Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem Pyle PLQB12...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Problem Pyle PLQB12...

Witam

Kupiłem głośnik z allegro, obudowa zamknięta system band pass z dwoma bass reflexami, głośnik 12" 600wat, rms??
    Mam z ogromny problem, gdyż głośnik nie gra lecz puka... Dźwięk jak gdyby latała obudowa, odkręcona śruba, i brzęcząca szyba, ,szyba dokręcona jest na wszystkie śruby, rozkręcałem ją , bo myślałem ze może sam głośnik jest nie dokręcony ale wszystko wyglądało na ok, dokręciłem z powrotem ale dalej trzeszczy puka, nie można tego słuchać... Co to może być pomóżcie bo nawet radia już w aucie nie słucham... Działa tak pod różne wzmacniacze więc to raczej nie wzmacniacz... Czy jest jakiś na to sposób, może obudowa nie wytrzymuje, aczkolwiek wygląda na porządną i nic się w niej nie poluzowało...

Pozdrawiam i błagam o pomoc.. :((

Patryk

napewno jest to wina obudowy - jest kompletnie zle obliczona (o ile wogole byla liczona) wiec taki jest efekt.
    moze tez to byc wina kiepskiego glosnika. zeby to sprawdzic zmien obudowe na np zamknieta ok 40 litrow

Skomentuj

Witaj

Skrzynia jest pod ten głośnik, sprzedawany razem z nią... Głośnik po wyciągnięciu ze skrzyni i odpaleniu na sucho działa bez problemu... czyli skrzynia ale co z nią może być nie tak...

Skomentuj

niepoprawne, za wysokie strojenie. ze ja kupiles z glosnikiem to wcale nie znaczy ze jest dopasowana do niego

Skomentuj

Ale to jest głośnik ze skrzynią fabryczny...

daje link... facet który mi ją sprzedał wypiął się a ja pochopnie dałem mu komentarz po otrzymaniu paczki bo towar nowy, więc nie powinno być z nim problemów...

http://www.allegro.pl/item342268183_pyle_plqb_12.html

identyczny jak w linku...

Pozdro

Skomentuj

ale ja nie twierdze ze to niejest fabryczny sprzet czy cos podobnego - popraostu chinczycy zrobili tandete bez jakiegokolwiek liczenia itp i sprzedaja to lamerom ktorych niejest malo...
            swoja droga za 350zl mozna miec juz prawdziwy glosnik :|
            zmien obudowe i zobaczysz czego to jest wina

Skomentuj

Czaruję...
            X