Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

głośnik 888

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

głośnik 888

Witam
    Chciałbym prosić o pomoc w budowie kolumny zamkniętej do głośnika 888. Chodzi mi o wymiary i ewentualnie jakaś zwrotnica. Parametry jakie odczytałem z niego to:
    moc 200W
    impedancja 8 Ohm
    częstotliwość 25-3000Hz
    średnica 25cm
    Znalazłem wzory na stronce ale nie mam zielonego pojęcia co jest co. Nie wiem czy lepiej sam głośnik czy do niego jakiś wysokotonowy? Czy wystarczy do niego wzmacniacz Unitra 2x35?
    Z góry dzięki
    pozdr.

nie masz zadnych parametrow, ogolnie to najgorszy chlam jaki mozna kupic...
    jesli koniecznie masz to cos wsadz w 20-25l closed i tyle.

Skomentuj

Hmmm... miki 10" w 20-25l?
      Trochu malo tak czy siak jak na 10"

Ten wzmak sie nie nadaje...

Skomentuj

Ten głośnik się nie nadaje do niczego. Zeby uzyskać jakis sensowny poziom Qtc bez 10dB podbicia przy 120Hz, to musiałby mieć pewnie 60-70l obudowę :lol:

Skomentuj

Najlepiej sprzedaj go jakiemuś frajerowi, wciśnij że 200W, że taki super i wezmą ci:) A to co zarobisz i pewnie + kilka złotych od siebie przeznacz na jakiś normalny głośnik... Np ARN 226
          Nie wiem czy lepiej sam głośnik czy do niego jakiś wysokotonowy?
          Ale chwilkę, ty chcesz robić suba? Czy jakąś kolumnę głośnikową???

Skomentuj

a czy to wazne co chce zrobic skoro ten glosnik ani do tego ani do tego sie nie nadaje , ja sam takie tandety kupuje wkladam w pudla oklejam kocem narozniki itp i malolaty kupuja jak szalone

Skomentuj

zrob se na probe bude 40 litrow. podlacz pod jakis wzmak a komputerem sobie go odetnij na powiedzmy 100hz i sprawdz jak gra. oczywiscie zakladajac ze masz jakies satelitki. jesli ich nei masz no to moze lepiej od nich zaczac?

Skomentuj

Czaruję...
              X