Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przebudowa ZG25 na ZG15

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Przebudowa ZG25 na ZG15

Pewnego razu grzebiąc na strychu znalazłem starą unitrę zg25c:

Szukałem dalej z myślą że będzie druga ale niestety-lipa ( a wiem że były takie 4-ojciec miał je do radmorka 5100, który stoi u mnie n szafce :grin: ). Pomyślałem wykorzystać głośniki które tam siedzą i stworzyć coś na bazie ZG15. Napędzałby je owy radmor. Midbasy bym zregenerował, kupił gdwk, projekt zwrotnicy gdzieś widziałem tylko nie wiem jaki litraż dać do gdn 16/12. Nawet nie wiem jaki był w oryginalnych kolumnach :neutral:

Co myślicie o tym pomyśle :?:

oczywiscie ze mozesz je zregenerowac - zawsze to jakies doswiadczenie
    zwrotnica to kond 2,2uF na GDW ;]
    obudowa zamknieta - jakas mala
    tak wiec kup uzywane GDWK 9/80 lub 9/80/1 i mozesz sie pobawic

Skomentuj

tylko nie wiem jaki litraż. Wie może ktoś jaki miałby oryginały :?:

Skomentuj

Miałem kiedyś zestaw ZG15C i obj. skrzyni wynosiła ok. 8-9l closed.

Skomentuj

już wiem. 9,6L. Chyba że ktoś już się bawił i ma inne propozycje

Skomentuj

ja bym tylko dal jakas normalna kopulke - i na pewno nie bylby to tonsil gdwk 9/80. moj znajomy ma takie male kolumny zg15 wlasnie z gdn 16/15 i do tego gdw 9/15/6, i na jednym kondensatorze 2,2uF zdaje sie filtracja. o ile gdn jeszcze jakos gra, pomijajac niedostatki w basie. to ten wysokotonowy to istna porazka. w domu mam kilka kolumn z gdwk 9/80 i o ile jest on bardzo wysoko ciety to jeszcze da sie go sluchac to juz przy tradycyjnym cieciu przy dwudroznych konstrukcjach jest imo troche kiepski .
            pewnie gdyby dac chocby pj stx i do tego dobra zwrotke zaprojektowac to zagraloby to nawet ok.

Skomentuj

tyle że nie ma sensu projektować zwroty do głośnika z pierwszego posta ;]

A może tradycyjnie - zregenerować, nacieszyć się, dołożyć cokolwiek na góre i na allegro ?

Skomentuj

właśnie brałem pod uwagę 9/80 a zwrotka to kondek 2,2 dla gdw. głośniki w sumie powstają z chęci zrobienia czegoś nowego a że znalazłem te tonsile... :wink:

Skomentuj

daj dowolna kopolke jaka uda ci sie wyrwac za grosze :p

Skomentuj

teraz to już myślę żeby zregenerować stare pj'ki. jak diy to diy :grin:

Skomentuj

Czaruję...
                    X