Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2-way na ARN-150 i GDWK-10-200-8-PJ

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez melisław
    Bo wsadzanie ARN-a do zamkniętej to marnowanie jego największej i jedynej zalety-basu
    ARN 150-60 to bardziej szerokopasmowka niz basowiec ;]

Polusek, oskarzasz nas o brak czytania ze zrozumieniem a tymczasem to ty masz problem z wyslowieniem sie lub przekazaniem nam tego co myslisz. tutaj nikt nie jest jasnowidzem wiec musisz scisle napisac to o co tobie chodzi...

Zamieszczone przez Polusek
    Co sie mam pouczyć? Twierdzisz ze nie da sie przyciszyc tych f z przedzialu 100Hz-3kHz???
    da sie ale napewno nie
    Na ARN mam zamiar zastosowac filtr I-rzedu
    ;]
    No tak, szkoda ze wczesniej nie pomyslalem ze tu nikogo doswiadczonego nie znajde :/ sam sobie poradze!!!
    a jak mamy ci niby pomoc? pomierzyles te glosniki wogole? zrobiles wogole cokolwiek zeby poszukac info na temat projektowania zwrotnic?

Skomentuj

Polusek, po pierwsze powinienes dostac ze 2 warny za ton towich wypowiedzi i rzucanie blotem w osoby ktore chca ci pomoc. 3ciego warna powinienes dostac za g......e a niech sobie kazdy dobierze. Ten glosnik ktory masz po pierwsze nie zagra basem tak jak ARN np 150-3-4. Potrzebujesz innej zwrotki i innej obudowy. Pudelkowaty bas to wina glosnika a nie aplikacji. Skrzynia bas reflex pozwala uzyskac wieksza moc akustyczna poniewaz wykorzystuje sie energie promieniowania tylnej czesci membrany ktora w CLOSED jest tracona na wytlumieniu i skrzyni. Dlatego poczytaj troche na temat akustyki zamin zaczniesz gadac bzdury. I spusc troche z tonu bo nikomu sie pewnie nie chce czytac postow takiego malego krzykacza.

Skomentuj

Polusek ty chyba oczekujesz że ktoś że ktoś poda ci szybciutko gotowy projekt zwrotnicy opierając się na tyn co podałeś, a jak nie to;
        No tak, szkoda ze wczesniej nie pomyslalem ze tu nikogo doswiadczonego nie znajde
        Powinieneś przed wyrażeniem takiej opinii;
        To widac jaki z ciebie elekronik i jakie masz pojecie.
        sprawdzić czego człowiek już dokonał mimo młodego wieku w dziedzinie audio bo się kompromitujesz.

Skomentuj

Nie ma to jak młodzi gniewni. Skoro wie lepiej, że obudowa zamknieta jest lepsza, że filtr 1 rzedu itd, to nie mozna przeszkadzać niech buduje jedyne co trzeba zrobić i czego kolega oczekuje to utwierdzenie go w przekonaniu, że dobrze robi.

Polusek wszystko ok , mozesz budować, bedzie super.

Skomentuj

Swoj post kierowalem do osob ktore robily tego typu kolumny na tych przetwornikach, wiec nie wiem po co sie wtracaja ci, ktorzy nawet nie mieli w reku tych glosnikow. Tak, oczekiwalem ze ktos wie o co chodzi i poda schemat gotowej zwrotki. Nie mam czasu na bawienie sie analizatorem widma i dobieraniem odpowiedniego strojenia, ktore jeszcze by na sluch pasowalo. Ale jednak bede musial tak zrobic, bo tu nikt nic nie wie i tyle. Masz jakies doswiadczenia z tymi glosnikami? Aplikowales je w taka obudowe? Wykonywales pomiary? Odsłuchiwałes, masz schemat zwrotnicy? Jezeli nie, to po co w ogole odpisujesz skoro kompletnie nic to nie wnosi do teamtu.
            n_omyzs szkoda ze nie potrafisz czytac :/ zapraszam do szkoly podstawowej. Czy tak ciezko jest zrozumiec ze w ogole mnie nie obchodzi probowanie wymuszenia basu z tych glosnikow? Przeciez od razu napisalem ze wole zamknieta i juz, nie obchodzi mnie zaden bass refleks!!! Ile razy to jeszcze bede musial powtarzac??? W kazdym poscie musze to powtarzac??? Niech odpowiadaja tylko osoby, ktore robily takie kolumny na tych glosnikach.
            "poszukac info na temat projektowania zwrotnic?"
            jakies 5 lat temu studiowalem wiedze w tym temacie, myslisz ze to moja pierwsza konstrukcja? Te ARN'y kiedys graly jako sredniotonowe w 3-way, zastapily je 12M jezeli cos to komus mowi.

