Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny 3-drożne na STX-ach

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

mam nadzieje ze sie rozczytasz z tego...

sposob montazu jak tutaj

lista zakupow w www.polink.com.pl

RURA BASS900024 fi-68x160mm. 4,32 2szt
    *1667 CEWKA Cewka 0.19 mH 0.345 Ohm dr-0.70 4,01 2szt
    *5234 CEWKA Cewka 1.20 mH 0.200 Ohm dr-1.00 9,81 2szt
    400/ 4.70 6,56 2szt
    400/ 8.20 9,78 2szt
    400/ 18.00 14,91 2szt
    MET-TY 5/ 2.20 Resistor Ty-Ohm RSS 5Watt/ 2.20 Ohm 0,51 2szt
    MET-TY 5/ 4.70 Resistor Ty-Ohm RSS 5Watt/ 4.70 Ohm 0,51 2szt
    MET-TY10/ 15.00 Resistor Ty-Ohm RSS 10Watt/ 15.00 Ohm 1,63 2szt

niema dostepnego 4,5ohm wiec taniej bedzie dac 4,7 zamiast laczyc

Skomentuj

Wielkie dzięki:-) Teraz już sobie poradzę ze zwrotką. A co do rury BR to mam ją wstawić taką jaka jest czy trzeba ją przyciąć do odpowiedniej długości? Gibon pisze, że te kolumny mają wymiary 100x26x16 i strojenie na 45Hz. Niestety z Gibonem nie mogę się skontaktować żeby go o to spytać.

Skomentuj

wsadzasz ten tunel bez zmianw obudowe 18-19 litrow co daje strojenie ok 50Hz

Skomentuj

Wielkie dzięki za pomoc:-)

Skomentuj

Zamieszczone przez brencik
            TO CZMEU DAŁEŚ 6/6?
            pewnie dlatego że to było 3 lata temau, wtedy kiedy dla Ciebie szczytem marzeń była unitra amator 2 i jakieś głośniki z kolorowymi membranami

Skomentuj

Głośniki już zamówione:-) Mam jeszcze jedno pytanie. Czy ta vifa nie ma dużo większej efektywności niż ARN i czy by nie trzeba było jakiegoś tłumnienia na nią dać? A jak tak to jakie?

Skomentuj

Zwrotnica to uwzględnia.

Skomentuj

Głośniki już zamówiłem:-) A jak się dokonuje zamówienia w Polinku? Poprzez e-mail? Bo w piątek próbowałem się do nich dodzwonić i nikt nie odbierał telefonu. Acha i mam jeszcze jedno takie pytanie. Ta vifa DX25 ma chyba większą efektywność od tych ARN-ów. Nie trzeba zastosować jakiegoś tłumnienia? A jak tak to jakie? Pozdrawiam.

[ Dodano: 2008-03-30, 15:29 ]
                  Acha zwrotnica się tym zajmuje. To wszystko ok:-) A jak jest z tym zamawianiem w polinku?

Skomentuj

Zamieszczone przez lars233
                    A jak jest z tym zamawianiem w polinku?
                    maila napisz.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                      Zamieszczone przez brencik
                      TO CZMEU DAŁEŚ 6/6?
                      pewnie dlatego że to było 3 lata temau, wtedy kiedy dla Ciebie szczytem marzeń była unitra amator 2 i jakieś głośniki z kolorowymi membranami
                      Unitra Amator to w latach 80-tych przerabialem.... Ty wtedy to chyba jeszcze byłes w planach...

Skomentuj

Mam jeszcze taki dylemat. Kolega Gibon w swoim projekcie rozmieścił głośniki w ten sposób, że od góry dał ARN, potem Wysokotonówke i na końcu drugi ARN. Czy nie lepiej i efektywniej byłoby dać wysokotonówkę od góry i zrobić dla niej oddzielną komorę z wytłumnieniem jak się patrzy?

Skomentuj

Po co robić wytłumioną komorę dla wysokotonowca ?
                          Komora dla głośnika wysokotonowego musi być jedynie odizolowana od komór innych głosników.

Skomentuj

a po co w ogole izolowac wysokotonowke od reszty? to sredniotonowego sie izoluje od niskotonowego.

Skomentuj

bo niektóre są nieszczelne , lub mają otwartą komorę rezonansową - vify xt,dx i trywialnie mówiąc dmucha przez nie powietrze ;]

Skomentuj

to vifa xt jest 'dziurawa'? hmm no to trzeba bedzie to uwzglednic... swoja droga myslalem ze tylko alphardy sa nieszczelne

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb
                                  to vifa xt jest 'dziurawa'?
                                  tez tak myslalem bo ma otwor od strony magnesu ale mi w XT19 nic nie dmucha. u kolegi w DXie tez nic nie slyszelismy

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                    tez tak myslalem bo ma otwor od strony magnesu ale mi w XT19 nic nie dmucha. u kolegi w DXie tez nic nie slyszelismy
                                    może za sprawą ogromnego wychylenia objętościowego ?

Skomentuj

Czaruję...
                                    X