Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

GDN 30/120 dobry wybór ?? jaki tani wzmacniacz??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

GDN 30/120 dobry wybór ?? jaki tani wzmacniacz??

Witam mam zamiar zbudować subwoofer na głośniku tonsila GDN 30/120/1. Bardzo dużo naczytałem sie o tym głośniku stąd moja [decyzja ?? , propozycja??] Jestem przekonany do Tonsila. Teraz zaczyna sie ból ponieważ:
    1. Jak próbowałem obliczać obudowę to wyszło mi 60l-70l. W skrzyni z br
    2. Potrzebuje suba aktywnego, tak żeby podłączyć go do amplitunera.
    3. Nie wiele wiem Wink
    4.Ma to "zabijac BASEM !!" bardziej do muzyki [techno rzadziej czarne bity]
    5. Bardzo proszę o wytłumaczenie mi o co chodzi ze STROJENIEM, przekopałem pól forum ale i tak wole zrobić temat na swoim przykładzie i swoich pytaniach.
    Jeśli ktoś był by tak miły i podał wymiary budy ?? [nie wiem czy za dużo wymagam, ale zaryzykuje]

sub ma uzupełniać dwie kolumny w których siedzą po dwa gdn 20/60/3

Na głośnik jestem już prawie zdecydowany, teraz jedynie potrzebuje waszej pomocy co do wzmacniacza. Nie mam już wiele kasy na niego. Potrzebuje cos taniego i super wydajnego żeby wykorzystać 100% z tego GDN. Myślałem o http://matronix.pl/?cmd=WST200P#

2. Potrzebuje suba aktywnego, tak żeby podłączyć go do amplitunera.

To chyba potrzebujesz suba pasywnego, żeby wzmacniać go amplitunerem?

Czy jednak aktywny, z wejściem wysokopoziomowym?

Skomentuj

Nie, raczej aktywnego nie wiem nie znam sie na tym to moja pierwsza przygoda z audio wogole z 5.1. Suba zdecydowalem sie sam zrobic z powodu tego że taniej chyba wyjdzie ?
      http://allegro.pl/item314077013_sony..._1600_bcm.html posiadam taki amplituner, i tutaj jednak chyba trzeba aktywnego. Prosze o podanie jakiegos dobrego wzmacniacza ktoremu nic nie bedzie brakowala, zeby podlaczyc i grac ;][taniego] ! :) Pozdrawiam i dziekuje bardzo za wszystkie odpowiedzi

Skomentuj

A jak ten sony gra?? Do suba to pewnie to co zwykle:)

[ Dodano: 2008-04-02, 21:50 ]
        cudny90, quake222, potrzebuje suba aktywnego do tego ampli

Skomentuj

Ten sony gra slabo...i nawet za 400zl sie nie oplaca go kupic,niestety,nic dziwnego ze kolega potrzebuje suba do sluchania muzyki.

Skomentuj

zasilam nim dwie kolumny w ktorych siedza 2x gdn 20/60/3 sredni i wysoki [nie pamietam nazwy] jak dla mnie gra dość ładnie W PORWÓWNANIU Z DIORA WS 354 !!! jednak prosze zebyscie napisali mi jaki wzmacniacz do 200zl [ budżet rośnie xD ] kupić żeby wykozystac ten glosnik w 100% ?

[ Dodano: 2008-04-02, 22:50 ]
            Zamieszczone przez poti89
            Do suba to pewnie to co zwykle:)

to co zwykle tzn ??

Skomentuj

głośnik dobry do suba, w 80-90L go daj tylko strojenia nie pamiętam.

Skomentuj

ja was prosze o to zebyscie mi podali jakis sensowny wzmacniacz !! do 200 zl ;]]
                bude planowalem 70l

Skomentuj

najtańszy wzmak do suba jaki miałby tu sens to 150w panel Irka za około 270zł.

Skomentuj

no okej a gdzie go moge dostac ??

Skomentuj

napisz PW do Irka - http://diyaudio.pl/profile.php?mode=viewprofile&u=200

Skomentuj

Zamieszczone przez quake222
                        nie zapominaj ze tutaj trafa niema
                        Zamieszczone przez cudny90
                        To chyba potrzebujesz suba pasywnego, żeby wzmacniać go amplitunerem?
                        a widziales kiedys amplituner z wbudowana koncowka na suba?;>
                        Zamieszczone przez takero
                        popieram - gdzies na forum sa fotki - poznie poszukam

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                          a widziales kiedys amplituner z wbudowana koncowka na suba?;>
                          miałem takiego CAT-a
                          Ale w tych czasach to raczej niespotykane rozwiązanie.

Skomentuj

no okej napisalem do irka i czekam na odpowiedz :) jak wszystko bede wiedzial w 100% [wzmacniacz , i cena mdf] glosnik juz jestem pewien kupie zloze. Postaram sie pochwalic ;] jest to moja pierwsza wogole konstrukcja i bede robil to z poomoca kolegi : )

[ Dodano: 2008-04-03, 12:47 ]
                            Zamieszczone przez Pawel S.
                            nie zapominaj ze tutaj trafa niema
                            trafa tzn >?? naprawde znam malo skrotow :(

Skomentuj

Transformatora toroidalnego - po polsku zasilacza

Skomentuj

jeszcze macie moze jakies uwagi ? :d jakies nakierowania ? xF

Skomentuj

Zamieszczone przez marko14
                                  Transformatora toroidalnego - po polsku zasilacza
                                  transformator=/= zasilacz...

Skomentuj

miałem takiego CAT-a
                                    Dokładnie Dostałem raz w spadku takie "kino domowe" firmy CAT, do dzisiaj mam tylko 2 kolumny ( czyt. pierdzibąki )

Skomentuj

oczekuje z niecierpliwoscia odpowiedzi od Irka :)))))

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                                        '

...albo mostek 2xTDA7294!
                                        Pameitaj że głośnik ma 8om, wiec tranzystorowy panel 150W od irka sie nie nada...

Co do obudowy i strojenia to możesz nawet go dać w 50litrow, ale niżej raczej bym z objętoscia nie schodził.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X