacja w tej cenie
          wyslij glosniki do irka i kase na skrzynke testowa (no chyba ze bedzie mial taka) i bedziesz mial (i my tez) dobra zwrotnice

Skomentuj

tonsil 20 100 3
            tonsil 13 40 2
            vifa dx25
            Oczywiscie tez proponowalem ale... glosnik basowy Jego zdaniem maly i koniec :neutral:
            Zdecydowal sie na to co podalem, a zwrotnica zajmie sie Killer i ja juz daje spokoj niech robi moze czas sie na bledach uczyc albo cos :wink:
            A moze na tej zwrotnicy od Killera nie bedzie az tak zle??? Jednak cos mi sie wydaje ze tak samo moglbym policzyc taka zwrotke kalkulatorem i byloby to samo :razz:
            Pozdrawiam!!!

Skomentuj

a zwrotnica zajmie sie Killer
              może lepiej samemu sobie w kalkulatorze policzyć ? Taniej będzie, a efekt ten sam...

Po co w ogóle ten temat ?

Skomentuj

Po co w ogóle ten temat ?
                Po to zeby morze wlasnie przekonac Go ze specjalisci polecaja glosniki ktore Mu proponowalem ale niestety sie uparl i nawet ten temat Go nie przekonal :wink:
                Myslisz ze kalkulator?? Ok a tak orientacyjnie jakie czestotliwosci podzialu przyjac i jakie nachylenie??? warto dawac wysokotonowke 3 rzedem ?? czy to tak sie nie da powiedziec :wink:
                Pozdrawiam!!!

Skomentuj

no to powiedz mu ze w chalturze mu pomagac nie masz zamiaru i jesli jest taki madry to niech sam calosc robi :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb
                    no to powiedz mu ze w chalturze mu pomagac nie masz zamiaru i jesli jest taki madry to niech sam calosc robi
                    Chm tak tyle ze ja Go wciagnalem w DIY i teraz nie wypada zostawic samego :razz:
                    Pozdrawiam!!!

Skomentuj

dulin7, postaw warunek że pomożesz ale jeśli na twoich warunkach... Bo człowiek widocznie nieświadomy i głupoty we łbie :-p Nie ma sensu robic byle łubudubu... wiem ze swojedo doświadczenia...

Skomentuj

Zamieszczone przez MormoN
                        dulin7, postaw warunek że pomożesz ale jeśli na twoich warunkach... Bo człowiek widocznie nieświadomy i głupoty we łbie :-p Nie ma sensu robic byle łubudubu... wiem ze swojedo doświadczenia...
                        Tak tyle ze sie tez obawiam ze polecajac Mu np monitorki na jakiejs 16-stce okarze sie ze ma malo basu i co bede potem swiecil oczami? Proponowalem tez klasyke a wiec 2xarn150 +sc10n i tez nie spotkalo sie to z aprobata mimo to ze wszystkie opinie zwracaja uwage ze arny produkuja duzo basu :razz: :razz:
                        W koncu to 40 mwk i mi to by wystarczyly do tego jakies podlogowki na 18 powiedzmy vify albo peerlessa no ale sa gusta i o nich sie nie rozmawia :razz:
                        Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Tak tyle ze sie tez obawiam ze polecajac Mu np monitorki na jakiejs 16-stce okarze sie ze ma malo basu i co bede potem swiecil oczami?
                          tutaj masz 40m wiec 3 drogi to koniecznie musza byc.
                          ale niezapominaj ze podstawa to zwrotnica - dobra zwrotnica. tak wiec albo zlozysz 3 drogi na teslach albo to co zaproponowal takero - bedziesz musial tylko wyslac glosniki do irka (i Go ladnie poprosic :mrgreen: )

Skomentuj

Czaruję...
                          X