teraz za 900 zł można coś dużo lepszego zrobić... :)
Szczególnie że starej AJ już nie ma, xw165 w roli średniaka to porażka straszna, a i stx 27 150 rewelacją nie jest...
Głośnik o tej średnicy nie przetworzy ci dobrze średnicy... Mysiał byś jeszcze dać średniaka A tak poza tym to gwarantuję ci że ARN 150 basu ma dość dużo... Wiem bo sam aktualnie posiadam
Szczególnie że starej AJ już nie ma, xw165 w roli średniaka to porażka straszna, a i stx 27 150 rewelacją nie jest...
TO CZMEU DAŁEŚ 6/6?
Zamieszczone przez takero
ja daje 6/6, nie wiem czemu wisnia dałeś 1 punkt mniej :)
Wszystko mi się podoba oprócz tylko tych nieszczęsnym br-ów...
Jeden większy wyglądałby o niebo lepiej...
przepraszam bardzo - co ci nie pasuje w tesli? ;> i przypominm ci ze robie na nich tobie monitory :P
Wiem, wiem :P. I chwala ci za to . W kazdym razie Tesle sa dla mnie przejsciowe, bo docelowo ida do mojego znajomego, ktory to mnie wlasnie prosil o wybor jakichs kolumn. sam tez nie ukrywam chcialem Arnow po prostu dluzej posluchac sam, a jako ze PJtki nie znam to przy okazji poznam :P. Poza tym Ty chyba tez majac 800zl nie zdecydowalbys sie na zadna Tesle, prawda? :P
Co do morela to znalazlem go na ebay'u. jesli ta droga ci nie odpowiada to chyba najprosciej bedzie napisac do Borysa gdzie kupil swoje Morele. Tonsile to tak jak napisal Pawel, ew allegro
Z tego co wyszukałem to GDN 13/50/9 w Protonsilu kosztuje 122zł a Morel MDT29 na eBayu 207zł. Wychodzi że na same przetworniki bym musiał wydać 902zł bez kosztów wysyłki. Odpada. Zostaję przy projekcie Gibona i ARN 150 i jakiejś Vifie. Jaką tą Vifę wybrać stąd http://arton.info/catalog/index.php/cPath/34_49 albo stąd http://www.loudspeakershop.eu/vifa-c-187_263.html? I Tu pytanie i prośba do pana Pawła S. o zwrotkę do tych głośników.
Dziękuje za schemat zwrotki. To wybieram głośnik DX25 bo lubię ostrzejsze wysokie tony. Mam jeszcze jedną prośbę, ale aż wstyd prosić. Czy mógłby mi pan namalować schemat tej zwrotki tak żebym mógł sobie płytkę wytrawić? Tzn. Namalować ścieżki i elementy tak jak powinny być na płytce. Bo ja mogę coś pokręcić. I jakie cewki i rezystory by pan polecał? Jakich producentów?
Skomentuj