Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

subik pomocy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

subik pomocy

Potrzebuje pomocy w wyborze głośnika do suba w domu najlepiej takiego do 200zl i najlepiej jak by śmigał w obudowie br albo jakieś dwa po 4ohm tylko nie wiem czy da sie je tak podłączyć żeby miał 8 ohm ? Moze GDN 32/300/8SS

proponuje najpierw napisac czy chcesz suba do kina czy do muzyki - to dwa rozne swiaty, no i czym chcesz to napedzac

Skomentuj

sub do 200 zł czy głośnik do 200zł?

Skomentuj

głośnik do 200zl

[ Dodano: 2008-03-21, 17:40 ]
        sub ma być do muzyki

Skomentuj

Mam monacora sph250CTC dwie cewki... do muzy sie sprawdzi rewelacyjnie... nie muli i z wykopem. Z wysyłką pójdzie nawet ponizej 200zł. Jak coś to na priva. W sklepach ceny nawet do 450zeta.

Skomentuj

a co myslicie o ty tym głośniku GDN 32/300/8SS

Skomentuj

Zamieszczone przez cap
              a co myslicie o ty tym głośniku GDN 32/300/8SS
              a masz 300W wzmacnaicz zeby go napedzic? ;>

Skomentuj

Re: subik pomocy

Zamieszczone przez cap
                Potrzebuje pomocy w wyborze głośnika do suba w domu najlepiej takiego do 200zl i najlepiej jak by śmigał w obudowie br albo jakieś dwa po 4ohm tylko nie wiem czy da sie je tak podłączyć żeby miał 8 ohm ? Moze GDN 32/300/8SS
                Nieco nielogicznie to napisałeś ;]

Powiedz jakiego masz wzmaka.

Skomentuj

mam wzmaka 4x150w ale znalazłem 8 ohm na stronie stx GDN-32-300-8-SC ale nie wiem czy to jest moc muzyczna tego głośnika cz rms
                  http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb

Skomentuj

do tego stx'a minimum to porzadny wzmak na tranzystorach 200W - na mniejszym po prostu nie zagra, membrana bedzie tylko latac jak szmata

Skomentuj

Zamieszczone przez cap
                      mam wzmaka 4x150w
                      czyli jak znam życie to jakaś stara unitra czy coś takiego stereo - 2 kanałowego ;]

Zamieszczone przez cap
                      ale znalazłem 8 ohm na stronie stx GDN-32-300-8-SC ale nie wiem czy to jest moc muzyczna tego głośnika cz rms
                      rms...

Skomentuj

a można zrobić jakiś wzmacniacz na 300w albo końcówki mocy i aktywna zwrotnice tak jak są robione do kina domowego suby ?

Skomentuj

tak, mozesz kupic gotowy panel od irka - 480zl za 300W/4ohm

Skomentuj

znalazłem coś takiego http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=319619552
                            Pawel S. to przekracza mój budżet

Skomentuj

Zamieszczone przez cap
                              no i teraz widzisz ze niewarto brac sie za zbyt mocna glosniki...

niezapomnij doliczyc do tego wzmacnaicza trafa za ok 100zl

Skomentuj

Zamieszczone przez cap
                                takie wzmaki kosztują niestety...

Jeśli do tego czegoś matrixowego z allegro dokupisz zasilacz, trafo , filtry i będziesz chciał to w jakąś budę wrzucić to dużo taniej niż gotowy panel nie wyjdzie.

cap, zacznijmy od tego ile masz kasy na całego suba.

Skomentuj

500zl chyba ze coś przez święta dojdzie a jak bym to sam zrobił czyli filtr i zasilacz i końcówkę mocy sam :?: tylko potrzebuje schematy :cry:

Skomentuj

a jak bym to sam zrobił czyli filtr i zasilacz i końcówkę mocy sam :?: tylko potrzebuje schematy :cry:
                                    weź pod uwagę żę Irek bierze części w hurtowych ilościach i w hurtowych cenach, blache tnie laserem też w dobrej cenie i za równie dobre pieniądze proszkowo ją maluje. Jeśli będziesz składał nawet sam to biorąc pod uwagę żę części będziesz brał w detalu, płacił nie raz za wysyłkę itd to już dużo taniej jest zamówić samą elektronikę u Irka, bez panela jedynie - zapłacisz ok 100zł mniej...

Skomentuj

a jakieś namiary na Irka mogę dostać ?
                                      albo może głośnik 4ohm i wzmacniacz mono block od samochodu np.infinity i trafo

Skomentuj

Mam do sprzedania holtona 200 przystosowanego do suba. Zasilacz i przedwzmacniacz produkcji irka. Jeśli będziesz zainteresowany to wal na priva.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X