Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tonsil gd10/20

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tonsil gd10/20

hej czy mogę te n głosnik wykorzystać jako średnio tonowy?? mam zamiar zbudowac 3way kolumnę i czy on sie nada??

tak - ale to kompletnie niema sensu

Skomentuj

wiem że to szeroko-pasmowy ale nie mam innego na stanie

Skomentuj

co za 3 way w ogóle chcesz zrobić ?

Skomentuj

nie o to chodzi ze szerokopasmowy - takie sie nadaja. ale ten jest beznadziejny :???:

Skomentuj

Zamierzam zbudować sobie kolumny do mojego radmora 5412 i myślałem nad czyms takim:
            obudowa zamknięta
            3 drożne
            nisko GDN20/XX XX= 40 lub XX= 80
            średnio głosnki jak w temacie czyli gd10/20
            wysoki gdwk 9/40
            oczywiście wszystko z tonsila

ps w innym moim temacie pytam o sisteka a sprawa wygląda tak że gdy kolega dowiedział sie że buduje kolumny on też chce (zawsze wszystko małpuje kupiłem se wzmacniane koła do roweru on za 2 tygodnie też i tak z nim mam :neutral: ) tylko jak mu powiedziałem koszty to mi wyjechał że na allegro widział te właśnie sisteki 20cm za 16 zł no i sie uparł dlatego szukam informacji na temet tego głosnika
            pps za wysoko tonowca chce wsadziś piezzo z mrugającą dioda na allegro za 3 zł szt :lol:

Skomentuj

Takiego 3way nie ma co robić - to bez sensu.
              Ile masz kasy na to wszystko ?

Skomentuj

budżet jest dość skromny ale nie chodzi mi o to aby budować kolumny w przeciągu tygodnia tylko stopniowo najpierw zgromadzić przetworniki a gdy się to osiągnie zrobić budy pózniej wykończenie budy i na końcu dobra zwrotnica(odpowiednia do budy i głosników)

czyli mam zrozumieć że 3 drożna odpada tak wiec może lepiej 2 drożną
                tylko że juz w fazie zakiełkowania pomysłu o zrobieniu kolumn miały to być 3 drożne

Skomentuj

Jeśli nie masz jakiś 600-700zł to o 3 drogach nie myśl...

Skomentuj

zrob 1-way D

Skomentuj

Hej tak troche to przemyslałem i czy wymiary kolumny jednej moga byś takie???
                      27*78*18
                      sze wys głe
                      wychodzi wewnetrzny litraż 23,8 zaokr 24l czy będzie to dobre rozwiazanie dla tonsila gdn 20/40 lub 20/80 oczywiście obudowa zamknieta???

Skomentuj

Czaruję...
                      X