Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

centralny rada

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

centralny rada

co myslicie o zrobieniu centralnego na 2 takich szerokopasmowcach ?
    nieco uprosilo by to konstrukcje bo mozna sobie chyba nawet zwrotke odpuscic i uzykac 8 omowy centralny
    http://www.tymphany.com/tg9fsd10-04-0

No to w sumie i surundy też by można tak zrobić na szerokopasmówkach i tak bass na nie nie idzie jeśli się nie myle, ale mój kolega ma dość wysoki amplituner Onkio Integre(obecnie na sprzedaż) i z jego seurandów na Visatonie AL130 jeszcze basu nie słyszałem?

Skomentuj

Zamieszczone przez toma085
      i tak bass na nie nie idzie jeśli się nie myle
      mylisz się ...
      Wszystkie 5 kolumn jest pełnopasmowych.

Skomentuj

takero, a co myslisz nad takim rozwiazaniem centralnej czy lepeij isc hmm klasycznie ?

Skomentuj

lepiej klasycznie imho :)
          chyba że dla zabawy - dwie można łyknąć :)
          po ile te szerokopasmówki ?

Skomentuj

wlasnie czekam na ce ne jak nie bedzie przegieta to kupie dla experymentu i zobacze jak to bedzie gralo jak cos zawze na alegro mozna pogonic :)

Skomentuj

wolałbym przeznaczyć je na jakieś małe stereo - do kompa,albo co ;]

Skomentuj

a to juz jest na warsztacie :)

Skomentuj

a ja mysle ze smialo mozna zrobic nieduze calkiem fajne kino na szerokopasmoweczkach.

duzo mniej komplikacji i problemow... chociazby z faza...
                  jednak nalezy osiagnac jaknabardziej rozciegniete to pasmo w obie stroony

Skomentuj

to jest tylko jako centralna pozostale 4 juz stoja :) chcialem zrobic identyczna 5 kolumne ale moja 2 polowa mnie przechszcila wiec musi byc cos malego :P

Skomentuj

a co masz w reszcie kolumn?

Skomentuj

ciężko będzie zgrać taki centralny z resztą ja próbowałem właśnie gotowca B&W dostroić do mojego diy

co do pasma poszczególnych kanałów w kinie domowym ja mam możliwość ciecia każdego kanału np suba do 50hz a reszte od 50hz dodatkowo na każdy kanał mam equalizer

teraz wykonałem centralny taki jak fronty (18akx+gdwk akx) i tyły troche duży bo 50cm x20cm x25cm i zapomniałem co to regulacja

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
                          a co masz w reszcie kolumn?
                          morel mtd 29 + vifa M18 wh
                          wg mnie mozna pobawic sie tym. jak zabraknie pasma w gore to mozna by dokupic 19mm daytony za pare $ :P

Skomentuj

sikorb, tylko ze ja mam yapo w aplu (technologia gdzie stawiasz mikofon w miesjcu gdzie siadasz a amplitunerdostraja kanaly)
                            zjadlo kawalek forum od wczoraj wieczora do dzis rana takero rzucil propozycje 2 pl14 plus morel tylko kurcze jak sie zabrac za zwrotnice z dwoma 4 omowkami szeregowo ?
                            akurat pl14 mam w domu

Skomentuj

Zamieszczone przez XYS
                              tylko kurcze jak sie zabrac za zwrotnice z dwoma 4 omowkami szeregowo ?
                              laczysz je i wpisujesz w programie jako jeden glosnik.

Skomentuj

Pawel S., hmmm a komory jedna wielka dla 2 glosnikow czy kazdy w osobnej komorze i osobny br ?

Skomentuj

XYS, to nie ma znaczenia, jedynie dodatkowa komora usztywni konstrukcje)

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
                                    XYS, to nie ma znaczenia, jedynie dodatkowa komora usztywni konstrukcje)
                                    I dojdą koszty BR :-) Lepiej walnąć ścianke "z dziurką" pod skosem :-)

Skomentuj

Czaruję...
                                    X