Szukam porządnego głośnika niskotonowego do kina, byłem zdecydowany na XXLSa 12 ale czytałem dużo opinii niekoniecznie pozytywnych i jakoś się zniechęciłem. Mój budżet na głośnik to około 600-700zł interesuje mnie ogromne basisko kiedyś słuchałem B&W ASW1000 i niesamowicie mi się spodobał, basior mięciutki z mega wykopem, mam również pytanie co do wzmacniaczy dla subków gdzie można nabyć jakieś fajne a w przyzwoitej cenie....z góry dzieki za odp
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Sub do kina...
Collapse
X
-
Zamieszczone przez adambbbyłem zdecydowany na XXLSa 12 ale czytałem dużo opinii niekoniecznie pozytywnych i jakoś się zniechęciłem.
alternatywa to chyba TIW visatona
co do wzmacniaczy to w miare tanie kupisz u matronixa, ale zdecydowanie lepsze nabedziesz u irka - napisz do niego na PW
ma fajny panel 300W za 480zl
-
W sumie troche pogadałem z dystrybutorem peerlessa (akustyk) on proponuje do pomieszczenia 16m2 (takie mam) SLS10 wsadzić do 80l BR i już będe miał czego chce, tylko 80l to kawał budy później trza 4 chłopa żeby suba ustawić. Może ktoś mógłby mi w stanie powiedzieć coś na temat SLS 10 widziałem kilka konstrukcji na forum
Skomentuj
-
Zamieszczone przez adambb80l BR i już będe miał czego chce, tylko 80l to kawał budy później trza 4 chłopa żeby suba ustawić.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Shiverna mój gust zamiast takowej można by kupić gdn 32-300, i jego użyć w roli mb, wyjdzie połowe taniej
mamy przeciez darmowe przesylki z audiocomponents wiec taki XLS + MB to juz w bardzo przystepnej cenie mozna nabyc
Skomentuj
-
Jak zestoje? Ze wzoru :)
Fc=Fs*(tu pod pierwiastkiem) Vas/Vb + 1
Vb-objętość skrzyni
A membrane bierną można umieścić od spodu, więc to żaden problem. Jeżeli strojenie wyjdzie za wysokie to można dołożyć masy, ew. patrząc czysto po parametrach model 32-150 nawet lepiej sie tutaj nada (niższy Vas).
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S.z takim budzetem to ja bym sie szarpnal na XLSa10 z membrana bierna. wtedy masz skrzynke 20-30 litrow i w 16m w zupelnosci wystarczy
Skomentuj
-
Zamieszczone przez adambbW sumie troche pogadałem z dystrybutorem peerlessa (akustyk) on proponuje do pomieszczenia 16m2 (takie mam) SLS10 wsadzić do 80l BR i już będe miał czego chce, tylko 80l to kawał budy później trza 4 chłopa żeby suba ustawić. Może ktoś mógłby mi w stanie powiedzieć coś na temat SLS 10 widziałem kilka konstrukcji na forum
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Arek1984żeby zszedł do piekieł wystarczy mu buda 50L
Zamieszczone przez Arek1984Mam sls10 w 45L BR i w kinie spisuje się wyśmienicie w pokoju ok 20m2, dużo lepiej niż bsw124II
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S.ale mowa o SLSie? bo jezeli o XLSsie to przeciez 12" w 50 litrow sie wsadza
Zamieszczone przez Pawel S.no i wlasnie tutaj ujawnia sie dziwna natura kina. potrzebny jest tutaj taki glosik ktorego niechcemy w muzyce - czy powolny.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ShiverNo nie rozśmieszaj mnie...ja sam ustawiałem suba mającego 200 litrów wewnętrznie (zewnętrznie 300) i jakoś dałem rade
A co do głośnika zamówiłem już Peerlessa SLS 10 (robie jeszcze zabudowe baga w Tigrze więc musze pilnować budżet), pojezdziłem po sklepach, docelowo szukałem Avance Dana Sub z tego co widziałem (wiedziałem) on ma Peerlessa ale "8" nawet fajnie gra, bardzo malutki jest, na zdjęciach wydaje się dużo większy, ludzie z Avance czarują głośniki :razz: może i mi się uda zaczarować mojego SLSa 10 :lol:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez adambbWiesz no nie każdy je wiaderko białka na śniadanie ale tak na poważnie dla mnie sub musi być mały a dobrze grający więc 50l to dla mnie maks, ciekawi mnie jaki głośnik wstawiłeś do tej budy
Skomentuj
-
Zeby nie zakładać nowego tematu..............
Mam pytanie:
Co sądzicie o tym wmzaku http://www.matronix.pl/?cmd=WXP3K_VIP
ma napędzać xxls 10 + bierka
czy lepiej udać sie do irka
Skomentuj
Skomentuj