Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowa Subwoofera

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S.
    jest to zestaw 3 drozny na gosnikach firmy usher. usher mial byc podrobka scan speak'a (jedna z najlepszych firm w "rozsadnej" cenie) a okazal sie podobno nawet lepszy a przy tym tanszy.
    położyłbym nacisk na podobno :)

Skomentuj

no dobrze ale dlaczego akurat ten zestaw?

może mi ktoś jednak wyjaśni co tak naprawdę sie kupuje w tym sklepie na pewno głosniki ale napisali ze nie zawiera obudów więc dostaje od nich jakas instrukcje jak je wykonac czy jak?
      no błagam wytłumacz mi ktoś to normalnie bo SIĘ NA TYM NIE ZNAM!!!

Skomentuj

Kupujesz tam głośniki i ew elementy na zwrotnice , resztę , jak to w półświatku DIY, trzeba wykonać samemu.
        (resztę czyli budy)

Nie ważne czy się znasz czy nie, tak wszystko jest jasno napisane , a czytać chyba umiesz ?

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
          położyłbym nacisk na podobno
          oczywiscie. glosnikow osobiscie nieznam wiec powtarzam opinie innych

Zamieszczone przez utylizator
          no dobrze ale dlaczego akurat ten zestaw?
          bo jest to chyba jedyny zestaw 3 drozny oparty na dobrych jakosciowo glosnikach oraz latwo dosttepnych u nas
          2 glosniki 8" zapewnia wystarczajace natezenie basu nawet w dosc duzym pomieszczeniu. tak wiec budujac ten zestaw bedziesz mial i dobre kolumny i jednoczesnie niebedziesz wymagal suba

jedyny problem to wzmacniacz. bedziesz potrzebowal czegos naprawde poteznego

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
            jedyny problem to wzmacniacz. bedziesz potrzebowal czegos naprawde poteznego
            bez przesady - to tylko 8 cali :)

Skomentuj

Więc rozmawiałem z mikim i poradział mi przesłuchanie w akkusie
              postaram się na dniach to załatwic
              kiedy to zrobię na pewno opisze jak wrażenia i gdy zajmę się budową poinformuje.
              a tak przy okazji czy są jeszcze jakieś godne uwagi zestawy?

Skomentuj

Zamieszczone przez utylizator
                a tak przy okazji czy są jeszcze jakieś godne uwagi zestawy?
                wiele, ale nie ma sensu podawać wszystkiego - najpierw posłuchaj w salonach audio żeby było wiadomo czego szukasz, co Ci sie podoba itd.

Skomentuj

Zna ktoś jakieś salony audio w trójmieście oprócz akkusa w wejherowie?

Skomentuj

dobre pytanie:)

Skomentuj

top hi fi tam nie ma ?
                      www.google.pl i jedziesz :P

Skomentuj

Tak wszyscy piszą tylko o kolumnach i wzmacniaczu a gdzie podstawa całego toru czyli ŹRÓDŁO. Przy tych usher-ach zapomnij o kiepskim czy nawet ledwo przyzwoitym źródle, są piekielnie szczegółowe i jakiekolwiek mp3 czy inne kiepskiej jakości nagrania po prostu nie da się słuchać. Więc moja rada to oprócz dobrego wzmaka zacznij się rozglądać za dobrym źródłem (chyba że takowe już posiadasz, bo nie chwaliłeś się). pozdr.

Skomentuj

maq73, tak, masz racje ale bez przesady. mp3 da sie sluchac i nawet kompletnie zielona osoba po max tygodniu stwierdzi ze pora zaczac kupowac oryginalne plytki

Skomentuj

Czaruję...
                          X