dlaczego sie nie nada ?? bedzie zly ??? a gdzie moge taki mostek dostac ?? 2xTDA7294 i czy on wystarczy czy cos jeszcze bedzie trzeba dokupic ??
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
GDN 30/120 dobry wybór ?? jaki tani wzmacniacz??
Collapse
X
-
ale chodzi mi o to :d zeby po prostu podlaczyc glosnik zeby gralo 100% z tego GDN i zeby podlaczyc to do amplitunerai to wszystko. bo jak podalem jeden przyklad wzmacniacza to ktos tam pisal ze trzeba bedzie cos tam cos tam dokupic
)
dostac chodzilo mi o to gdzie go moge kupic ? w jakim sklepie internetowym ?)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez brencikPameitaj że głośnik ma 8om, wiec tranzystorowy panel 150W od irka sie nie nada...
Zamieszczone przez quake222a gdzie moge taki mostek dostac ?? 2xTDA7294 i czy on wystarczy czy cos jeszcze bedzie trzeba dokupic ??
i to trzeba jeszcze jakos zamontowac...
biorac pod uwage ile ma lat TDA7294 oraz ile kosztuje to wcale on niejest az taki zly. jednak mostek by sie nadawal do 100W 8" a nie czegos wiekszego...
Skomentuj
-
Pawel S, nie wypisuje bzdur, tlyko po co do głosnika 8om stosowac 4 omowy wzmak?
Podaj jakies zalety takiego przedsięwzięcia.
Jakoś nie słyszałem o panelu irka 150W/8om, na forum nic nie ma...
Mostek TDA moze byc jak dla poczatkujacego, od czegos tzreba zaczac.
UWAGI MODERATORADziś już był jeden prowokacyjny temat, chcesz być drugim prowokatorem ?
Przestań przelewać swoją frustrację na forum bo naprawdę robi się to już nudne, nie
tylko dla mnie zresztą.
Pomierz tda - sam jestem ciekaw co zmierzysz, rób cokolwiek , tylko zmień nieco ton wypowiedzi bo właśnie przez takich jak Ty ludzie mówią że panuje to coraz niższy poziom - zarówno pod względem merytoryki jak i kultury wypowiedzi.
To by było na tyle.
Pozdrawiam
Takero
Skomentuj
-
Grać może i gra ale jaki to mam sens?
Samochod tez z 8 kolami pojedzie ale jakos nie widze osobowek ktore miałyby 8 kół...
Z irkiem niech zagada quake222, jego w tym głowa w sumie.
Takero, znow przesadzasz. Spokojnie nie panikuj. Jakie prowokacje? JAkie frustracje? Ja mowie o kwestiach czysto technicznych tu wiec nei rozumiem twego oburzenia. Widac zes zestresowany jakis jestes... moze jakos sie rozerwij? JAkies panienki itp a nie ciagle ten internet i forum... Komputer szkodzi przy dłuzszym przesiadywaniu :wink:
TDA pomierze jak znajde czas. Powiedz tylko dokładnie co poztrebujesz, jakie wyniki.
Zakaldam ze DF, rozklad znieksztalcen w funkci mocy, pasmo z 1W, pasmo mocy, THD+N.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez brencikJAkies panienki itp a nie ciagle ten internet i forum...
Niech Cię głowa o moje sprawy damsko męskie nie boli
TDA pomierze jak znajde czas. Powiedz tylko dokładnie co poztrebujesz, jakie wyniki.
Zakaldam ze DF, rozklad znieksztalcen w funkci mocy, pasmo z 1W, pasmo mocy, THD+N.
Skomentuj
-
panowie spokojnierozmawialem z irkiem i mowi ze bedzie mial jakas tam lepsza wersje 8ohm chyba 130wat [albo ja cos pokrecilem /?? xF] i powiedzial ze do tego glosnik bedzie w zupelnosci wystarczajacy :)
Pawle S. Irek mowil ze nic nie bede musial dokupywac, tylko kabel ktorym polacze wzmacniacz z amplitunerem :) pozdrawiam
Skomentuj
-
acha :) to powiem wam taknapisalem taki temat na elektrodzie to mnie chyba olali
Wiec zdecydowalem sie tutaj i jestem zaskoczony takim "zainteresowaniem")) glosnik przyjdzie w poniedzialek, jutro jade obgadac z kumplem jaka bude zrobimy [ mam 13 lat :) i potrzebuje pomocy] a Irek mowil ze postara sie jak naszybciej, bo troche mu sie "pożalilem" :)) hehe i mysle ze wzmacniacz dojdzie w piatek
i nastepny weekend bede mial dla siebie !!!
POZDRAWIAM I DZIEKUJE ZA POMOC I WYJASNIENIE PARU SKROTOW !! moze zdecyduje sie na wrzucenie to w DIY, ale jak czytalem niektore komentarze to az mi sie odechciewa! [ nie lubie krytyki :d ] a potraficie sie do wszystkiego przyczepic))
Skomentuj
-
ha widzisz :) rozmawialem z nim przez telefon :) jeszcze jedno pytanko czy bedzie ten sub wyroznial sie w towarzystwie dwoch kolumn w ktorych siedza glosniki tonsila. W jedenj orginalnej obudowie) siedza x2 GDN 20/60/3, GDM 16/80/1, GDWK 9/120
kupilem jeszcze centralny [nie bede chwalil sie firma] i zabralem mamie od wiezy takie glosniczki sonego ] wszystko podlaczone do amplitunera sony str de-475[mam 5.0 chce 5.1:). Suba chce zbudowac nie ze wzgledu braku basu, CHCE GO WIECEJ xF. A o zeusach czytalem i czytalem pozniej zainteresowal mnie GDN 30/120 i tak przeczytalem wszystko o tym glosniku, i sie zdecydowalem na suba. Chcialem kupic gotowca ale pan w sklepie chcial mi dac voice krafta glosnik 25cm za 450 zl. wyszedlem ze sklepu zmartwiony :)) przyszedlem do domu, www.diyaudio.pl wkoncu mysle DLACZEGO JA NIE MOGE SAM CZEGOS ZBUDOWAC ?? taniej mnie to wyjdzie itp.itd
)))))
tak wiem, bardzo uzekla was moja historia) ale bede mogl tak mowic jak zbuduje narazie to tylko ... :))
Skomentuj
-
hej ziomeczki. Po tylu latach zalogowalem sie na to konto i czytam sobie teraz te smieszne rzeczy jakie kiedys pisalem.
Powiem wam ze panel Irka to strzal w 10. Gra po dziś dzień przez moje ręce przeszło już pare sub"ów" ale wzmacniacz został ten sam. Jeżeli Irek jeszcze sprzedaje takie rzeczy to gorąco polecam ; )
Skomentuj
Skomentuj