Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny podłogowe high-end - obudowy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny podłogowe high-end - obudowy

Witam!

Obudowy mają być przeznaczone do głośników z wyższej półki, lecz dopiero w przyszłości - aktualnie chciałbym się zająć samą budową obudów. Szukam gotowego projektu, głównie chodzi mi o wymiary. Zależy mi bardzo na wyglądzie kolumn - design: Sonus Faber Cremona M. Prościej, to chciałbym sobie podrobić kolumny Sonus Faber'a :wink: Kwota jaką mogę przeznaczyć na obudowę - nieograniczona.

Z góry bardzo dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam!

Najpierw pomyśl na jakich głośnikach chcesz mieć te kolumny...

Skomentuj

Co do głośników to po prostu nie wiem. Nie znam się na akustyce, lecz chciałbym zrobić coś samemu. Jak napisałem, obudowa ma być pod głośniki z wyższej półki.

Skomentuj

no ale kurcze - skąd będziesz znał takie prozaiczne sprawy jak litraże, ilośc i wymiary glośników - co przekłada się na wielkość i wymiary budy...
        Bez sensu...

Skomentuj

Właśnie dlatego szukam gotowego projektu, w którym zastosowano lepsze przetworniki

Skomentuj

co oznacza słowo "lepsze" ?
            ile masz kasy na głośniki + zwroty ?

Skomentuj

Na głośniki jeszcze nie mam w ogóle kasy. Ale mogę powiedzieć w przybliżeniu, że będzie to kwota ok. 3000 - 4000zł.
              Odnośnie słowa "lepsze" - jest różnica pomiędzy głośnikiem za 100zł a 1000zł.

Skomentuj

Jakie pomieszczenie ?
                Jaki napęd ?
                Jaka muza ?

Zamieszczone przez McKansy
                Odnośnie słowa "lepsze" - jest różnica pomiędzy głośnikiem za 100zł a 1000zł.
                nie ważne ile głośnik kosztuje , tylko jak gra.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                  Jakie pomieszczenie ?
                  Jaki napęd ?
                  Jaka muza ?
                  Na te pytania nie jestem w stanie odpowiedzieć. Chcę zbudować kolumny, włożyć do nich głośniki + zwrotnice i po prostu sprzedać, lub nawet same obudowy bez przetworników, a ktoś sobie dopasuje samemu głośniki.

Skomentuj

Zamieszczone przez McKansy
                    Chcę zbudować kolumny, włożyć do nich głośniki + zwrotnice i po prostu sprzedać, lub nawet same obudowy bez przetworników, a ktoś sobie dopasuje samemu głośniki.
                    Jeśli te budy nie będą naprawdę genialne to zapomnij że cokolwiek zarobisz...
                    Szczególnie gdy chcesz zrobić coś za taką kasę tylko po to żeby to sprzedać - nikt kto się cokolwiek na tym zna nie pójdzie na coś takiego.

Skomentuj

Co do wykonania, to powinno być bdb+. Mam dostęp do odpowiednich narzędzi oraz sprzętu. Ponadto - jestem dokładny, więc myślę, że podołam zadaniu.

Odnośnie samej sprzedaży - najlepiej właśnie chciałbym wykonać same obudowy, lecz przystosowanie ich do głośników kłopotliwe - każdy chciałby mieć inne głośniki, a wszystkie nie są takie same. Offtopic - czy dałoby radę założyć temat na forum i zebrać kilka ofert do budowy obudów pod konkretne wymiary?

Skomentuj

Daj foto swoich poprzednich kolumn, czegokolwiek...
                        Pokaż swoje możliwości / doświadczenie :P

Skomentuj

Niestety, ale zdjęć żadnych nie mam :cry:
                          Proszę o optymistyczną odpowiedź - jeżeli zaprezentuję coś, co się spodoba, będę mieć choć trochę nadziei na jakieś zamówienie :???:

Skomentuj

Zrób coś co zaprezentuje Twoje możliwości ;]
                            Inaczej ani Ty, ani co gorsza inni nie będą wiedzieli czego się spodziewać i co ważne - za ile...

Skomentuj

Rozumiem, zapewniam, że odezwę się jeszcze w tym temacie, wraz z zdjęciami.

Jeśli chodzi o cenę - nie wymagam, aby były to wysokie kwoty.

Skomentuj

zarzuć przykładem ;]
                                fornir ofkors kładziesz ?
                                Masz jakiekolwiek doświadczenie ??

Skomentuj

Ależ oczywiście, że fornir

W budowie kolumn doświadczenia nie mam, ale dużo pracowałem z drewnem i jak wspomniałem, myślę, że dam rade zrobić to najlepiej jak to możliwe. Spróbuję zrobić jakiś projekt (dla wglądu) i wrzucę zdjęcia.

Skomentuj

Sonus Faber Cremona/Amati:

Gi

Skomentuj

Jesteś po prostu super gi - bardzo dziękuje :mrgreen:

Skomentuj

powiedz ile sobie liczysz - za coś prostego, to porozmawiamy :)

Coś prostego = małe monitorki, 8 litrów pojemności, wykończenie - fornir.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X