Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

subwoofer do pokoju ok 25m^2

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

subwoofer do pokoju ok 25m^2

witam wszystkich. Chciałbym zbudowac subwoofer do pokoju podanego w temacie bedzie on używany głownie do słuchania muzyki. jaki lepiej zrobic BR czy moze zamkniety. No i jaki do niego głośnik, jaki wzmacniacz, gdzie mogę to kupic?? Chce miec naprawdę porządny bass w tym pokoju w rozsądnej cenie z góry dzieki za rady. pozdrawiam wszystkich!!

Przeglądnij forum. Takich tematów jest multum!

Skomentuj

co myslicie o czyms takim?? jaki wzmacniacz do tego??

http://estradowiec.pl/forum/printvie...893ed43b74b1d9

Skomentuj

no dobra ale
        Zamieszczone przez szymek665
        jaki wzmacniacz do tego??
        ile masz kasy na niego i czy masz coś na wypełnienie reszty pasma

Skomentuj

Do pokoju 25m2 chesz tubę estradową wstawiać? Chyba z własnym kuta..em żeś sie na łby pozamieniał! Tuba to na wolna przetrzeń lub duże sale!

Skomentuj

brencik chyba trochę przesadziłeś co?? uwazaj sobie za takie rady to ja dziękuje.

krzyhoo9 szczerze mówiąc to myślałem o subwooferze aktywnym a ta tuba wpadła mi w oko jak szukałem czegoś ciekawego. no a na wzmacniacz mogę przeznaczyc ok 300-400

Skomentuj

No dobra, może przesadziłem, ale kto był pierwszy i zaczął?

Skomentuj

Daj sobie spokój z tą padaczkowatą tubą, jedyne co uzyskasz w pokoju to wysokie buczenie i minimalną dawke basu w odległości 3 metrów od wylotu tuby...szkoda sensu, naprawde

Skomentuj

dziś usiadłem w pewnym postronnym miejscu z gazetką audio, i wpadła mi w oko recenzja Arton Klasyk, głośnik (Alcone Acoustic) jest dostępny w normalnej sprzedaży więc czemu by się nim nie zainteresować ??? Bardzo dobrze się sprawuje w muzyce i z palcem w cewce nagłośni 25m2 koszt suba Artona 2800zł jak się postarasz to zmiescisz się w 1200zł z podobną budą i napędem. Co do wzmaków polecają IRKA też będe u niego zamawiał to wtedy moge co nieco powiedzieć, na razie bazując tylko na opiniach forumowiczów chłopie zamawiaj i się nie zastanawiaj :grin:

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver
                    Daj sobie spokój z tą padaczkowatą tubą, jedyne co uzyskasz w pokoju to wysokie buczenie i minimalną dawke basu w odległości 3 metrów od wylotu tuby...szkoda sensu, naprawde
                    bez przesady. az taka zla ta tuba niejest. ale faktycznie w pokoju w domu kompletnie sie nie sprawdza. no chyba ze do wytrzasania szyb :lol:

szymek665, napisz ile masz na calosc kasy, jakiej muzyki sluchasz oraz jaki masz obecnie sprzet

Skomentuj

w tej chwili mam stary wzmacniacz sony i dwie kolumny po moich przeróbkach. a gdzie moge dostac ten głosnik Alcone Acoustic

Skomentuj

w tej chwili mam stary wzmacniacz sony i dwie kolumny po moich przeróbkach. a gdzie moge dostac ten głosnik Alcone Acoustic
                        W takim razie zacznij od stereo, a potem martw się subem...

Skomentuj

ale ja na to nie narzekam potrzebuje tylko jeszcze suba

Skomentuj

nie narzekasz... A coś lepszego słyszałeś ?
                            Porównanie masz ?
                            Pamiętasz jak zapewne jeszcze nie tak dawno temu miałeś jakieś komputerowe pierdziawy lub stare tonsile i też nie narzekałeś ? Odnajdujesz tu analogie ?

Skomentuj

ale ja na to nie narzekam potrzebuje tylko jeszcze suba
                              To poszukaj na allegro jakiś aktywniaków, pełno tam dudniawek np KODA

Skomentuj

dobra koniec tematu ja sie pytam jak zbudowac konkretnego suba a jak do tej pory żadnej dobrej rady tu nie widzę na ten temat wiec koniec tematu dzięki wam bardzo!!! sam sobie poradzę.

Skomentuj

szymek665, jak wolisz. Życzę sukcesu.

Skomentuj

Czaruję...
                                  X