Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny z zestawów - prośba o poradę

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny z zestawów - prośba o poradę

Witam !

Chiałbym złożyć kolumny z jednego z gotowych poniższych zestawów:
    http://www.akustyk.com.pl/projekty/RXT1.html
    http://www.akkus.com.pl/index.php?gr...&lang=pl&dh=dt

Obecnie mam B&W601S2 napędzane Denonem PMA-735R . Nie pasuje mi brzmienie 601. Chciałbym osiągnąć lepszą średnicę i szerszą scenę , no i może trochę bardziej miekki bas.
    Nie chcę kupować gotowych kolumn bo te które słuchałem do w/w kwoty były takie sobie. Nigdy nie budowałem kolumn ale jak dostanę dobry projekt to powinienem sobie poradzić. Czy może się ktoś wypowiedzieć co do w/w projektów ? Słucham głownie muzyki filmowej na 22 m2, poddasze , skośne sufity.
    Ja nawet nie umiem określić czy to ma szansę zagrać lepiej niż 601 czy nie, ale z tego co się tu doczytałem to cena głośników w gotowcach to 1/4 ceny całości, więc lepiej sklecić coś samemu na dużo lepszych przetwornikach .

Pozdrawiam. Michał. Gdynia

Jestes z Gdyni Akkus ma swoja siedzibe w Wejcherowie tam mozesz posluchac ich zestawu

Skomentuj

Gelerth, jezeli jestes kompletnie zielony w budowaniu to wlasnie dla takich jak ty pisze tutoriala (jednoczesnie z budowa kolumn co potrwa). jednak dla troche mniejszych i tanszych :roll: ale ogolna zasada taka sama
      co do konkretnych wymiarow skrzynki itp to napewno pomozemy - ale najpierw jedz do akkusa i posluchaj usherow

Skomentuj

Witam !

Pojadę i posłucham Usherów. Od tygodnia słucham pożyczonych Cabasse Moorea. Jest spora różnica do B&W 601 ( w cenie też SIC ! ). Chciałbym osiągnąć podobny efekt tylko mniejszym kosztem bo takie Cabassy to kosztują 5k zł. Tutorial to byłoby coś. Czy na tym forum jest dział gotowych projektów od A-Z ? Jak to ktoś tu powiedział dla tych co chcą na tacy ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Gelerth
          Czy na tym forum jest dział gotowych projektów od A-Z ?
          z opisem to nie

Skomentuj

Czaruję...
          X