hej czy mogę te n głosnik wykorzystać jako średnio tonowy?? mam zamiar zbudowac 3way kolumnę i czy on sie nada??
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Tonsil gd10/20
Collapse
X
-
Zamierzam zbudować sobie kolumny do mojego radmora 5412 i myślałem nad czyms takim:
obudowa zamknięta
3 drożne
nisko GDN20/XX XX= 40 lub XX= 80
średnio głosnki jak w temacie czyli gd10/20
wysoki gdwk 9/40
oczywiście wszystko z tonsila
ps w innym moim temacie pytam o sisteka a sprawa wygląda tak że gdy kolega dowiedział sie że buduje kolumny on też chce (zawsze wszystko małpuje kupiłem se wzmacniane koła do roweru on za 2 tygodnie też i tak z nim mam :neutral: ) tylko jak mu powiedziałem koszty to mi wyjechał że na allegro widział te właśnie sisteki 20cm za 16 zł no i sie uparł dlatego szukam informacji na temet tego głosnika
pps za wysoko tonowca chce wsadziś piezzo z mrugającą dioda na allegro za 3 zł szt :lol:
Skomentuj
-
budżet jest dość skromny ale nie chodzi mi o to aby budować kolumny w przeciągu tygodnia tylko stopniowo najpierw zgromadzić przetworniki a gdy się to osiągnie zrobić budy pózniej wykończenie budy i na końcu dobra zwrotnica(odpowiednia do budy i głosników)
czyli mam zrozumieć że 3 drożna odpada tak wiec może lepiej 2 drożną
tylko że juz w fazie zakiełkowania pomysłu o zrobieniu kolumn miały to być 3 drożne
Skomentuj
Skomentuj