zacznij od podłączenia rem wzmaka bezpośrednio z + jego zasilania.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kilka ważnych pytań odnośnie radia clarion i wzmacniacza.
Collapse
X
-
jutro to sprawdzę bo dziś nie za bardzo mam czas niestety. Mówisz że to wina tego remote ? Jeśli mogę zapytać to co ma do tego ze zasilacz AT oszalał ale działa nadal z remote ?? Po prostu wentylator było słychać jakby coś go próbowało w 2 stronę odbić a on nadal w prawo chciał. Zresztą jutro sprawdzę ale dziś możemy podyskutować o możliwościach żeby to działało. Ja myślę że to wina za słabego zasilacza bo to tylko 200W więc nie wiem.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez brusterI teraz załączam radio i w tym czasie zasilacz AT zaczął tak jakby wariować. Wentylator sie chyba wyłączył i w ogóle jakieś dziwne odgłosy wydawał
popieram przedmowce - podlacz remote wzmacnaicza do zasilacza AT, a radio na osobny zasilacz. wydaje mi sie ze chodzilo tam o roznice napiec czy cos takiego.
podlacz narazie sam wzmacnaicz - jak sie wlaczy (bez sygnalu) to jest OK. jak sie powtorzy przygoda z zasilaczem to zobacz czy wlaczy sie dioda ale bez podlaczonego +12V (tzn podlacz tylko mase i remote). jak wtedy sie wlaczy to masz walniety wzmacniacz :P
Skomentuj
-
ok zaraz sprawdzę mam jeszcze pytanie co do subwoofera bo mam jeden w obudowie tylko że to jest jakiś mały głośnik i nie wiem czy nim czegoś nie spale albo czy on się nie spali
[ Dodano: 2008-05-15, 14:53 ]
Jest !!! Działa ! Teraz tylk oczy mogę do tego podpiąć ten subwoofer. To jest Ibox tylko sam głośnik z obudową Santa fe Tylko sam subwoofer. Od kumpla za 12 zl. Zaraz jak znajdę to podam dane tego głośnika. Wiem narazie bo zmierzyłem średnica 8"
[ Dodano: 2008-05-15, 14:57 ]
2 głośniki satelitarne + subwoofer; 40 Hz ~ 20 kHz; 2x1W + 8W RMS; wejście analogowe z czego ja mam tylko subwoofer. wy sie chyba z tego doczytacie bo ja nie za bardzo
Skomentuj
-
Zamieszczone przez brusterTeraz tylk oczy mogę do tego podpiąć ten subwoofer. To jest Ibox tylko sam głośnik z obudową Santa fe Tylko sam subwoofer. Od kumpla za 12 zl. Zaraz jak znajdę to podam dane tego głośnika. Wiem narazie bo zmierzyłem średnica 8"Zamieszczone przez bruster2 głośniki satelitarne + subwoofer; 40 Hz ~ 20 kHz; 2x1W + 8W RMS; wejście analogowe z czego ja mam tylko subwoofer. wy sie chyba z tego doczytacie bo ja nie za bardzo
Skomentuj
-
pisze o tym subie ! na necie znalazłem te dane bo to z tego zestawu a tak mam samego suba tylko suba i obudowę z tego co widać to chyba 8Wnie ma żadnego wzmacniacza bo kumpel powiedział że mu te części ze środka były potrzebne. ale głośnik z obudową mi dał to jest obudowa bass reflex i niewiem czy mogę to podłączyć do tego wzmacniacza czy się coś może zepsuć. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy jak np puszczę głośniej i zasilacz nie wydoli to będą jakieś tego oznaki czy sie poprostu zasilacz spali ?
Skomentuj
-
jak ma 8W to podlacz - napewno nic sie nie stanie a przynajmniej go w pelni wykozystasz
Zamieszczone przez brusterCzy jak np puszczę głośniej i zasilacz nie wydoli to będą jakieś tego oznaki czy sie poprostu zasilacz spali ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez brusterja nie mam w tym wzmacniaczu wskazowki
jak przekrecisz potencjometr na max w lewo to "wskazowka" (tutaj albo galka potka lub szpara na srubokret) bedzie na on 7-8 godziny na zegarze (takie porownanie ;] )
wtedy przekrec gotak w prawo zeby "wskazywal" 10-11
Skomentuj
-
mowie tylko tak na tozresztą ten sub to takie kało ale i tak wiele daje tylko że ta "wskazowka" musi być na max tak samo to drugie do wydzielania czegoś w Hz :)
[ Dodano: 2008-05-15, 20:43 ]
mam jeszcze jedno znowu pytanie. Chcę podłączyć do moich kolumn jeszcze wysokotonowe niewiem ja kto leci tweetry czy jakos tak to mam je podłączyć ?? Równolegle czy jak ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez brustertylko że ta "wskazowka" musi być na max tak samo to drugie do wydzielania czegoś w Hz
GAIN musisz dostosowac do mocy wzmacnaicza.
LPF natomiast musisz dopasowac do posiadanych glosnikow i wystroic to na sluch. proponuje ustawiac w okolice 80-120Hz
Zamieszczone przez brusterChcę podłączyć do moich kolumn jeszcze wysokotonowe
Zamieszczone przez brusterRównolegle czy jak ?
Skomentuj
-
bruster, weź poczytaj arty na stronie głównej:
http://diyaudio.pl/portal.php (po prawej stronie)
i do tego obowiązkowo:
http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=5722
Skomentuj
Skomentuj