Skomentuj

Masz jakies doswiadczenia z tymi glosnikami? Aplikowales je w taka obudowe? Wykonywales pomiary? Odsłuchiwałes, masz schemat zwrotnicy? Jezeli nie, to po co w ogole odpisujesz skoro kompletnie nic to nie wnosi do teamtu.
              czy ty wiesz wogole to kogo takie slowa piszesz? :twisted:

n_omyzs szkoda ze nie potrafisz czytac :/ zapraszam do szkoly podstawowej.
              w takim razie rowniez tam zapraszam bo jakos nie potrafisz nam przekazac o co tobie wogle chodzi...

Tak, oczekiwalem ze ktos wie o co chodzi i poda schemat gotowej zwrotki
              takiej odpowiedzi nie uzyskales i jej nie uzyskasz tak wiec temat uznaje za zakonczony...

Skomentuj

czy ty wiesz wogole to kogo takie slowa piszesz? :twisted:
                Pytam wiec po raz kolejny: Masz jakies doswiadczenia z tymi glosnikami? Aplikowales je w taka obudowe? Wykonywales pomiary? Odsłuchiwałes, masz schemat zwrotnicy?
                Masz charakterystyki? Nie masz. Jak masz to pokaż cos. Nie miałeś na pewno okazji sprawdzic jak to gra nawet wiec nie pisz tego co tylko ci sie wydaje ok? Jezeli nie rozumiesz o co mi chodzi to w ogole nie odpowiadaj. Odpowiedz typu.. zrob sobie pomiary i zaprojektuj zwrotke to nawet kompletnie nie znajaca sie osoba moze napisać :neutral: Skoro nie potrafisz pomoc to nie udzielaj sie.

Skomentuj

Proponuję zamknac temat.. ew. skasowac posty uzytkownika polusek i bana....

Skomentuj

Dlaczego? Dlatego ze jak na razie nikt nie potrafi mi pomoc a odpowiadaja tylko osoby opierajace sie jedynie na swoich domniemaniach?

Skomentuj

Cytat
                      czy ty wiesz wogole to kogo takie slowa piszesz?

Pytam wiec po raz kolejny: Masz jakies doswiadczenia z tymi glosnikami? Aplikowales je w taka obudowe? Wykonywales pomiary? Odsłuchiwałes, masz schemat zwrotnicy?
                      po raz kolejny widze tu problemy z czytaniem, pisaniem i rozroznianiem poszczegolnych osob :???:

to pytanie nie zadales mi ale yoshiemu. jakbys nie wiedzial (bo nie wiesz) to jest to jedna z kilku (jakies 3-4 ) najbardziej obeznanych osob w SW i jego baza pomiarowa (nie wspominajac o odsluchach itp) jest duzo wieksza niz sobie wyobrazasz ;]

Nie miałeś na pewno okazji sprawdzic jak to gra nawet wiec nie pisz tego co tylko ci sie wydaje ok? Jezeli nie rozumiesz o co mi chodzi to w ogole nie odpowiadaj. Odpowiedz typu.. zrob sobie pomiary i zaprojektuj zwrotke to nawet kompletnie nie znajaca sie osoba moze napisać Skoro nie potrafisz pomoc to nie udzielaj sie.
                      nie mialem ARN 312 i kilku wynalazkow ktore pojawialy sie z czasem. ale ja sie wcale nie znam...
                      skozystaj ze schematu zwrotnicy dostepnej tutaj http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=4530 w ostatnim poscie. popraw sobie tylko tlumik na sluch.

Zamieszczone przez pegelmesser
                      Proponuję zamknac temat..
                      popieram
                      Dlaczego? Dlatego ze jak na razie nikt nie potrafi mi pomoc a odpowiadaja tylko osoby opierajace sie jedynie na swoich domniemaniach?
                      nie. dlatego ze twoje wypowiedzi sa conajmniej nielogiczne a jakiekolwiek proby pomocy koncza sie tym ze nie potrafisz czytac lub przyjac tego do wiadomosci.
                      jak sam wiesz lepiej to rob sam

Skomentuj

Czaruję...
                      X