Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

podlogowki STX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

podlogowki STX

Witam.

Tak jak w temacie w wolnym czasie pomiedzy "nauka" do matury mam zamiar zabrac sie za budowe pierwszych swoich podlogowek.

Przetworniki jakich mam zamiar uzyc to 15-100-8 AKX i 10-200-8 PJ, beda graly w 12m2.

I tu moje pytanie do osob ktore mialy AKX, czy aplikowanie go w 15l br jest dobrym pomyslem, jesli nie to jaki inny przetwornik w podobnej cenie bylby do tego dobry (buda maks do 20l).

podstawowe pytania:

ile masz kasy na głośniki?
    jakiej muzyki słuchasz?
    czym to będzie napędzane?

Skomentuj

Zamieszczone przez Fidanza
      zy aplikowanie go w 15l br jest dobrym pomyslem
      raczej nie więcej niż 12l.

Skomentuj

wiec krzyhoo9, kasy na glosniki maks. 400zl, slucham glownie trance,house,electro, napedzane bedzie leciwym sprzetem 2x50 rms 6ohm

Skomentuj

napedzane bedzie leciwym sprzetem 2x50 rms 6ohm
          tzn ?

To może 18akx + AJ ?

Skomentuj

Jeśli już chcesz tego akx15 to razem z 10-200 akx bądź Vifa DX25/G. zwrotnice są więc problemu nie będzie, a skrzynki 10-12L

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
              To może 18akx + AJ ?
              kasy nie starczy :/
              jezeli masz 400zl na calosc to za glosniki niemozesz zaplacic wiecej jak 200-250zl

Skomentuj

pawel s. te 400 to na same glosniki wiec starczyloby w polaczeniu 18 z AJ.

Moje poczatkowe plany zakladaly ze na niskosrednio pojdzie 15 akx poniewarz chcialem zrobic smukle podlogowki, niemam za duzo miejsca w pokoju.

Takero gdybym sie sklonil do uzycia 18 to w jaki litraz ja dac ??

Skomentuj

pawel s. te 400 to na same glosniki wiec starczyloby w polaczeniu 18 z AJ.
                  aha
                  Takero gdybym sie sklonil do uzycia 18 to w jaki litraz ja dac ??
                  20-25 litrow. wcale wieksze niebedzie od 15AKX (wymiary zewnetrzne)

Skomentuj

Pawel s. z buda to masz racje niebedzie duzo wieksza niz w przypadku 15, ale mysle ze jednak zdecyduje sie na mniejszego STX'a.

Dlaczego?
                    Mysle ze ze wzgledu na wielkosc pokoju (12m2) lepiej spisze sie tu 15.

Skomentuj

w tym przypadku niebedzie chyba wielkiej roznicy. jednak skoro niemasz miejsca to ja bym robil monitory

Skomentuj

nio tak monitorki bylo by najprosciej.

uparcie chcialbym podlogowek i wpadlem na troche dziwny pomysl zrobienia czegos ala tetem sttaf.
                        wstepne wymiary calkowite o jakich myslalem to 15,5x21,6x95 plyta 18mm.
                        z litrazu wyszlo by 20l wiec trzeba by sie polowy prawie pozbyc, dalbym tu osobna komore 10 cm dla wysokotonowca.
                        dla nisko srednio jako wygluszenie poszla by wata poliestrowa z STX'a 4cm na cala dlugosc tylniej scianki oraz dno.
                        wedlug mnie odejmuja jeszcze plyty ob glosnika br zszedl bym do tych 12l.

troche to zagmatwane, niewiem wkoncu na co sie ostatecznie zdecydowac.

Skomentuj

Fidanza, zrób pustą komorę i problem z nadmiarem litrażu będzie rozwiązany.

Skomentuj

Czaruję...
                          X