Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kabel zasilajacy wzmaka astra f

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kabel zasilajacy wzmaka astra f

witam wie ktos moze ktoredy mozna pociagnąc kabel zasilajacy od akumulatora do wzmaka?? zgory dzieki

mariusz1911, proponuje wejsc na forum fanow/posiadaczy astry - napewno ktos to przerabial

Skomentuj

ja u siebie nie mogłem znaleść w passacie to przeciągnąłem go razem z linką od prędkościomierza bo utwór jest dość spory

Skomentuj

A jaki przekrój chcesz kłaść?
        W kadecie(podobne rozwiązania jak astra) przeciągałem 2x16mm^2 + 2x6mm^2 w gumowej uszczelce z linki prędkościomierza. W tym, że bez samej linki(licznik digital).

Skomentuj

proste ja u siebie w asterce poprowadziłem tą gumą gdzie idzie główna wiązka przewodów do kabiny i linka otwierania maski, tam idealnie wychodzi Ci za tą maskownica progu. Dalej progiem od strony kierowcy aż do bagażnika

Kabel najlepiej przeciągać od wnętrza na zewnątrz, tzn. bierzesz jakiś drut ok metra, przebijasz się od strony maski tą gumą do środka, tam szukasz druta i podczepiasz pod niego kabel następnie delikatnie od strony maski wyciągasz drut razem z kablem

Na zdjęciach wygląda to mniej więcej tak:

tu widać jak biegnie kabelek

tutaj wchodzi w tę gumę

tu już po przejściu przez gumę od strony wnętrza

potem progiem i boczkiem z tyłu

no i tu wchodzi do wzmaka

- biorę sobie z masy gdzieś za tylnym boczkiem

a ogólnie to zapraszam na: www.astraklub.pl

aa i jak by się ktoś dopatrzył jakiś błędów to mówić bo raczkujący jestem w tym temacie

Skomentuj

oki dzieki, kabel juz pociagniety i sprzet zamontowany. hehe gra pieknie :mrgreen:

Skomentuj

Czaruję...
            X